Gulașul este vedetă în Sibiu. 15 bucătari și-au pus la încercare talentul pentru a-l găti: „Le dau 10!”

×
Codul embed a fost copiat

Gulașul a fost vedetă sâmbătă în Sibiu, unde 15 bucătari și-au pus la încercare talentul în a găti acest faimos preparat unguresc.

Vizitatorii muzeului în aer liber „Astra'' au fremătat de pe margine cu ochii lipiți de ceaunele clocotite.

Într-o familie din Mureș, gulașul se face cu carne de oaie fiartă la foc mic cel puțin trei ore.

Attila Galfi, din Berghia județul Mureș: „Secretul este că întodeauna îl gustăm mai mulți. Suntem două familii, frați și surori. Toată lumea gustă, toți spun ce să mai punem, avem un ingredient special ce îl folosim și care rar se întâlnește, nu mulți îl folosesc. Merge bine cu gustul de carne de oaie. Ingredientul este cimbrul.”

La câteva ceaune distanță dăm de un grup vesel din Sighișoara.

Citește și
mancare
Festival unguresc în București: găluște zdrențuite din gulaș, langoși și kurtoș
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Emese, din Sighișoara: „Gulaș cu fasole, o mâncare ungurească unde e ciolan, carne de vită, fasole, zarzavaturi și mirodenii de toate tipurile. Apoi, numai poftă bună!”

Bucătării din Sibiu au încercat să fure supremația secuilor.

Concurentă: „Avem un gulaș de vițel cu cipece, sunt niște găluște tradiționale ungurești ce le aplicăm noi aici în rețeta noastră."

Concurent: „Nu e o rețetă anume, aici e despre plăcerea de a face mâncare și de a da gust și savoare mâncării. Ne place să stăm în aer liber și oricum mâncarea gătită la ceaun, la foc de lemne, totdeauna este mai gustoasă.”

Vizitatorii muzeului confirmă această teorie.

Tânără: „Gustos, în primul rând, și e o plăcere să vii aici în muzeul Astra și să admiri ce e aici și, de ce nu, mâncarea conaționalilor."

Bărbat: „Am luat de mai multe feluri și vită și de porc și mixt. E foarte bun. E picant, specific zonei respective. Eu pot să le dau 10!”

În ciuda entuziasului, participanții au încercat să fie cât mai disciplinați.

Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Astra:„Mizăm pe această distanțare fizică, dar rămânem uniți prin cultură. Ceaunele sunt plasate la aproximativ șase metri distanță unul de celălat, pentru a evita crearea unor aglomerări inutile. De altfel, toate echipele au început să prepare de la ore diferite."

O porție de gulaș costă 10 lei, așa că dacă v-am făcut poftă aflați că festivalul ține tot weekendul.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Lacul unic în Europa: îşi schimbă zilnic culoarea. Românii fac gulaş şi concerte lângă el
Lacul unic în Europa: îşi schimbă zilnic culoarea. Românii fac gulaş şi concerte lângă el

Mulţi dintre cei care au vrut să se bucure de acest weekend au ales Maramureşul. La poalele munţilor Gutâi se află singurul lac din Europa care îşi schimba culoarea în funcţie de lumină.

Festival unguresc în București: găluște zdrențuite din gulaș, langoși și kurtoș
Festival unguresc în București: găluște zdrențuite din gulaș, langoși și kurtoș

Bucătarii au venit la târg cu ceaune imense și ingrediente alese, iar vizitatorii s-au bucurat să cumpere mâncăruri fierbinți și pline de gust.

18 echipe au concurat pentru titlul
18 echipe au concurat pentru titlul "cel mai bun gulaş" în Bistrița

Raiul gurmanzilor a fost sâmbătă în Bistriţa. Nu mai puţin de 18 echipe au concurat pentru titlul "cel mai bun gulaş".

Reteta celui mai bun gulas din Maramures. Mirosea atat de bine incat a ademenit la ospat un grup de motociclisti
Reteta celui mai bun gulas din Maramures. Mirosea atat de bine incat a ademenit la ospat un grup de motociclisti

In Ocna Sugatag, Maramures, zece bucatari priceputi s-au intrecut in pregatirea celui mai gustos gulas.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.