Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa în 2022. Programul și atracțiile principalelor destinații de sărbători

Turiști la târgul de Crăciun
Shutterstock

În perioada sărbătorilor de iarnă, târgurile de Crăciun devin principala atracție a orașelor europene. An de an, vizitatorii sunt așteptați să pășească într-o atmoferă de basm, cu luminițe care strălucesc necontentit și cu decorațiuni încântătoare.

În fiecare an, piețele din marile orașe europene îmbracă mantia sărbătorilor de iarnă și devin un colț de poveste.

Pentru a simți pe deplin spiritul sărbătorilor de iarnă am selectat mai jos, unele dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun pe care merită să le vizitezi cel puțin o dată.

Târgul de Crăciun de la Viena

Cel mai cunoscut și vizitat târg de Crăciun este cel de la Viena, locul în care s-a organizat prima dată un eveniment de acest fel.

Primul târg de Crăciun s-a deschis la Viena în decembrie 1298 și începând de atunci, tradiția s-a răspândit și în alte orașe.

Citește și
Târgul de Crăciun din Vaslui se va închide pe 24 decembrie, chiar înaintea Crăciunului
Târgul de Crăciun din Vaslui se va închide pe 24 decembrie, chiar înaintea Crăciunului
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Orașul Viena este recunoscut pentru cele 20 de târguri de Crăciun, dar, de departe, cel mai frumos dintre acestea este cel amplasat în fața Primăriei. Târgul este cunoscut sub numele Wiener Christkindlmarkt.

Programul

În 2022, târgul de Crăciun este organizat în perioada 19 noiembrie - 26 decembrie 2022 și este deschis publicului în fiecare zi, începând de la ora 10:00 AM (ora locală), până la ora 9:30 PM.

Pe 24, 25 și 26 decembrie, târgul va funcționa în intervalul orar  10:00 AM și 6:30 PM.

Evenimente și activități

Potrivit oficialilor Primăriei, în 2022, târgul de Crăciun de la Viena va avea mai multe zone dedicate copiilor, inclusiv un patinoar de 150 de metri pătrați. De la eveniment nu va lipsi celebrul copac al inimilor, unul dintre cele mai căutate locuri unde turiștii își fac fotografii.

De asemenea vor exista peste 150 de căsuțe cu bunătăți tradiționale, de unde turiștii pot servi clasicii cârnați austrieci, fursecuri, turtă dulce și punch-ul făcut în casă.

Târgul de Crăciun din Basel, Elveția

Târgul de Crăciun din Basel este considerat unul dintre cele mai frumoase evenimente de acest fel din Elveția. Iar în 2021, a fost votat drept cel mai grandios târg de Crăciun din Europa, potrivit basel.com.

Programul

Târgul de Crăciun va fi deschis în perioada 24 noiembrie – 23 decembrie 2022, în fiecare zi, de la ora 11:00 AM (ora locală), până la 8:30 PM. Pe 23 decembrie, târgul se va deschide la ora 8:00 AM și se va închide la ora 6:00 PM.

Evenimente și activități

Târgul de Crăciun din Basel este amplasat în cele două piețe mari din centrul orașului, Barfusserplatz și Munsterplatz și are aproape 200 de căsuțe, de la care turiștii pot cumpăra decorațiuni de Crăciun, lumânări și condimente specifice.

De asemenea, nu lipsesc preparatele tradiționale. Turiștii se vor putea delecta cu o porție de vafe, vin fiert, basel sackerli (un fel de turtă dulce), cârnații tradiționali făcuți la grătar și multe altele.

Bradul este amplasat în piața Munsterplatz și va fi decorat cu mii de beculețe și ornamente strălucitoare.

La târgul de Crăciun, turiștii vor avea posibilitatea să participe la activități distractive, precum: decorarea lumânărilor și a pâinicii dulci și își pot lăsa imaginația să zboare la atelierul de stele.

Piața de Crăciun din Strasbourg, Franța

Târgul de Crăciun de la Strasbourg este unul dintre primele târguri care s-au organizat vreodată în acel loc. Prima data, târgul s-a deschis în 1570, și de atunci a continuat să surprindă publicul prin atracțiile impresionante.

Târgul de Crăciun se organizează în mai multe locații, dar cel mai spectaculos este cel din centrul istoric Grand Île.

Programul

Târgul de Crăciun de la Strasbourg este deschis în perioada 25 noiembrie - 24 decembrie 2022, zilnic, de la ora 11:00 AM (ora locală) și până la 8:00 PM.

Înainte de pandemia de COVID-19, târgul de Crăciun era vizitat de aproximativ două milioane de oameni, potrivit CNN.

Evenimente și activități

Principala atracție a târgului este bradul imens, împodobit cu mii de beculețe multicolore.

La târgul de Crăciun, turiștii pot alege dintr-o varietate mare de cadouri și preparate tradiționale.

