Vremea azi, 11 iunie. Se așteaptă ploi torențiale în mai multe regiuni ale țării

×
Codul embed a fost copiat

Vremea azi, 11 iunie. Nici astăzi nu scăpăm de ploi şi instabilitate. Spre seară, în zonele înalte şi local în sud, centru, în est şi nord-est, apar alte averse cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt.

 

Se menţin condiţiile de grindină şi vijelii iar maximele ajung până la 29 de grade în regiunile vestice.

Sâmbătă, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării. Aversele vor fi mai consistente, mai ales în sudul şi în estul ţării, de asemenea în zonele de deal şi de munte, iar cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp.
Duminică, în prima parte a zilei, o să plouă în vest, nord şi centru, apoi ploile vor cuprinde sudul şi estul ţării. Vor fi averse torenţiale şi căderi de grindină, iar în sud şi în sud-est se pot produce vijelii. Se răcoreşte. şi maximele se opresc pe la 25 de grade.
Luni, norii vor acoperi majoritatea zonelor, o să plouă în jumătatea estică şi la munte şi pe suprafeţe mai mici în rest. Vor fi mai ales averse, iar la munte şi în nord-est, se vor acumula cantităţi însemnate de apă.


Vremea azi, 11 iunie în Europa. Astăzi instabilitatea persistă în sudul, centrul şi estul continentului, pe unde vin ploi care pot fi torenţiale. În celelalte zone, se anunţă vreme mai bună şi câteva ploi sporadice. Temperaturile se modifică foarte puţin faţă de ziua trecută şi cele mai ridicate valori termice, se vor atinge în sud-vestul Europei, pe unde vremea va fi călduroasă.

Citește și
harta cod galben
Nou cod galben de ploi torențiale pentru 22 de județe. Cum va fi vremea în Capitală
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Vântul are intensificări în regiunile nordice şi în cele nord-vestice, iar ploile apar la început în centrul, sud-estul şi estul Europei şi pe spaţii restrânse în rest. În zilele următoare, precipitaţiile se concentrează în jumătatea estică a continentului, iar la final mai sunt ploi în sud-est, inclusiv în zona noastră şi în regiunile nordice.

O masă de aer rece acoperă la început extremitatea de nord-vest a Europei, dar în celelalte zone sunt mase de aer cald. Mâine va pătrunde o masă de aer rece prin nordul continentului, care va cuprinde regiunile centrale şi pe cele central-estice, dar la final se încălzeşte cam peste tot.

Vremea azi, 11 iunie,  în regiunile României

 

În România, la ora 7, erau înnorări în Maramureş, Oltenia şi Muntenia, iar în celelalte zone cerul este mai mult senin. Cel mai răcoare este la Joseni şi Miercurea Ciuc-7 grade şi cel mai cald la Gura Portiţei, 19 grade.

Vineri, nu scăpăm de ploi şi instabilitate. Spre seară, în zonele de deal şi de munte şi local în sud, centru, est şi în nord-est, apar alte averse cu tunete, fulgere şi răbufniri ale vântului. Se menţin condiţiile de grindină şi vijelii iar cantităţile de apă, pot să depăşească 25...35 de litri pe metrul pătrat. Maximele termice pleacă de la 20 de grade în depresiuni şi vor ajunge până la 29 de grade în regiunile vestice.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim vreme destul de frumoasă, cer curat în prima parte a zilei, dar şi câteva averse, prin zona Dobrogei. Vântul se va înteţi pe timpul ploilor iar temperaturile vor ajunge până la 26 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, sunt anunţate ploi mai ales la deal şi la munte. Vor fi şi perioade cu soare iar maximele termice se opresc pe la 27 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, vor fi înnorări şi averse abundente, însoţite de fenomene electrice şi vânt puternic, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme mai bună. E drept că şi pe aici mai apar averse, dar pe suprafeţe mai restrânse.

În ţinuturile vestice, se arată soarele şi o să plouă doar în zonele mai înalte. Se încălzeşte uşor şi se ating cel mult 29 de grade.

În Transilvania, avem o zi cu instabilitate şi ploi, iar în zonele montane se vor acumula peste 35 de litri de apă pe metru pătrat. O să cadă şi grindina şi se pot produce vijelii.

În Oltenia, se anunţă soare şi vreme bună la începutul zilei, dar spre seară, norii se adună treptat şi vor aduce ploi zgomotoase. Vântul va avea intensificări pe timpul ploilor iar temperaturile cresc uşor.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice. Norii se strâng după-amiază şi apar averse consistente, cu fenomene electrice şi vânt intens. Temperaturile ajung până la 24-25 de grade.

Vremea azi, 11 iunie, la Bucureşti

 

În Bucureşti, instabilitatea va creşte după prânz, când aşteptăm ploi zgomotoase. În intervale scurte de timp, se pot acumula peste 20 de litri de apă pe metru pătrat iar în termometre se ating 26 de grade Celsius. La noapte, cerul va deveni variabil şi minima va ajunge pe la 15 grade.

În zonele de munte, se anunţă soare dimineaţa, dar mai târziu vor fi ploi torenţiale şi e posibil să cadă grindină. Cantităţile de apă pot să depăşească 35 L/mp şi vântul va creşte în intensitate pe timpul ploilor.

Pe litoral, urmează o zi cu vreme bună în ansamblu, însă după-amiaza mai sunt înnorări şi condiţii de averse. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 25 de grade, iar apa mării va avea în jur de 19 grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 10 iunie. Instabilitatea creşte după prânz şi vin ploi zgomotoase
Vremea azi, 10 iunie. Instabilitatea creşte după prânz şi vin ploi zgomotoase

Joi, instabilitatea creşte din nou după prânz şi vin alte ploi zgomotoase, destul de abundente.

Nou cod galben de ploi torențiale pentru 22 de județe. Cum va fi vremea în Capitală
Nou cod galben de ploi torențiale pentru 22 de județe. Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii au emis, miercuri, noi avertizări de vreme rea pentru zilele următoare. 

Cum va fi vremea în iunie. ANM: Zilele însorite şi călduroase vor alterna cu cele ploioase
Cum va fi vremea în iunie. ANM: Zilele însorite şi călduroase vor alterna cu cele ploioase

Prima lună calendaristică de vară este caracterizată, în general, printr-o alternanţă a zilelor însorite şi călduroase cu cele ploioase şi reci.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.