Nu "uitati" copiii in fata televizorului. Invatati-i sa se joace

Dată publicare: 12-02-2011 20:36
Dată actualizare: 26-06-2012 01:33


Cercetari recente arata ca parintii din Romania nu sunt tocmai atenti la activitatile extrascolare ale copiilor. Calculatorul si televizorul sunt de multe ori principalele preocupari ale celor mici. Total gresit, spun psihologii.

Pictura, teatrul, cursurile de gatit sau confectionarea de jucarii din materiale reciclabile contribuie decisiv la o evolutie spectaculoasa a celui mic.

Lasati copiii sa deseneze - spun si psihologii: cat vor, cum vor, pe ce materiale vor. Acasa, intr-o seara libera, nu-l uitati pe cel mic in fata televizorului sau a calculatorului. Desenati cu el, intrati in lumea lui!

O ora libera se poate transforma intr-o lectie de ecologie. Cu putina imaginatie, tot felul de materiale reciclabile se transforma in lucrari de arta.

Totul se poate reinventa si refolosi. Sfoara, nasturi, diverse materiale textile - pot intra in colaje interesante. Legatura cea mai strinsa dintre parinte si copil se mentine prin joc, intrand in lumea lui!

Cercetarile recente arata ca interesul primordial al parintelui din Romania vizeaza siguranta fizica, hrana, curatenia, notele la scoala. Pe ultimele locuri sunt sportul si activitatile artistice.

In strainatate, sistemul de invatamint pune accentul exact pe acestea din urma! Asa ca si parintii primesc semnale ca aceste domenii sint foarte importante in formarea copiilor. Un exemplu este modelajul in lut pentru prescolari.

Parintii care le ofera copiilor astfel de activitati saptamanale constata cateva luni mai tirziu o evolutie interesanta a celor mici:

Micutii vor fi mai relaxati, mai dezinvolti, mai spontani. Iar sansele sa ramana asa toata viata sunt maxime.
 

Tags: csid, copii, activitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO