80% dintre femeile insarcinate se confrunta cu probleme in sfera ORL

Dată publicare: 19-01-2010 00:00
Dată actualizare: 13-06-2012 16:57


80% dintre femeile insarcinate se plang medicului ca nu pot respira bine din cauza nasului infundat. Cauza acestui disconfort o reprezinta schimbarile hormonale.

Daca medicul nu observa probleme majore in sfera ORL, el poate recomanda serul fiziologic sau apa de mare sterila.

In cele 9 luni de sarcina, rinitele alergice vechi pot reveni in forta din cauza imunitatii scazute. In acest caz terapiile cu lumina speciala sunt singurele permise.

Multe femei reclama doctorului si sangerari nazale sau gingivale. In timpul sarcinii vasele de sange sunt mai subtiri, mai sensibile, exista o presiune crecuta in organism si ca urmare se pot sparge din senin vasele de sange.

Durerile de cap sau ametelile reprezinta alte consecinte ale modificarilor pe care le sufera organismul in sarcina. Iar cele mai expuse sunt femeile cu tensiune arteriala mica.

In trimestrul 1 de sarcina, femeile se plang de balonare, constipatie sau urinari frecvente. Sunt fenomene normale care apar din cauza progesteronului secretat in exces.

Arsurile puternice din partea superioara a stomacului dau si ele batai de cap viitoarelor mamici. Pentru arsuri se pot lua medicamente care nu afecteaza fatul si femeile trebuie sa manance putin si des pentru a nu simti acest suc gastric pe esofag.

Conform statisticilor, 95% dintre gravide experimenteaza cel putin unul dintre aceste simptome.

Tags: sarcina, sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO