Târgul de carte Gaudeamus 2019. Cele mai bune titluri recomandate de edituri


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 20:39
Data publicarii: Joi 21 Noiembrie 2019 20:24
Categorie: Cultura

Ca să ne atragă spre lectură, mai ales că suntem pe ultimele locuri din UE, când vine vorba de citit, editurile ne întâmpină zilele acestea la târgul de carte Gaudeamus cu titluri atractive.

Unele spun povestea unor seriale cunoscute și urmărite de milioane de oameni precum Narcos ori Cernobîl. Altele sunt inspirate din perioada comunismului și vin în întâmpinarea celor 30 de ani de la revoluție.

În top sunt cărțile care au legătură cu seriale celebre. Editura Litera propune, de pildă, "Rugăciune pentru Cernobîl", de Svetlana Aleksievici, cartea care a inspirat serialul Cernobîl. O altă noutate este "Cum l-am răpus pe Pablo Escobar" care spune povestea traficantului de droguri din serialul Narcos.

La editura Nemira gășiți volumul "Suspicious Minds", inspirat din serialul "Stranger things."

Ana Nicolau, directorul editurii Nemira: „Urmată de cea mai nouă carte Stephen King, "Străinul", lansată tot anul asta și în Statele Unite și cel de-al 59 lea roman an lui, urmat de o poveste de război și de dragoste, „Soldatul iernii."

Cu titluri noi vă așteaptă și editura Curtea Veche.

Miruna Meiroșu: „Radiografia unei mârșăvii judiciare, carte care reprezintă literatura anglo-saxonă sunt foarte premiate și cunoscute și internațional. "Corupția ucide" e un volum pe care îl lansăm în seara asta și este o încercare de a da un răspuns la această intrare prin diferite analize."

Editura derulează și o campanie sub sloganul "Timpul să citim", prin care îi provoacă pe oameni să posteze pe rețelele de socializare clipuri în care citesc, asta pentru că...

Românii citesc în medie 5 minute pe zi motiv pentru care ocupăm penultimul loc din UE la acest capitol. Statisticile mai arată că 1 din 5 români nu a citit niciodată o carte și doar pentru 8 la sută dintre cititori lectura este cu adevărat o plăcere.

Și cum anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie la editura Humanitas o să găsiți și o carte cu fotografii a celebrului fotograf Andrei Pandele. Și nu numai...

Iustina Croitoru, Humanitas: „Victimele", e o mărturie cutremurătoare despre comunism, despre atrocitățile întâmplate în acea perioadă, despre tot ceea ce astăzi unii aleg să uite."

Printre noutățile de la Humanitas de numără și cartea "Ne facem bine", scrisă de colegii de la „România, te iubesc.”Cu ei vă puteți întâlni duminică la Gaudeamus, de la ora 13.30, când are loc lansarea volumului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO