Vremea azi, 18 februarie. Vom avea temperaturi de primăvară în aproape toată țara

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de sâmbătă ne aduce vreme foarte caldă pentru această perioadă. În nord, în nord-vest şi în centru vor fi înnorări şi o să plouă, iar pe crestele munţilor va ninge viscolit.

În rest găsim vreme mai bună, dar vântul se intensificã aproape peste tot. Maximele pornesc de la 7 grade în depresiuni şi ajung la 17 grade pe partea sudică.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme schimbătoare şi caldă. Vântul are intensificări, iar în sudul Dobrogei ajunge la viteze de 65...70 de km/h. Temperaturile mai cresc faţă de vineri şi ajung la 14 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vedem puţin soarele printre nori, dar pe-aici o să vină şi câţiva stropi de ploaie. În zona montană se înteţeşte vântul, iar pe crestele Carpaţilor de Curbură viscoleşte ninsoarea cu viteze de peste 120 de km/h. Vremea se păstrează caldă şi se ating 13 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, prindem scurte momente însorite, iar precipitaţiile apar îndeosebi la munte. La altitudini mari o să ningă abundent şi va fi viscol puternic. Maximele depăşesc cu mult valorile normale şi ajung la 14 grade.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cerul rămâne acoperit şi o să plouă destul de mult, pe suprafeţe extinse. Vântul prinde putere şi atinge viteze mai mari în zona montană, iar temperaturile urcă până la 12 grade.

În ţinuturile vestice zărim puţin soarele printre nori şi se vor înregistra 14 grade. Precipitaţiile apar mai ales în zona montană, iar în Apuseni vor lăsa în urmă peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. Pe creste vântul viscoleşte ninsoarea cu peste 120 de km/h.

În Transilvania urmează o zi mohorâtă, cu înnorări, ploi şi un vânt destul de insistent. În zonele înalte de munte, predominã ninsorile şi va fi viscol puternic, iar temperaturile mai cresc puţin fată de vineri şi ajung la 11-12 grade în vestul provinciei.

În Oltenia soarele se arată trecător, însă vântul bate tare, cu peste 65 de km/h în zonele joase. În aceste condiţii, probabil că vom resimţi valori mai scăzute decât cele 14 grade pe care ar trebui să le avem la orele prânzului.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice: soare cu nori, vânt puternic şi temperaturi foarte ridicate pentru data din calendar. În Lunca Dunării se vor atinge 16-17 grade - valori mai potrivite pentru luna aprilie.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti vremea devine nefiresc de caldă şi se vor atinge 15-16 grade. Norii se risipesc treptat, însă după-amiaza se porneşte vântul. La noapte se face mai cald decât noaptea trecută şi minima ajunge la 6 grade - adică temperatura pe care ar trebui sã o avem pe timpul zilei, în această perioadă.

Vremea azi, la munte

La munte cerul rămâne acoperit şi apar precipitaţii sub toate formele - mai abundente în Apuseni şi în Orientali. În plus, vântul prinde putere şi, la altitudini mari, viscoleşte ninsoarea cu rafale de peste 120 de km/h. Temperaturile rămân ridicate pentru dată din calendar.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, duminică va fi foarte cald, iar la prânz se vor înregistra 17 grade. Domină atmosfera însorită, însă în a doua parte a zilei vântul prinde putere şi ajunge la viteze de 55 de km/h. În noaptea următoare se înnorează şi s-ar putea să vină 2-3 stropi de ploaie.

Luni temperatura scade şi vor fi 11 grade - dar şi aceasta este o valoare ridicată pentru dată din calendar. Soarele se arată trecător şi e posibil să plouă slab, iar vântul mai pierde din intensitate.

Marţi avem vreme închisă, dar se încălzeşte din nou şi maxima ajunge la 17 grade - o valoare mai potrivită pentru luna aprilie. Vântul agită atmosfera pe timpul zilei, dar se mai domoleşte în noaptea de marţi spre miercuri.

La munte, duminică avem tot vreme închisă şi caldă, vânt puternic în toată zona montană şi viscol - pe creste. În regiunile mai joase plouă sau cade lapoviţa, iar precipitaţiile vor fi mai consistente în masivele estice şi în cele vestice.

Luni iese puţin soarele, dar se mai răceşte. Local, o să mai fie ceva ninsori şi lapoviţă, iar vântul rămâne activ şi va atinge viteze mai mari pe timpul nopţii.

Marţi se înnorează din nou şi, pe spaţii mici, o să mai cadă lapoviţa sau o să mai ningă. Vântul continuă să agite atmosfera şi suflă mai tare la altitudini mari, iar temperaturile mai cresc puţin.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius

Vremea rămâne caldă. Temperaturile trec de 30 de grade în sudul și în estul României și ajung pe la 34 de grade în Muntenia.  

Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate
Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate

Prima zi de iunie ne aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în sudul și în estul Românei.

Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite, pe tot parcursul lunii iunie, anunţă vineri, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.