(P) AI pentru toți: Cum îți face viața mai ușoară inteligența artificială de la Samsung

x

Noua serie Samsung Galaxy Z a fost lansată recent, în Paris, oraș emblematic și centrul de inspirație al celor mai recente tendințe.

Telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Flip6, Z Fold6, seria de ceasuri Galaxy Watch7 și Galaxy Watch Ultra, noile căști wireless Galaxy Buds3 și Galaxy Ring, inelul inteligent axat pe monitorizarea sănătății, toate aceste produse formează noul ecosistem Samsung care integrează inteligența artificială oferind utilizatorilor o experiență mult îmbunătățită prin inovația tehnologică și funcțiile avansate ale AI. Cum se traduce acest lucru în modul în care interacționăm cu tehnologia și ce posibilități noi deschide Samsung prin recentele lansări am aflat de la Simona Panait, Director de Marketing pentru Samsung Electronics România și Bulgaria.

1.Samsung Galaxy Z Fold și Z Flip s-au lansat cu foarte multe funcții noi bazate pe inteligență artificială. Ce schimbă acestea si cum imbunătățesc experiența zilnică a consumatorului modern?

Pentru Samsung, 2024 este anul inteligenței artificiale, o tehnologie în care compania investește de un deceniu și care le permite astăzi utilizatorilor să folosească dispozitivele într-un mod mai intuitiv și mai convenabil ca oricând.

Seria Galaxy Z, prin noile telefoane pliabile, combină designul modern, îmbunătățit, folosind materiale premium și sustenabile, cu puterea mare de procesare și cu tehnologiile inovatoare, completate de inteligența artificială, transformându-le în parteneri inteligenți care îmbunătățesc experiența de zi cu zi. Practic, vorbim despre o gamă variată de soluții inteligente care, folosite in viața de zi cu zi te ajută să salvezi timp, să te bucuri de experiențe imbunătățite in activitățile tale, să devii mai productiv, dar și mai creativ.

Citește și
Gafa grupării pro-ruse care a salvat referendumul din Republica Moldova

În primul rând vorbim despre o nouă experiență de comunicare, fără bariere. De exemplu, funcția Live Translate transformă telefonul într-un traducător personal, eliminând barierele lingvistice. În vacanță, aceasta permite traducerea în timp real a conversațiilor, apelurilor și mesajelor, facilitând comunicarea oriunde te afli. Note Assist te va ajuta să lucrezi mai eficient și poate traduce, rezuma și formata automat notițele și înregistrările vocale direct în aplicația Notes. Pe Z Flip 6, ecranul frontal optimizat îți permite să folosești funcții AI fără să deschizi telefonul, iar dacă ești în mișcare poți folosi Suggested Replies care analizează cele mai recente mesaje și îți sugerează răspunsuri rapide și eficiente.

De asemenea, parteneriatul de lungă durată cu Google aduce aplicația Google Gemini pe modelele din seria Z, oferind un asistent AI performant direct pe telefonul tău. Prin simpla activare, poți obține ajutor la scris, învățare sau planificarea activităților. Circle to Search, o altă funcție inedită și utilă, facilitează căutările pe Google prin simpla fotografiere sau încercuire a unui obiect, direct pe ecranul telefonului.

Pe lângă toate acestea, când vine vorba de zona foto, AI te ajută să îți îmbunătățești fotografiile, iar editarea foto fără Photoshop este acum mult mai accesibilă pentru a face mai interesante până și cele mai banale fotografii.

În concluzie, noile Galaxy Z deschid o altă eră în comunicare, entertainment, productivitate și creativitate.

2.Telefoanele pliabile au adus inovații cu fiecare generație în ceea ce privește designul, display-ul, hardware-ul și acum inteligență artificială. Cum arată profilul consumatorului de Flip și Fold în România comparativ cu restul Europei?

Consumatorii români sunt adesea printre primii în adoptarea noilor tehnologii, iar segmentul premium a înregistrat o creștere mai rapidă în România în ultimii doi ani comparativ cu alte țări. Segmentul telefoanelor premium și super premium este în creștere iar asta ne arată că românii își doresc o experiență de utilizare de top și sunt dispuși să investească în aceasta.

Utilizatorii de Galaxy Z Fold caută produse premium cu funcții avansate și aplicabilitate în zone de productivitate și de business. Aceștia apreciază ecranul mare, designul pliabil, performanța de multitasking, precum și materialele și durabilitatea dispozitivului.

