Au primit o noua sansa la viata! Transplanturi de inima reusite la Tg Mures

Ultima actualizare: 01-10-2012 06:53

Doua vieti au fost salvate in ultimele 48 de de ore la Targu Mures. O fata din Sibiu si un barbat din Cluj au primit cate o alta inima si o noua sansa. Ambele operatii au fost facute de medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant.

 

Fata de 15 ani avea inima marita si trecea prin chinuri groaznice. Nu ar mai fi avut de trait decat cateva ore, spun medicii. Medicii i-au transplantat inima unui tanar motociclist care si-a pierdut viata intr-un accident.

Miracol si pentru un barbat de 51 de ani din Cluj, care suferise doua infarcturi. In pieptul lui bate acum inima unei adolescente de 15 ani, care intrase in moarte cerebrala.

Fetita de 15 ani era pe lista de asteptare din 2006, cand cardiologii au descoperit ca are inima marita. Starea ei s-a agravat si doar cateva ore o mai desparteau de moarte, cand a aparut minunea. A primit inima unui tanar din Iasi, care a murit la 30 de ani intr-un accident de motocicleta.

Celalalt pacient, un clujean de 51 de ani, suferise doua infarcturi si era pe lista de asteptare pentru transplant de aproape 4 luni. A fost nevoit sa renunte la locul de munca pentru ca era din ce in ce mai sleit de puteri. El a primit inima unei adolescente de 15 ani, care a suferit o ruptura de anevrism si a intrat in moarte cerebrala.

Cei doi pacienti se afla, in continuare, conectati la aparate, la terapie intensiva, iar doctorii spun ca evolueaza spre bine.

Specialistii precizeaza ca, in cazul tinerei de 15 ani, recuperarea va fi un pic mai dificila din cauza infectiei pulmonare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO