Funcții noi pe Instagram. Ce s-a schimbat la rețeaua socială și cum să gestionezi noile instrumente

Instagram
Shutterstock

Instagram se află într-o permanentă transformare. Dacă clipești, riști să ratezi actualizările pe care compania mamă Meta continuă să le implementeze.

Până în 2024, am fost martori la câteva schimbări interesante, inclusiv apariția unor instrumente noi și captivante, precum și eliminarea surprinzătoare a unor caracteristici familiare.

Atât pentru utilizatorii normali de pe Instagram, cât și pentru companiile care își desfășoară activitatea pe această platformă și pentru creatorii de conținut, înțelegerea impactului acestor actualizări Instagram în 2024 este esențială.

Cele mai noi actualizări pe Instagram

Meta introduce noi funcții de mesagerie pe platforma Instagram, făcându-le să semene mai mult cu WhatsApp decât cu mesajele directe obișnuite.

Prima caracteristică adusă în ultima serie de actualizări permite editarea mesajelor directe timp de 15 minute după ce ai apăsat butonul "trimite", o îmbunătățire deja implementată de Meta pentru Messenger în decembrie, conform Euronews Next.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Pentru a face modificări, poți acum să apeși și să ții apăsat pe mesaj și să selectezi "editare" din meniu. Deși fereastra pare puțin prea mică pentru a corecta orice greșeală, este util să ai opțiunea de a menține o conversație fără greșeli de tipar.

În ceea ce privește celelalte actualizări, acum poți fixa până la trei conversații în partea de sus a căsuței de mesaje, o funcție inspirată de ceea ce oferă deja WhatsApp utilizatorilor săi, conform Euronews.com.

Pentru a face acest lucru, glisează spre stânga sau ține apăsat pe conversație și apoi atinge "pin". Această opțiune este valabilă pentru conversațiile individuale și cele de grup.

De asemenea, Instagram oferă posibilitatea de a dezactiva notificările de citire în mesaje, astfel încât să poți alege să le ignori și să îți păstrezi liniștea.

Luând în considerare că multe dintre aceste caracteristici sunt disponibile și pe alte platforme, Meta pare să încerce să recupereze teren față de alte aplicații de mesagerie instantanee, mai ales după eroarea recentă, atunci când platformele Meta au picat, iar sute de mii de utilizatori nu și-au putut accesa conturile timp de câteva ore.

În plus, Instagram a adăugat noi teme pentru a-ți personaliza conversația, inclusiv una cu tematică de acadea. Însă Instagram nu este singura platformă care a primit noi funcționalități.

Schimbările Instagram care ar urma să apară în 2024

Iată câteva schimbări care ar putea fi implementate în anul 2024 pe Instagram, conform Lifestyleasia.com:

1)Siguranța adolescenților

Protecție îmbunătățită pentru adolescenți Instagram (și Facebook) depune eforturi semnificative pentru a proteja adolescenții de conținutul potențial dăunător. Platforma va ascunde din feed-urile și căutările adolescenților postările care promovează automutilarea, tulburările alimentare și consumul de droguri dure. În plus, platformele vor configura automat noile conturi ale adolescenților la cele mai restrictive setări de confidențialitate.

Acest lucru înseamnă că profilurile lor vor fi private în mod implicit, că adulții pe care nu îi cunosc nu le vor putea trimite mesaje și că doar prietenii lor vor putea vedea comentariile. Deși experții susțin aceste schimbări și consideră că vor îmbunătăți siguranța online a tinerilor, se poate argumenta că acestea ar putea fi prea restrictive și ar putea împiedica adolescenții să acceseze resurse sau informații importante.

2)Experimentul „Flipside”

Instagram testează în prezent o funcție numită Flipside, care își propune să aducă conceptul popular de "finstas" (conturi false de Instagram) direct pe platformă. Această informație a fost confirmată de șeful Instagram, Adam Mosseri, pentru Techcrunch. Finstas sunt adesea utilizate de persoane pentru a împărtăși conținut mai personal sau de nișă cu un grup restrâns și select de prieteni, în contrast cu conturile lor principale de Instagram.

