(P) Prima aplicație de telemedicină în regim de urgență din România

promo
StirilePROTV

Telemedicina este un concept foarte nou pe piața din România, dar care ia amploare cu o viteză excepțională.

Prin definiție, telemedicina permite specialiștilor din sistemul sanitar să-și evalueze, să-și diagnosticheze și să-și trateze pacienții, chiar dacă aceștia se află la distanță de ei, prin intermediul mijloacelor de telecomunicare.

În ultimul deceniu, doctorii americani s-au dedicat cel mai mult telemedicinei, iar utilizarea acesteia la scară tot mai largă reprezintă un pas important în evoluția medicinei moderne.

Istoria telemedicinei

 

Tehnica pe care o numim astăzi telemedicină a apărut în anii 1950, când mai multe spitale și centre medicale universitare au început să caute metode prin care să împărtășească informațiile medicale pe care le posedau cu pacienții lor sau cu alți doctori.

Se poate spune că telemedicina a revoluționat practica medicală din zonele rurale, unde înainte de apariția mijloacelor de comunicare moderne, din lipsă de specialiști, doctorii generaliști trebuiau să găsească pentru pacienții lor, soluții competente chiar și pentru probleme de sănătate care depășeau aria lor de expertiză.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Până la utilizarea pe scară largă a internetului, telemedicina era însă extrem de limitată. Cu toate că prin telemedicină chiar și pacienții din zonele cele mai izolate ale lumii puteau lua legătura cu specialiști din domeniul sănătății, ceea ce obțineau aceștia din partea medicilor pe care îi solicitau erau mai degrabă sfaturi pentru un stil de viață mai sănătos decât rețete de tratament, întrucât acestea, ca și acum de altfel, nu puteau fi emise fără o consultație de specialitate efectuată în prealabil.

Telemedicina versus telemunca

 

Cu toate că de cele mai multe ori termenii: telemedicină și telesănătate se folosesc cu același sens, există o diferență mare între ei.

În timp ce telesănătatea se referă la o gamă largă de tehnologii și servicii oferite pacienților de către diferiți specialiști în domeniul sănătății, dar nu neapărat doctori, în vederea obținerii unui stil de viață mai bun, telemedicina este un concept mai specific, care se referă exact la consultații medicale de specialitate, efectuate de doctori, prin mijloace de comunicare moderne.

Telemedicina în România

 

Se spune că medicul este unul din acele persoane al cărui număr de telefon trebuie să-l înregistrezi în agenda ta astfel încât să-l poți apela cât mai rapid. Dar ce te faci dacă medicul tău este specializat într-o ramură a medicinei, iar tu ai nevoie de un cu totul alt specialist? Acum e simplu! Folosești aplicația Camera de Gardă și te conectezi rapid cu specialistul de care ai nevoie!

Aplicația Camera de Gardă este o aplicație special creată pentru problemele urgente de sănătate ale pacienților din România. Pentru această aplicație, mai importante decât optimizarea orarelor medicilor care o folosesc, sunt problemele pacienților.

Cum funcționează aplicația Camera de Gardă?

 

Prin intermediul aplicației cameradegarda.app, pacienții pot suna fără programare ori de câte ori se confruntă cu o problemă medicală, iar primul medic disponibil în momentul în care ei fac solicitarea le răspunde și îi ajută, prin chat sau apel video.

Nu poți alege să vorbești cu un medic anume atunci când folosești această aplicație, dar pe de altă parte poți alege specializarea care te interesează, în funcție de problema medicală pe care o ai.

La momentul actual, există mai mult de 150 de cadre medicale din peste 30 de specialități diferite înregistrate în aplicația Camera de Gardă. Astfel, indiferent de ora din zi sau din noapte la care suni, timpul de așteptare pentru a intra în legătură cu un specialist este foarte scurt.

Persoanele care folosesc această aplicație se pot adresa în cel mai scurt timp cu putință urgențelor medicale personale, sau ale persoanelor de lângă ei. De asemenea, dacă este vorba de o boală contagioasă, nu trebuie să-și facă griji în legătură cu răspândirea infecției în timpul deplasării cu mijloacele de transport în comun sau la spital, intrând în contact cu alți pacienții.

În plus, un alt avantaj pe care îl ai ca pacient care folosește această aplicație este faptul că în urma conversațiilor tale cu specialiștii pe care îi contactezi primești și un raport medical sau, în funcție de situație, o rețetă de tratament cu parafa specialistului.

Și nu în ultimul rând, pentru toate acestea, nu trebuie să plătești decât costul unui abonament lunar, de doar 39 de lei, la care poți renunța oricând.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.