Pe de altă parte, pentru Galaxy Z Flip, accentul este pe exprimare, creativitate și experiențe personalizate. Utilizatorii sunt cel mai adesea tineri, activi pe platformele sociale, atrași de designul elegant, compact și de dimensiunile mici ale telefonului. Ei își doresc performanță, dar și un aspect foarte modern.

3. Cum a fost primit Galaxy AI la șase luni de la lansare și ce atitudine au românii față de inteligența artificială?

De la lansarea Galaxy AI în ianuarie, milioane de utilizatori au descărcat și folosit activ capabilitățile AI la nivel global, iar numărul acestora este în continuă creștere. Ne uităm constant la cum folosesc oamenii produsele noastre, suntem atenți la ce îi preocupă și analizăm reacțiile și percepțiile acestora față de noile tehnologii.

În acest sens, un studiu realizat anul acesta împreună cu Kantar arată că cei mai mulți români sunt deschiși și curioși cu privire la AI, dar există și un oarecare grad de nesiguranță. Mai exact, conform studiului, segmentul de public cu venituri ridicate (peste 10,000 de lei lunare din mediul urban) este mai informat cu privire la AI și cu o rată de adopție mai rapidă, prin intermediul asistenților virtuali digitali sau al aplicațiilor de monitorizare a sănătății.

Pe de altă parte, destul de mulți români (67% dintre românii cu venituri de peste 5000 de lei, din zone urbane), declară că înțeleg ce înseamnă inteligența artificială, dar experiența lor se limitează la contexte specifice cum ar fi funcțiile de GPS ale mașinii sau AI generativ (tool-uri care generează conținut nou sub formă de text, audio, imagini sau video).

Aceste insigt-uri ne arată că deși românii au un apetit foarte mare pentru tehnologie și inovație, dar și că noi putem face mai multe pentru ca AI să devină mai ușor de înțeles. Astfel și mai mulți români pot beneficia de tehnologiile concepute pentru a răspunde nevoilor variate ale consumatorilor moderni.

Am lansat recent campania „Samsung & AI. Uimitoare separat. Extraordinare împreună” o platformă de comunicare prin care adresăm înțelegerea AI și scenariile noi de utilizare. Ne dorim ca acest demers să deschidă și mai mult curiozitatea românilor pentru topicul AI și să îi ajute să înțeleagă beneficiile noilor tehnologii în toate aspectele vieții. Credem in viitorul inteligenței artificiale și am integrat tehnologia Galaxy AI într-o gamă foarte variate de produse care să facă viața mai ușoară și confortabilă acasă, să ne îmbunătățească experiența de entertainment și nu in ultimul rând să ne crească productivitatea în business.

Vom continua acest demers pe tot parcursul lunilor următoare, alături de parteneri de comunicare relevanți și ancorați in subiectul viitorului inteligenței artificiale, cu care ne propunem să demontăm mituri și să explicăm aplicat și cu exemple cât mai utile și mai concrete cum folosirirea acestei tehnologii imbunătățește și îmbogățește viața utilizatorilor produselor Samsung.

Ne vom concentra, ca de obicei, pe feedback-ul colectat, pe trenduri și schimbări de percepții, precum și pe cum putem contribui la simplifica percepției publicului pe acest subiect, aducându-l mai aproape de oameni.

4. Cum transformă inteligența artificială modul de monitorizare a stării de sănătate? Și te mai poți deconecta de la tehnologie în acest nou context?

Tot mai mulți oameni caută echilibrul între utilizarea tehnologiei și momentele de deconectare. În același timp, din ce în ce mai mulți consumatori se folosesc de produsele inteligente și de informațiile monitorizate de acestea pentru a adopta obiceiuri sănătoase și de prevenție, preluând astfel controlul asupra propriului stil de viață.

Samsung Health are deja 64 de milioane de utilizatori active la nivel global, iar noua colecție de produse wearebles, Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra și Galaxy Ring, folosește inteligența artificială pentru a oferi sfaturi și recomandări personalizate. Aceste produse ne ajută să înțelegem mai bine ce ni se potrivește și ce putem schimba în bine.

Pe lângă monitorizarea parametrilor care pot face diferența pentru starea noastră de bine în fiecare zi, tehnologia ne poate ajuta să trăim o viață digitală mai sănătoasă. Deși poate părea paradoxal, aplicațiile de pe telefonul tău Galaxy te pot ajuta acum mai mult ca oricând să identifici tipuri de comportamente și activități, redefinind relația cu tehnologia. Poți apoi selecta și personaliza foarte ușor diferite moduri de funcționare a telefonului potrivite pentru tine atunci când vrei productivitate sau relaxare.