Târgul de Crăciun de la Bruxelles

În perioada sărbătorilor de iarnă, orașul Bruxelles prinde viață, datorită celebrului târg de Crăciun organizat în centrul orașului.

Programul

În 2022, târgul de Crăciun va fi deschis în perioada 25 noiembrie – 1 ianuarie 2023, în fiecare zi, de la ora 12:00 (ora locală) până la 22:00. Iar pe 24 și pe 31 decembrie va fi deschis de la 12:00 la 18:00.

Evenimente și activități

Târgul de Crăciun va găzdui peste 200 de căsuțe, unde turiștii pot servi vafe și bere belgiană, în timp ce admiră bradul imens, împodobit cu tot felul de decorațiuni sclipitoare.

Turiștii vor avea parte și de un program artistic muzical, un patinoar, o roată panoramică și se pot distra la o plimbare la volanul unor mașinuțe puse la dispoziție de organizatori.

Târgurile de Crăciun din Praga, Cehia

Cele mai atractive târguri de Crăciun din Praga sunt cele organizate în Centrul Vechi al orașului și în Piața Wenceslas. Cele două sunt apropiate ca distanță și se pot vizita într-o singură zi.

Programul

Cele două târguri vor fi deschise în perioada 26 noiembrie – 6 ianuarie 2023, zilnic, începând de la ora 10:00 (ora locală) și până la 22:00. Târgurile vor funcționa după același program, inclusiv pe 25 și pe 31 decembrie.

Evenimente și activități

La târgurile de Crăciun din Praga vor fi cabane de lemn, decorate în culori vii, de la care turiștii pot cumpăra obiecte artizanale și diverse preparate tradiționale.

Printre produsele artizanale se numără: bijuterii, obiectele din sticlă, jucăriile din lemn, lumânări, ornamente pentru bradul de Crăciun, mănuși de iarnă, păpuși și multe altele.

Printre preparatele tradiționale care se vor afla la târg menționăm: supa cehă de pește (rybi polevka), diverse prăjituri și dulciuri, cum ar fi turta dulce picantă (pernicky) și produse de patiserie.

Cea mai impresionantă atracție de la târgul de Crăciun este bradul de 25 m.

Târgul de Crăciun din Santa Llucia

Târgul de Crăciun din Santa Llucia, cunoscut sub numele de Fira de Santa Llucia datează din 1786. Inițial ținea doar zi și era un eveniment organizat cu ocazia sărbătorii Santa Llucia, de pe 13 decembrie. Însă, cu timpul, evenimentul a luat amploare și s-a extins pe o perioadă de trei săptămâni.

Programul

Târgul de Crăciun se organizează în perioada 25 noiembrie - 23 decembrie 2022. Va fi deschis, de luni până vineri, începând de la ora 10:00 (ora locală), până la 21:00. 

Evenimente și activități

La târgul de Crăciun, turiștii vor avea posibilitatea să cumpere decorațiuni tradiționale, figurine cu Fecioara Maria și cu Iisus Hristos, bijuterii realizate manual, etc.

Printre activitățile de la târgul de Crăciun menționăm: parada de Crăciun, și „caga tio”, un buștean uriaș sub formă de pinata, pe care turiștii vor trebui să îl lovească pentru a primi bomboane.

Târgul de Crăciun din Florența

Târgul de Crăciun din Florența este unul dintre cele mai impresionante târguri din Italia care surprinde prin unicitatea decorului.

Programul

La fel ca în ceilalți ani, târgul se desfășoară în Piazza Santa Croce din Florența în perioada 19 noiembrie – 18 decembrie 2022.

Târgul va fi deschis în fiecare zi, începând de la ora 10:00 (ora locală), până la 23:00.

Evenimente și activități

La târgul de Crăciun, turiștii se pot delecta cu turtă dulce, ștrudele și prăjituri tradiționale.

În apropierea târgului, în Piazza del Duomo se va afla un brad de Crăciun impresionant, care va lumina începând de pe 8 decembrie.

Târgul de Crăciun din Zagreb, Croația

În sondajul online desfășurat de European Best Destinations, în 2022 târgul de Crăciun din Zagreb a fost votat ca „cea mai frumoasă destinație pentru Crăciun."

Programul

Târgul de Crăciun Zagreb este deschis în perioada 26 noiembrie – 7 ianuarie 2023.

Evenimente și activități

În 2022, la târgul de Crăciun, turiștii pot gusta din bunătățile tradiționale și pot admira concertele live și sculpturile impresionante de gheață.

De asemenea, la târg va exista și o zonă dedicată umorului unde vor avea loc spectacole de stand-up.

Târgul de Crăciun din Tivoli Gardens, Copenhaga

În perioada sărbătorilor, parcul de distracții Tivoli se transformă într-o zonă de poveste care atrage anual mii de turiști.

