Unteatru de copii, locul ideal pentru un weekend în familie. Propunerile pentru toamnă

unteatru de copii

Ne-am obişnuit ca unteatru să ne răsfeţe cu spectacole bune, atmosferă plăcută şi un public deosebit.

Iar din această toamnă ne surprinde cu noul proiect în colaborare cu Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă: Unteatru de copii, atât de binevenit în Bucureştiul care are nevoie de activităţi de calitate, pentru un weekend în familie.

Unteatru de copii debutează cu patru spectacole: „Micul Prinț”, „Carina pe drumul spre casă”, „În față la O12” și „S.O.S. Dispar poveștile”.

Reprezentațiile îi invită atât pe tinerii spectatori – copiii și adolescenții deopotrivă – cât și pe părinți să își petreacă finalurile de săptămână la sediul unteatru, într-un spațiu neconvențional și primitor, unde scena devine un partener de joacă, iar emoția este palpabilă.

Unteatru de copii a debutat pe scena unteatru, din Sfinții Apostoli 44, pe data de 25 august cu spectacolul “Micul Prinț”, urmând ca din 14 septembrie, spectatorii bucureșteni să poată viziona cele patru spectacole weekend de weekend.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Biletele pentru spectacolele incluse în programul Unteatru de copii pot fi achiziționate pe www.mystage.ro.

„Unteatru a crescut, dar nu a uitat de cei mici. Vă anunțăm cu drag că din toamna aceasta unteatru împreună cu Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA) lansează Unteatru de copii, program care se adresează celor mai pitici spectatori. Ne dorim ca aceștia să crescă alături de noi și să devină spectatori responsabili, îndrăgostiți iremediabil de teatru. Vă așteptăm, micuților!", spune Andrei și Andreea Grosu, fondatori unteatru.

Informații suplimentare despre spectacolele Unteatru de copii:

*Adaptarea „Micul Prinț”, o co-producție Lightwave Theatre Company şi unteatru, aduce pe scenă păpuși în mărime naturală, video-proiecţii şi muzică aleasă pentru a reda cât mai fidel metaforele prezente în carte, într-un spectacol de teatru emoţionant pentru adulţi şi fascinant pentru copii, într-o adaptare neașteptată după cea mai frumoasă carte a copilăriei, scrisă de Antoine de Saint-Exupery.
Regia spectacolului este semnată de Cristina-Andreea Ion, scenografia de Lightwave Theatre Company, iar vocile aparțin actorilor: Cristina Andreea Ion, Oana Mihaela Cercel, Petru Stratulat, Dragoș Olaru, Dragoș Stanciu, Chriss Casper. Vârsta minimă recomandată este de 5 ani (spectacol recomandat și adulților).

*Cele trei producții de teatru ale Asociației Culturale pentru Educație prin Artă, care vor avea premieră la Unteatru de copii în luna septembrie, au fost create și sunt regizate de Oana Răsuceanu, personalitate implicată în proiecte educaționale, artistice sau de comunicare, desfășurate în zona filmului, teatrului și dansului, ca scenarist, regizor și coregraf.

Carina pe drumul spre casă
Căutându-și drumul spre casă, Carină are parte de o experiență unică, prin care reușește să descopere, alături de pisica Margo, un oraș neștiut până atunci. Un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană.
Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu/ Decor & Costume: Anca Lazăr/ Muzica: Petre Ancuța/ Ilustrație muzicală: Vasile Manta/ Producător: Eugen Matei Lumezianu
Vârsta recomandată pentru spectatori este de 4 – 10 ani.

„În față la O12”
În fața blocului O 12, pe una din străzile unui cartier din București, patru copii inventează și reinventează jocurile copilăriei anilor ’90: De-a v-ați ascunselea, Mațele Încurcate, Flori, Fete, Filme și Băieți, Elasticul, Frunză, 1, 2, 3 la Perete Stai, Cornete, Țomapant, Țările și câte și mai câte, într-o poveste a prieteniei și a inocenței.
Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu, Rareș Florin Stoica/ Decor & Costume: Anca Lazăr/ Producător: Eugen Matei Lumezianu
Vârsta recomandată pentru spectatori este +10 ani (spectacol recomandat și adulților, în special celor care și-au petrecut copilăria în anii ’90, în fața blocului, eventual cu cheia la gât...)

„S.O.S. DISPAR POVEȘTILE”
Într-o bună zi, cuvintele tipărite din poveștile Frumoasa din pădurea adormită, Scufița Roție, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, Harap Alb, Mica Sirenă, Crăiasa Zăpezii se evaporă, lăsând în urmă pagini întregi goale. Ce anume le face să dispară? Și cum poate Mara, o fetiță de 7 ani, din București, să le salveze?...Păduri întregi tăiate. Ape invadate de plastic. Încălzirea globală.
Prin mici gesturi și acțiuni concrete – în direcția protecției și salvării mediului înconjurător – Mara redă speranța și readuce cuvintele înapoi, în paginile cărților de povești.
Cu: Lavinia Pele, Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu/ Decor & Costume: Anca Lazăr/
Muzica: Petre Ancuța/ Producător: Eugen Matei Lumezianu
Vârsta recomandată pentru spectatori este de 5 – 10 ani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Sute de elevi au învățat tainele actoriei de la Pavel Bartoș și Dragoș Bucur
Sute de elevi au învățat tainele actoriei de la Pavel Bartoș și Dragoș Bucur

Într-o lume în care tinerii trăiesc mai mult online decât offline, există și adolescenți pasionați de lectură, teatru sau artă.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.