5. Vorbim de beneficii pentru viața utilizatorilor produselor Samsung în toate aspectele sale. Ce imbunătățiri aduce Galaxy AI pentru alte categorii de produse Samsung?

Ultimii ai au marcat o schimbare foarte mare în comportamentul publicului care petrece mai mult timp acasă. Un pas firesc pentru Samsung a fost să se gândească la calitatea interacțiunii cu tehnologia în această zonă și din această perspectivă.

Așadar, Tehnologia Galaxy AI este, mai nou, disponibilă pe o gamă foarte variată de produse electrocasnice și pe televizoarele Samsung din generația acestui an. Acest lucru deschide noi orizonturi pentru confort, productivitate, entertainment și chiar eficiență energetică, acasă. Device-urile comunică intre ele, învățând obiceiuri, cerințe și pliându-se pe nevoile și comportamentul utilizatorului. Când gătești, pe telefon poți verifica conținutul frigiderului de la distanță, deci câștigi timp și eviți risipa de energie și îți poate sugera rețete cu ingredientele pe care le ai la dispoziție. Aspiratorul detectează singur obstacolele și le recunoaște, ba chiar mai mult, aplică soluția eficientă pentru curățare in funcție de particulele detectate, mașina de spălat identifică articolele textile din cuvă, selectează programele potrivite și își dozează detergenții pentru eficiență energetică și protecția țesăturilor și lista poate continua.

Samsung crede în potențialul pe care AI îl are pentru starea de bine a oamenilor și demonstrează acest lucru prin dezvoltarea tehnologiei Galaxy AI și integrarea acesteia cross-portofoliu. Ne aflăm la începutul unui drum plin de oportunități când vine vorba de perspectivele acestei noi tehnologii și suntem increzători că, cu fiecare avans, aceasta va face experiența utilizatorilor mai bună, mai productivă, mai sănătoasă și mai sustenabilă.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția kosovarilor după ce au auzit ce îi așteaptă la București contra României
Reacția kosovarilor după ce au auzit ce îi așteaptă la București contra României

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Problemele și soluțiile din cartierul GREENFIELD Băneasa. O privire echilibrată
(P) Problemele și soluțiile din cartierul GREENFIELD Băneasa. O privire echilibrată

În ultimii doi ani, cartierul GREENFIELD Băneasa a fost subiectul unor discuții și critici, cu păreri împărțite, atât din partea locuitorilor, cât și din partea autorităților și a presei.

(P) MedLife prezintă tehnologia viitorului. Cum va arăta aparatura medicală din următorii cinci ani
(P) MedLife prezintă tehnologia viitorului. Cum va arăta aparatura medicală din următorii cinci ani

Ședința de strategie a MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, include în acest an o expoziție-radiografie a serviciilor medicale din 2030.  

(P) Caravana educațională NutriCOOLtura a pornit prin școli
(P) Caravana educațională NutriCOOLtura a pornit prin școli

Cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației Sănătoase, Fundația United Way în colaborare cu Edenred și Kaufland România pornesc motoarele caravanei educaționale NutriCOOLtura.

Recomandări
Cristian Diaconescu, față în față cu Andreea Esca: „Nu am bani de campanie”. ”Voi apăra România împotriva prostiei și hoției”
Cristian Diaconescu, față în față cu Andreea Esca: „Nu am bani de campanie”. ”Voi apăra România împotriva prostiei și hoției”

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 24 noiembrie, candidaturile au rămas definitive, iar campania electorală începe oficial vineri, 25 octombrie. În cursa pentru Cotroceni a intrat și Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe.

Analistul Armand Goșu: „Aproape șocant interesul Rusiei pentru a destabiliza o țară mică precum R. Moldova”
Analistul Armand Goșu: „Aproape șocant interesul Rusiei pentru a destabiliza o țară mică precum R. Moldova”

Vot cu mari emoţii în Republica Moldova. Tabăra pro-europeană a câștigat, însă la un scor extrem de strâns, în referendumul istoric.

O contabilă de la MAE ar fi plătit salarii false iubitului ei și fiului acestuia, fără ca cei doi să fie angajați la minister
O contabilă de la MAE ar fi plătit salarii false iubitului ei și fiului acestuia, fără ca cei doi să fie angajați la minister

Ministerul de Externe este în centrul unui scandal fără precedent, investigat de Parchetul Militar. O contabilă este bănuită că vreme de 12 ani le-ar fi virat iubitului ei și fiului acestuia salarii lunare, deși cei doi nu au lucrat niciodată în diplomați