Flipside ar permite utilizatorilor să creeze un profil secundar asociat cu contul lor principal. Acest profil secundar ar putea avea setări de confidențialitate diferite și un public mai concentrat, fără a necesita gestionarea unui cont separat în întregime.

Beneficiile potențiale ale integrării "finstas" în platforma principală sunt interesante. Oferă utilizatorilor mai mult control asupra partajării conținutului și segmentării audienței, fără a fi nevoie să administreze mai multe conturi. De asemenea, această funcție ar putea ajuta Instagram să înțeleagă mai bine comportamentul și preferințele utilizatorilor. În plus, prin conectarea unui "Flipside" la un profil principal, Instagram ar putea avea instrumente mai eficiente pentru verificarea vârstei, îmbunătățind potențial siguranța online, în special pentru utilizatorii mai tineri.

3)„Harta prietenilor”

Instagram pare să lucreze la o funcție potențial revoluționară, dar și controversată, numită "Harta Prietenilor", conform informațiilor furnizate de inginerul Alessandro Paluzzi. Această funcție, aflată încă în faza de testare internă, ar permite utilizatorilor să vizualizeze locațiile în timp real ale prietenilor lor pe o hartă, într-o manieră similară cu Snap Map de la Snapchat. Deși detaliile exacte rămân încă doar speculații, ideea a stârnit atât entuziasm, cât și îngrijorări.

Pe de o parte, "Harta Prietenilor" ar putea facilita întâlnirile spontane și ar putea oferi un sentiment crescut de siguranță, permițând utilizatorilor să verifice rapid locația unui prieten în caz de nevoie. În plus, ar putea promova interacțiunea socială și ar putea genera mai multe întâlniri neplanificate.

Cu toate acestea, funcția de urmărire în timp real a "Hărții Prietenilor" ridică semnificative preocupări legate de confidențialitate. Mulți utilizatori ar putea considera invazivă ideea ca alții să le poată vedea locația exactă pe tot parcursul zilei. Există riscul de abuz al acestei funcții, cum ar fi urmărirea sau monitorizarea nedorită a mișcărilor cuiva. Mai mult, datele de localizare sunt extrem de sensibile, iar utilizatorii vor solicita asigurări ferme din partea Instagram cu privire la modul în care aceste date sunt stocate și protejate.

4)Părinții vor avea mai mult control

Instagram și Facebook lansează noi instrumente destinate părinților pentru a-i ajuta să supravegheze și să gestioneze experiențele online ale adolescenților lor. Aceste controale vor permite părinților să monitorizeze comunicarea adolescenților lor, conținutul pe care îl partajează și timpul petrecut pe aplicații. În plus, părinții vor avea capacitatea de a stabili limite de timp pentru utilizarea aplicațiilor de către adolescenții lor și de a restricționa accesul la anumite tipuri de conținut.

Aceste actualizări sunt concepute pentru a oferi părinților un control mai mare și o mai mare vizibilitate asupra activităților online ale adolescenților lor. Unii experți își exprimă aprecierea pentru aceste noi controale parentale, în timp ce alții se tem că acestea ar putea fi prea invazive și pledează pentru acordarea unei încrederi mai mari adolescenților în capacitatea lor de a naviga independent în mediul lor digital.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte

A fost un weekend plin pentru cei care iubesc să citească și au ajuns la Bookfest, unul dintre cele mai mari târguri de carte de la noi, organizat în Capitală.  

Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării
Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării

Peste 60.000 de turiști s-au bucurat în acest weekend de vremea bună de pe litoral, mai mulți ca anul trecut în primul weekend din iunie.

Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost rănit, duminică, într-o explozie urmată de incendiu, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.