100 de milioane de chinezi obezi. Numarul lor s-ar putea dubla curand


Ultimul update: Miercuri 10 Octombrie 2012 04:23
Data publicarii: Joi 01 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Poate ca suma pare infima daca ne gandim la miliardul si jumatate de locuitori ai Chinei. Oficialii comunisti se tem insa ca numarul persoanelor supraponderale se va dubla, si inca in doar cinci ani.

De cand au renuntat la austeritatea comunista si au inceput sa simta suflul capitalismului in buzunare, chinezii nu se mai pot opri. Cumpara case, masini, haine sau bijuterii si au inceput sa manance fara control.

In doar cativa ani, numarul persoanelor supraponderale a atins un nivel incredibil pentru alte popoare. Cu toate acestea, pentru multi chinezi, obezitatea nu pare sa reprezinte un pericol demn de luat in seama.

Asta si pentru ca in China a fi plinut, daca nu chiar gras, reprezinta un semn de prosperitate si respectabilitate. Mai putin sensibili la aspectele traditionale, oficialii de la Beijing au alte griji.

Odata cu kilogramele in plus, persoanele care sufera de obezitate solicita sistemul asigurarilor de sanatate si asa precar.

In consecinta, autoritatile au trecut la contraofensiva. Incearca sa-i convinga pe chinezi sa faca mai multa miscare sau sa apeleze la traditionala acupunctura. Asta pe langa faptul ca ar trebui sa manance mai putin si mai sanatos.

 

 

Tags: obezitate, china,

L-au dat jos. Era prea gras ca avionul sa decoleze
XXL - obezitatea schimba masurile la sicrie in Statele Unite
VIDEO PROTVPLUS.RO