Programul

În 2022, târgul de Crăciun din Tivoli se desfășoară în perioada 19 noiembrie - 31 decembrie 2022 și va fi deschis în fiecare zi,  de la ora 11:00 AM (ora locală) și până la 10:00 PM.

Evenimente și activități

În 2022, târgul de Crăciun promite să ofere o experiență unică.Turiștii pot admira peste 1.000 de brazi împodobiții cu mii de beculețe strălucitoare și pot asculta formațiile locale care vor cânta pe toată perioada târgului.

Pe 13 decembrie va avea loc un eveniment dedicat sărbătorii Santa Lucia, la care 100 de fete se vor plimba prin Grădinile Frivoli, ținând în mâini lumânări aprinse și vor cânta melodii tradiționale.

Târgul de Crăciun din Tallinn, Estonia

Târgul de Crăciun din Tallinn, Estonia este unul dintre cele mai moderne târguri din Europa.

Programul

Târgul de Crăciun din Tallinn va fi deschis între 25 noiembrie și 8 ianuarie 2023, începând de la ora 12:00 AM  (ora locală), până la ora 7 PM. Târgul va fi deschis inclusiv pe 24 și pe 31 decembrie în același interval orar.

Evenimente și activități

Situat în Piața Primăriei din Tallinn, târgul va găzdui căsuțe din lemn, de unde turiștii se pot delecta cu preparate tradiționale, pâine artizanală și vor putea cumpăra obiecte decorative home-made.

În acest an, la eveniment se va afla un ecran, în formă de inimă, pe care se vor proiecta imagini de Crăciun.

Atmosfera va fi completată de spectacole de dans, carusele, un autobuz cu etaj, cu care turiștii se pot plimba până în centrul orașului, și multe altele.

Târgul de Crăciun din Helsinki

Târgul de Crăciun din Helsinki, cunoscu sub numele de Tuomaan Markkinat, este unul dintre cele mai frumoase târguri din Europa, vizitat de aproximativ 300.000 de turiști în fiecare an.

Programul

Târgul de Crăciun are loc în Piața Senatului din Helsinki, lângă statuia Împăratului Alexandru al II-lea. În 2022, târgul va fi deschis în perioada 1 – 22 decembrie 2022.

Evenimente și activități

Printre principalele atracții ale târgului menționăm cabana din lemn a lui Moș Crăciun, unde cei mici pot participa la activități interactive, precum decorarea prăjiturilor de Crăciun.

La târg vor fi căsuțe cu delicatese tradiționale sau băuturi ca glogi (vinul tradițional) sau alte băuturi.

Târgurile de Crăciun din Budapesta, Ungaria

La Budapesta se vor organiza Târgul de Crăciun din Bazilica Sfântul Ștefan și târgul de Crăciun din Vorosmarty.

Programul

Cele două târguri de Crăciun din Budapesta se vor desfășura în perioada 18 noiembrie – 1 ianuarie 2023.

Evenimente și activități

La Târgul din Piața Vorosmarty se vor organiza spectacolele de lumini 3D. Iar de la căsuțe se vor simți arome de langoși și de prăjituri tradiționale.

Târgul de Crăciun Hyde Park Winter Wonderland, Londra

Târgul de Crăciun din Londra, cunoscut sub denumirea de Hyde Park Winter Wonderland s-a organizat prima dată în 2005, iar de atunci atrage anual mii de turiști.

Programul

Hyde Park Winter Wonderland va fi deschis în perioada 18 decembrie – 2 ianuarie 2023, zilnic, începând de la ora 10:00 AM (ora locală), până la 10:00 PM.

Evenimente și activități

În 2022, la târgul de Crăciun, turiștii pot admira o roată mare de 70 de metri înălțime, mai multe căbănuțe cu preparate delicioase și se pot distra pe cel mai mare patinoar din Marea Britanie.

Regatul magic de gheață se întoarce și anul acesta cu diverse sculpturi impresionante, de la personaje din desene, până la tuneluri de gheață.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
ORAR. Moş Crăciun ajunge vineri la Târgul de Crăciun din București
ORAR. Moş Crăciun ajunge vineri la Târgul de Crăciun din București

Moş Crăciun şi elfii săi ajung vineri la Bucharest Christmas Market, urmând să îi primească pe cei mici, în perioada 17 - 23 decembrie, între orele 18,00 - 19,00 şi 19,30 - 21,00, iar pe 24 decembrie de la 12,00 la 14,00.

Târgul de Crăciun din Vaslui se va închide pe 24 decembrie, chiar înaintea Crăciunului
Târgul de Crăciun din Vaslui se va închide pe 24 decembrie, chiar înaintea Crăciunului

Orașul Vaslui este probabil singurul din țară în care târgul de Crăciun se închide chiar înaintea Crăciunului, pe 24 decembrie. Primarul spune că de vină sunt comercianții, care vor să stea acasă de sărbători.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.