Vreme schimbătoare. Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele zile

×
Codul embed a fost copiat

Duminică, se răceşte la deal şi la munte, aşa că ajungem la normal cu temperaturile şi o să avem de la minus 4 grade în Transilvania, la 4 grade în sudul ţării.

Ceață mai apare dimineaţa, în special în vest şi centru; o să plouă puţin pe litoral; în rest e posibil să burniţeze sau să fulguiască.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosfera închisă, câţiva stropi de ploaie la malul mării şi un pic de burniţa în rest. Vântul devine mai insistent, iar maximele, la fel ca ieri, se opresc pe la 4 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, cerul rămâne acoperit de nori şi e posibil să burniţeze din când în când. Se înteţeşte şi vântul, iar pe la amiază se ating în jur de 3 grade.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem o zi cam mohorâtă, puţină ceaţă în primele ore la câmpie şi câteva momente cu soare în zonele mai înalte.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş este ceață densă acum dimineaţa. Aceasta vine cu chiciură, o să fie şi burniţă şi condiţii de polei. Mai târziu zărim şi soarele, dar se face mai frig decât ieri, iar dacă ceata persista temperaturile rămân negative.

În ţinuturile vestică găsim vreme închisă şi rece şi puţină negura în prima parte a zilei. Temperaturile cobora şi în zona deluroasă şi, pe la amiază, vom avea cel mult zero grade.

În Transilvania acum este foarte frig, chiar ger în depresiuni, iar la Topliţa sunt minus 15 grade. În plus, avem ceață densă, care poate să persiste mai multe ore, aşa că mare atenţie! În zonele înalte apare şi soarele, dar se răceşte fata de ziua trecută.

În Oltenia găsim înnorări persistente, poate şi ceva burniţa, dar şi un pic de soare în zona deluroasă. Maximele se opresc pe la 3...4 grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme mai bună în dealurile Munteniei; cer înnorat şi condiţii de burniţa pe la câmpie şi cel mult 2...3 grade în termometre.

În Bucureşti rămânem cu atmosfera închisă, s-ar putea să burniţeze trecător şi vom avea o maximă de 3 grade. Presiunea atmosferică începe din nou să crească, iar noaptea va fi mai rece decât ultima, cu o minimă de minus 3 grade.

La munte, continuă vremea frumoasă, dar se răceşte. Sâmbătă, au fost în jur de 8 grade pe Valea Prahovei, astăzi temperaturile se opresc pe la 1 grad. Atmosfera se menţine însorită, însă dimineaţa, pe vai şi în depresiuni o să mai fie ceaţa şi chiciură.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

 

Luni, norii persistă în zonele joase, mai ales din vestul şi centrul ţării. Dimineaţa reapare ceaţa şi vor mai fi fulguieli sau burniţa. La deal şi la munte găsim vreme frumoasă, iar după prânz se arată soarele şi prin sud şi est.

Marţi se încălzeşte din nou la deal, la munte, dar şi în estul şi sudul țării, pe unde va domina atmosfera însorită. În rest: frig, ceață persistentă şi multă umezeală.

Miercuri avem vreme plăcută şi caldă pentru această perioadă. Pe seara, în nord, centru şi est, încep se adune norii şi vor aduce câteva ninsori slabe. Se înteţeşte şi vântul, iar pe crestele montane o să fie viscol.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Avertizare de vreme severă. ANM anunță cod galben în mai multe județe în următoarele ore
Avertizare de vreme severă. ANM anunță cod galben în mai multe județe în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică dimineață atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi depuneri îngheţate pentru mai multe județe.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.