A început sezonul vacanțelor. În ce țări turistice avem nevoie de certificat verde și unde nu

grecia vacanta
Shutterstock

A început sezoul concediilor, iar după doi ani în care au stat mai mult pe loc din cauza pandemiei, românii sunt interesați de vacanțele în afara țarii.

Iată care sunt condițiile de intrare în diverse țări și unde vom avea nevoie de certificatul verde.

Condiții de intrare în Spania

Pasagerii care intră în Spania pe cale aeriană (cu excepția minorilor de până la 12 ani și a pasagerilor aflați în tranzit internațional) trebuie să prezinte Certificatul COVID Digital al UE sau echivalent UE care:

atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19:
Autoritățile spaniole acceptă ca valabile certificatele de vaccinare emise începând cu cea de-a 14-a zi posterioară zilei în care s-a administrat ultima doză de vaccin din schema completă, dacă nu au trecut mai mult de 270 de zile de la data administrării ultimei doze de vaccinare.
• atestă rezultatul negativ al unui test diagnostic de infectare activă: test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare intrării în Spania sau test antigen realizat în ultimele 24 de ore anterioare intrării în Spania.
• atestă recuperarea post-COVID-19, de la care au trecut minim 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile.

Mai multe detalii AICI

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Condiții de intrare în Franța 

La intrarea în Franța este nevoie de certificat de vaccinare cu un vaccin autorizat de UE. Schema de vaccinare este considerată completă la 28 de zile de la administrarea dozei unice pentru vaccinul Janssen (Johnson & Johnson), la 7 zile de la administrarea celei de-a doua doze pentru celelalte vaccinuri recunoscute de Agenția Europeană a Medicamentului (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield) și, pentru persoanele care au efectuat toate dozele necesare dintr-un vaccin autorizat de OMS și nerecunoscut de Agenția Europeană a Medicamentului, la 7 zile de la administrarea unei doze complementare de vaccin cu ARN mesager care beneficiază de o astfel de recunoaștere.

Accesul pentru nevaccinați

Cei nevaccinați trebuie să prezinte:

-fie un test molecular tip PCR, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Franța, fie un test antigen, efectuat cu maximum 48 ore înainte de intrarea în Franța; sunt exceptați pasagerii aflați în tranzit aeroportuar, pentru care statul de destinație finală nu solicită testul;
-fie un certificat de recuperare de COVID-19, care atestă o infectare confirmată cu cel puțin 11 zile și maximum șase luni anterior.

Mai multe detalii AICI

Condiții de intrare în Italia

Începând de la 1 iunie, călătorii şi turiştii care sosesc în Italia nu vor mai trebui să prezinte începând de miercuri dovezile care atestă că s-au vaccinat, recuperat sau testat împotriva noului coronavirus.

Unde este masca obligatorie

De asemenea, până pe 15 iunie 2022 este obligatorie purtarea măștilor de tip FFP2, în următoarele cazuri:
-în mijloacele de transport (aeronave, nave și feriboturi, trenuri, autobuze, mijloace de transport școlar);
-pentru spectacole deschise publicului care au loc în interior în săli de teatru, săli de concerte, cinematografe, locuri de divertisment și muzică live și în alte locații similare, precum și pentru evenimente și competiții sportive care au loc în interior.

Mai multe detalii AICI

Condiții de intrare în Turcia

Nu vor intra în carantină cei care prezintă:

- dovada vaccinării cu două doze de vaccin (listat de OMS sau Turcia pentru utilizare de urgență)/1 doză pentru Johnson & Johnson și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la ultima doză sau

- dovada recuperării după infectarea cu COVID-19 în ultimele 6 luni, cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv sau

- rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia sau

- rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia, emis în limba engleză de o unitate medicală certificată (testele antigen efectuate acasă și care nu sunt însoțite de certificare medicală NU sunt acceptate).

Atenție! În situația în care turiștii se infectează/sunt depistați pozitiv COVID-19 pe teritoriul Turciei, hotelierii își rezervă dreptul de a imputa plata carantinării.

Mai multe detalii AICI

Condiții de intrare în Grecia

În Grecia nu mai trebuie prezentat certificatul verde de la 1 mai, dar este obligatorie purtarea măștii de protecție în absolut toate spațiile interioare, mijloacele de transport în comun, aeronave, trenuri și ambarcațiuni maritime (feribot).

Mai multe detalii AICI

Condiții de intrare în Bulgaria, Croația și Marea Britanie

În Marea Britanie și Bulgaria, nu mai este nevoie de certificatul verde COVID. Trebuie precizat că pentru Marea Britanie este nevoie de pașaport, cartea de identitate fiind acceptată numai în cazul cetățenilor care au statut de rezident.

Mai multe detalii AICI (Bulgaria), AICI (Croația) și AICI (Marea Britanie)

Condiții de intrare în Malta

Cei care merg în Malta trebuie să prezinte Certificate COVID:

-de VACCINARE în curs de valabilitate
-de VINDECARE care să indice că nu au trecut mai mult de 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv al testului
-eliberat pe baza unui REZULTAT NEGATIV AL UNUI TEST RAPID ANTIGEN, obținut cu cel mult 24 de ore înainte de călătorie
-eliberat pe baza unui REZULTAT NEGATIV AL UNUI TEST PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.
 
Mai multe detalii AICI
 

Condiții de intrare în Portugalia 

 
Și în Portugalia este nevoie de certificatului Digital COVID al UE sau a dovezii efectuării, de către un laborator, a unui test de amplificare a acidului nucleic – NAAT (include testul RT-PCR convențional, în timp real, sau testul rapid de amplificare a acidului nucleic) sau a unui test rapid antigen pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore, respectiv 24 de ore anterioare orei îmbarcării.  

Mai multe detalii AICI

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce trece prin cinci județe.  

Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării
Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării

Vizitarea unui vechi palat regal, situat chiar în inima Bucureștiului, este o experiență deosebită, mai ales pentru cei care vor să aibă parte de liniște în weekendurile din sezonul estival, când toată lumea se înghesuie la mare sau la munte.

Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii
Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii

Ziua Internațională a Copilului, celebrată pe 1 Iunie, este prilejul perfect pentru familii de a petrece timp de calitate împreună, oferind copiilor experiențe memorabile și pline de veselie.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.