"Exista viata dincolo de boala. Nu te lasa invinsa!"

08-03-2010 00:00


Un astfel de mesaj le da putere miilor de femei care au cancer, dar care au inteles ca, pe langa tratament, este esentiala vointa pentru a merge mai departe. Mai mult, nu fiti indiferente si, la orice semn de slabiciune a organismului, mergeti la doctor.

Acum cinci ani, doamna Steriana nu credea ca mai apuca 2010. A fost diagnosticata cu o tumoare maligna la cap, iar doctorii nu i-au dat sanse prea multe. A indurat cure cu citostiatice, iradieri, tratamente agresive si a ramas in viata. Rudele au ajutat-o sa treaca peste tot, dar nici nu si-a pierdut nici optimismul. Chiar daca mai vine cate o analiza mai proasta, Steriana isi spune ca in trei saptamani vor fi bune si este increzatoare ca apuca si 2015.

Este doar un exemplu ca se poate lupta si se poate invinge cumplita boala.

Cancerul poate fi vindecat, daca este depistat in faza incipienta. Altfel, sansele de supravietuire scad cu 20-30%, la cinci ani de la stabilirea diagnosticului. Cum boala nu alege intre bogati si saraci, tineri sau batrani, nu neglijati semnele pe care vi le da corpul.

In Romania 60% dintre cei care au cancer ajung la medic cand boala este intr-un stadiu avansat. Cele mai frecvente cazuri sunt cele bronho-pulmonare, atat la barbati, cat si la femei, urmate de cancerul la san, cancerul colorectal, de col uterin sau de prostata.

Tags: cancer, boli, tratament,

VIDEO PROTVPLUS.RO