Gaudeamus 2019. Care sunt cele mai căutate volume la târgul de carte


Ultimul update: Miercuri 20 Noiembrie 2019 20:08
Data publicarii: Miercuri 20 Noiembrie 2019 20:08
Categorie: Cultura

A început Gaudeamus 2019. Peste 200 de edituri participă la cel mai îndrăgit târg de carte din țara noastră.

Mii de copii, părinți și bunici au trecut deja pe acolo în căutarea cadourilor pentru Crăciun. Printre titlurile pe care le puteți găsi la târg se află și cartea "Ne facem bine", pe care colegii de la "România, te iubesc!" o vor lansa oficial la Gaudeamus, duminică, de la ora 13:30.

Primii vizitatori ai târgului Gaudeamus au fost elevii, care au venit împreună cu profesorii și au căutat să le cumpere cadouri părinților.

Denisa Comănescu, editura Humanitas: „S-a constatat întotdeuna că luna decembrie este o lună cu vârfuri de vânzări. Este normal pentru că toată lumea vrea să facă un cadou pe placul celor dragi.”

Cele mai căutate volume ale momentului sunt cele despre ecologizare, cum ar fi "Familia Zero Deșeuri" sau "Nimeni nu e prea mic pentru a face diferența".

Ștefania Oprina, editura Seneca: „Avem câteva cărți care chiar ne învață cum să facem propriile decorațiuni, să facem cadouri mult mai personale și mai frumoase, fără să mai generăm deșeuri și să folosim resursele pământului, care oricum se cam termină.”

Elevii, studenții, pensionarii sau persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor au acces gratuit pe toată perioada târgului. Editurile au pregătit reduceri de până la 40% - 50%, în special la volumele pentru copii.

Miruna Meiroșu, editura Cartea Veche: „Avem foarte multe cărți pentru cei mici. Mai ales acum când părinții își pregătesc cadourile și aici ar intră și o carte pentru adolescente, scrisă de actrița din THE BIG BANG THEORY. Se numește "feminin". Actrița are și o diplomă în neuroștiințe.”

Cea de-a 26 ediție a târgului Gaudeamus se desfășoară în incinta pavilionului B2 din Complexul expozițional Romexpo, până duminică 24 noiembrie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

A început Gaudeamus 2019. Noul volum „România, te iubesc” se lansează pe 24 noiembrie
Cartea ”România, te iubesc!”, lansată la târgul Gaudeamus, alături de telespectatori
Cartea
VIDEO PROTVPLUS.RO