Vremea azi, 15 mai. Temperaturile continuă să crească și vor ajunge la valori normale pentru această dată

×
Codul embed a fost copiat

Luni temperaturile continuă să crească şi vor ajunge la valori normale pentru această dată. Maximele pleacă de la 18 grade pe litoral şi vor ajunge până la 26 de grade în Lunca Dunării.

Ploile vin în Banat, Crișana, în Maramureş şi în nord-vestul Olteniei. În rest, găsim vreme mai bună şi poate câteva ploi slabe.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme bună în ansamblu, chiar dacă se mai adună norii pe parcursul zilei. Vântul va ajunge la viteze de 45...60 km/h şi se încălzește uşor.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vor fi înnorări, apare şi soarele din când în când. Temperaturile mai cresc puţin şi vântul va avea intensificări.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, vremea va fi schimbătoare. Se mai adună norii, însă ploile pot să apară doar izolat, iar temperaturile urcă până la 23 de grade.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş predomină vremea închisă, vor fi averse şi sunt posibile şi fenomene electrice. Se încălzeşte şi la amiază vor fi 24 de grade la Bistriţa.

În vestul ţării, atmosfera va fi mohorâtă, o să plouă şi se pot strânge cantităţi de apă, de peste 20 l/mp. Vântul se înteţeşte în sudul Banatului, pe unde vor fi rafale de 80...90 km/h, iar temperaturile cresc cu 3-4 grade faţă de duminică.

În Transilvania apar câteva ploi în vestul provinciei, dar apare şi soarele printre nori. Va continua să se încălzească şi maximele vor ajunge până la 25 de grade la Târgu Mureş.

În sud-vestul ţării, o să plouă mai serios în nord-vestul Olteniei, pe unde se vor strânge cantităţi însemnate de apă şi vor fi condiţii de grindină. În rest, vin ploi slabe şi temperaturile cresc cu 5-6 grade faţă de duminică.

În sudul ţării, vedem soarele printre nori, vântul va fi mai insistent şi se mai încălzeşte puţin. După prânz se vor atinge 26 de grade în Lunca Dunării.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti, luni temperaturile continuă să crească şi maxima va ajunge la 25 de grade - o valoare normală pentru această dată. Vor fi înnorări, apare şi soarele din când în când, iar vântul va fi activ.

Vremea azi, la munte

La munte, luni temperaturile mai cresc puţin. Se adună norii, mai ales în masivele vestice şi în cele nordice, pe unde vor fi averse locale. Se vor strânge cantităţi de apă, de 20 de litri pe metru pătrat. În rest, o să picure puţin iar vântul va avea intensificări susţinute la altitudini mari, în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, pe unde vor fi rafale de 80...90 km/h.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, marți avem o zi caldă, cu 26 de grade în termometre. Va predomina vremea închisă, însă abia spre sfârşitul nopţii, sunt posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va atinge viteze de 30...40 km/h.

Miercuri instabilitatea creşte din a doua parte a zilei, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Se răcoreşte şi maxima va ajunge pe la 21 de grade.

Joi se înnorează din când în când, sunt posibile ploi de scurtă durată şi vântul va sufla moderat. Maximă va ajunge pe la 24 de grade, iar în noaptea de joi spre vineri, se ating 13 grade.

La munte, marți vremea devine caldă, însă creşte şi instabilitatea. Apar averse torenţiale, îndeosebi în masivele nordice şi în cele vestice, vor fi căderi de grindină, iar vântul ajunge la viteze de 60...70 km/h, pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului. Cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp.

Miercuri atmosfera va fi închisă şi instabilă. Pe suprafeţe mari, în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor, vor fi ploi zgomotoase şi se vor strânge cantităţi importante de apă. Sunt posibile căderi de grindină şi se răcoreşte.

Joi se înnorează şi vor fi ploi locale, destul de consistente, mai ales în masivele sud-vestice. Vântul va fi activ şi temperaturile mai scad puţin.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius

Vremea rămâne caldă. Temperaturile trec de 30 de grade în sudul și în estul României și ajung pe la 34 de grade în Muntenia.  

Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate
Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate

Prima zi de iunie ne aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în sudul și în estul Românei.

Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite, pe tot parcursul lunii iunie, anunţă vineri, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.