(P) Cum să te pregătești pentru un interviu de angajare în limba engleză

advertorial
StirilePROTV

Interviul de angajare este una dintre cele mai stresante etape din viața profesională a cuiva. Fie că e vorba de primul job, ori de al 5-lea, emoțiile și teama sunt întotdeauna prezente pentru mulți dintre noi.

Ne este teamă pentru că va fi nevoie să ieșim din propria zonă de confort, va fi nevoie să încercăm lucruri pe care nu le-am mai făcut până la momentul respectiv, și să cunoaștem totodată persoane noi. Apoi, ne vom întreba dacă am fost sau nu plăcuți, acceptați, și dacă vom trece în etapa următoare. În astfel de situații, este important să fim relaxați și încrezători în propriile puteri.

Cunoașterea limbilor străine, precum limba engleză, pe piața muncii reprezintă un avantaj care poate face diferența. Dacă urmează să susții un interviu de angajare în engleză, ori îți dorești ca acest lucru să se întâmple la un moment dat în viața ta, și vrei să îți îmbunătățești skillurile, participă la câteva cursuri de engleză pentru adulți online. În cele ce urmează, îți propunem câteva sfaturi utile pentru a te pregăti de un interviu de angajare în limba engleză.

·       Exersează-ți discursul de prezentare

Bineînțeles că spontaneitatea este bună, însă n-ar strica să faci un mini-exercițiu, în fața oglinzii, ori, cu un prieten, în care să vorbești despre tine, despre experiența anterioară, să îți descrii punctele forte/slabe, și să relatezi motivul pentru care vrei respectivul job. Iată câteva expresii care te-ar putea ajuta:

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

- I gratuated from ... in (the year) – Am absolvit ... în anul

- I am qualified ... – Sunt calificat/ă în ...

- I worked for (company name) as a (job role) ... – Am lucrat pentru (numele companiei) drept/ca (rolul)

- I was responsible for ... – Am fost responsabil/ă cu ...

 

·       Îmbracă-te într-o ținută prezentabilă/office

Tipul ținutei pe care decizi să îl abordezi în cadrul unui interviu de angajare joacă un rol important deoarece, aceasta denotă cum ești tu ca persoană și câtă atenție acorzi lucrurilor pe care le faci. Înainte de un interviu, încearcă să aloci ceva timp pregătirii aspectului fizic pentru a te asigura că acesta va reflecta ce fel de persoană ești.

Pe lângă asta, trebuie să mergi relaxat la interviu. Fie că e vorba de un interviu online, sau offline, e important să te trezești din timp, să te hidratezi, să fii calm și punctual. Dacă aloci un timp de pregătire înainte, lucrurile vor merge mult mai bine, și în felul acesta te vei simți mult mai competent.

 

 

 

·       Informează-te cu privire la compania unde vei susține interviul

Research-ul de dinainte de interviu joacă un rol destul de important și reprezintă, cumva o „temă pentru acasă” pe care o ai de făcut înainte de a te întâlni cu angajatorul tău. Acesta te poate întreba:

- What do you know about our company? – Ce știi despre compania noastră?

- Do you know anything about us and what we do? - Știi câte ceva despre noi și cu ce ne ocupăm?

- Did you find out about the company? – Ai aflat informații despre firmă?

- How did you hear about us? – Cum ai aflat despre noi?

Nu trebuie să știi tot istoricul firmei, ci doar câteva lucruri de bază, care de cele mai multe ori apar pe pagina principală a site-ului organizației.

·       Află care sunt cele mai frecvente întrebări în cazul unui interviu de angajare

Pentru acest sfat, te-ar putea ajuta să creezi o listă cu cele mai utilizate întrebări, la care le poți scrie răspunsul pe hârtie, în limba engleză. Trebuie să te pregătești să te descrii pe tine și experiența profesională pe care o ai, să spui de ce îți dorești să lucrezi în compania cu pricina, de ce vrei să pleci de la actualul job. Pentru acestea, am pregătit câteva întrebări, în limba engleză:

- Why do you want to work here? – De ce vrei să lucrezi aici?

- Why should we hire you? – De ce ar trebui să te angajăm?

- What are your greatest strenghts and weaknesses? – Care sunt punctele tale tari? Dar slăbiciunile/ punctele slabe?

- How do you deal with pressure or stressful situations? – Cum te descurci cu presiunea și situațiile stresante?

- Why are you leaving your current job? – De ce vrei să demisionezi de la actualul tău loc de muncă? 

În concluzie, atunci când urmează să ai un interviu de angajare în limba engleză, este important să te pregătești înainte, din mai multe unghiuri de abordare: să ai grijă de aspectul fizic, să te informezi legat de compania la care ai aplicat, să exersezi pronunția cuvintelor, ori să îți închipui ce te-ar putea întreba angajatorul, singur, în fața oglinzii. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.