Echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se vor deplasa, vineri, în centrele rezidenţiale din Capitală

România demarează a doua etapă a campaniei de vaccinare
StirilePROTV

Echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19 se vor deplasa, vineri, atât în centrele rezidenţiale publice, cât şi în cele private aflate pe raza Capitalei, potrivit unui comunicat al Prefecturii Bucureşti.

Prefectura aminteşte că vineri a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva virusului COVID-19, începând cu ora 15,00, putând fi efectuate programări ale vaccinării în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login şi precizează că etapa va debuta cu vaccinarea persoanelor cu grad ridicat de risc, a vârstnicilor din centrele rezidenţiale şi a personalului care deserveşte aceste locaţii.

Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" se va deplasa la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane vârstnice "Sfânta Ana" şi la Căminul pentru persoane vârstnice "Acad. Nicolae Cajal".

De la Spitalul "Obregia" se vor duce specialişti la Centrele de abilitare şi recuperare pentru persoane adulte cu dizabilităţi "Brăduţ" şi "Stejărel", Asociaţia pentru Redescoperire morală şi cultură "Maria Rosetti" - Cămin Armonia.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca vor merge la S.C. Seniors Heaven şi la Centrul medico-social "Sfântul Andrei".

Citește și
babuta vaccin
O femeie de 101 ani, supravieţuitoare a gripei spaniole, vaccinată împotriva maladiei COVID-19
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Spitalul Universitar de Urgenţă a trimis personal pentru vaccinare la Centrul pentru persoane vârstnice Sfântul Mucenic Fanurie, Centrul de abilitare şi reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi Uverturii, la Căminul pentru vârstnici "Sfânta Mina" şi la Căminul de vârstnici Plevnei.

Fiecare dintre echipele mobile este compusă dintr-un medic, doi asistenţi şi un registrator şi beneficiază de sprijinul logistic al ISU Bucureşti-Ilfov.

Prefectura Bucureşti reaminteşte că în cadrul acestei etape a campaniei naţionale de vaccinare este vizată imunizarea persoanelor cu grad ridicat de risc şi a vârstnicilor, adulţilor de peste 65 de ani, adulţilor care suferă de boli cronice şi persoanelor care desfăşoară activităţi esenţiale.

Persoanele cu boli cronice se pot programa pentru vaccinare prin intermediul medicilor de familie pe lista cărora sunt înscrişi. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalităţi: prin intermediul oricărui alt medic de familie; prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25; prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector.

Cei care au peste 65 de ani se pot programa pentru vaccinarea împotriva COVID astfel: prin intermediul medicilor de familie; individual, prin intermediul platformei https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login; prin contul unui aparţinător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane); prin call center 021.414.44.25; prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Pentru persoanele programate în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, vaccinarea va incepe în data de 18 ianuarie, iar în urma unei analize efectuate împreună cu Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri de vaccinare, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul Capitalei a unui număr de şapte centre, cu 22 puncte de vaccinare, organizate în unităţile medicale.

Acestea sunt:

* Spitalul Clinic Colţea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) - un centru cu trei puncte de vaccinare/Calea Dudeşti, nr.104-122, Bucureşti;

* Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - un centru cu două puncte de vaccinare/Calea Floreasca, nr. 8, Bucureşti;

* Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" - un centru cu patru puncte de vaccinare/Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, Bucureşti;

* Institutul Pneumoftiziologie "Marius Nasta" - un centru cu patru puncte de vaccinare/Şoseaua Viilor, nr. 90, Bucureşti;

* Spitalul Obregia - un centru cu două puncte de vaccinare/Aleea Argeşelu, nr.8, Bucureşti;

* Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă - un centru cu trei puncte de vaccinare/Strada Panduri, nr. 22, Bucureşti;

* Spitalul Universitar de Urgenţă - un centru cu patru puncte de vaccinare / Splaiul Independenţei, nr.69, Bucureşti.

Instituţia Prefectului Municipiul Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Generale şi al primăriilor de sector, au operaţionalizat alte 12 centre cu 64 de puncte de vaccinare comunitare, iar în perioada imediat următoare vor fi pregătite, pentru această etapă a campaniei, alte 17 centre cu 76 de puncte de vaccinare. Aceste centre urmează a fi deschise etapizat, în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
A doua etapă de vaccinare anti-Covid începe azi. Care sunt categoriile de persoane care se pot imuniza
A doua etapă de vaccinare anti-Covid începe azi. Care sunt categoriile de persoane care se pot imuniza

Programările propriu-zise pentru a doua etapă pot fi făcute pe platforma Guvernului, dar după ora 15.00! Urmând ca luni, 18 ianuarie, să fie de fapt prima zi de vaccinare pentru categoriile vizate în acest pas al campaniei.

O femeie de 101 ani, supravieţuitoare a gripei spaniole, vaccinată împotriva maladiei COVID-19
O femeie de 101 ani, supravieţuitoare a gripei spaniole, vaccinată împotriva maladiei COVID-19

Emily Lawson, o femeie în vârstă de 101 ani care s-a născut într-o perioadă în care omenirea era devastată de virusul gripei spaniole, a fost vaccinată împotriva maladiei COVID-19, joi, în Scoţia, informează DPA, scrie Agerpres. 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.