Salata, afinele si tonul pot fi periculoase pentru sanatate!
Mare atentie la ce luati de pe rafturile din supermarket! Este avertismentul mai multor organizatii din Statele Unite care incearca sa schimbe legislatia privind siguranta alimentara.
Si asta pentru ca au descoperit, dupa un studiu de 16 ani, ca salata, afinele sau tonul au un potential toxic mai mare decat se credea.
In acest moment, nici macar doua procente din produsele importate in Statele Unite nu trec printr-o inspectie la Administratia Alimentelor si Medicamentelor.
Frunzele de salata, rosiile, carnea de ton, mugurii, afinele, ouale si cartofii. Acestea sunt alimentele cu potential toxic pentru consumatori, potrivit unui studiu realizat de o organizatie pentru siguranta alimentara din Statele Unite. Pe lista neagra au mai intrat si inghetata, stridiile sau branzeturile. Drept urmare, organizatia a inceput sa faca demersuri pentru modificarea legislatiei.
Printre propunerile lor se numara: controale mult mai dese si amenzi sporite pentru produse infestate care ajung pe piata.
Unele inspectii ale Administratiei Alimentelor si Medicamentelor au loc o data la 10 ani, iar ONG-urile ar vrea ca produsele alimentare sa fie verificate anual. Pe langa asta, mai fac lobby si pentru testarea apei folosite la irigatii sau pentru a obliga companiile sa-i anunte pe consumatori in momentul in care descopera un lot contaminat.
Potrivit unui sondaj recent, 90% dintre alegatori vor ca noua administratie sa implementeze masuri severe privind siguranta alimentelor.