Conference League: FCSB și FC Nordsjaelland, doar o remiză albă în Ghencea. Calificarea se joacă pe terenul nordicilor

×
Codul embed a fost copiat

Prima manșă a duelului FCSB - FC Nordjaelland, din turul III preliminar al Conference League, s-a încheiat, joi, doar cu un rezultat de egalitate, 0-0, urmând ca peste o săptămână să aibă loc partida retur.

Conference League: FCSB - FC Nordjaelland, 0-0

Returul dintre Nordsjaelland și FCSB este progrmat pe 17 august, în Danemarca, de la ora 19:30. Câștigătoarea acestui meci va juca în play-off-ul Conference League cu învingătoarea „dublei” Sabah Baku (Azerbaijan) - Partizan Belgrad (Serbia).

Gruparea „roș-albastră” s-a calificat în turul al treilea preliminar din Conference League după ce a eliminat în faza precedentă gruparea bulgară CSKA 1948 Sofia (1-0 în deplasare / 3-2 la București).

LIVE TEXT

Citește și
fcsb
FCSB s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa Conference League, după 3-2 cu ŢSKA 1948
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Min. 90+7 - Fluier final al partidei

Min. 90+5 - Ocazie pentru FCSB! Edjouma trimite o lovitură de cap puțin peste poarta nordicilor.

Min. 90+2 - Benjamin Nygren loveşte transversala, din lovitură liberă!

Min. 90 - Cartonaș galben pentru Chiricheș. 

Min. 88 - Edjouma (FCSB) a primit cartonașul galben. 

Min. 84 - Șut periculos puțin peste poarta celor de la FCSB, Târnovanu nu a avut nicio reacție.

Min. 82 - Noi schimbări la Nordjaelland: Jensen-Abbew s-a accidentat şi e înlocuit de Marxen; Nuamah este inlocuit cu Coulibaly.

Min. 75 - Șut-centrare din partea lui Florinel Coman, balonul trece puțin peste poartă. 

Min. 73 - Schimbare la FCSB: Iese Djokovic, intră Edjouma.

Min. 72 - Florinel Coman vede cartonașul galben.

Min. 67 - Contraatac periculos al oaspeților. Antman a scăpat pe partea stângă, a pătruns în careul advers, dar șutul său a fost respins de Târnovanu. 

Min. 63 - Tavi Popescu a recuperat balonul și a pătruns periculos în careul advers, dar șutul său a fost blocat. 

Min. 60 - Schimbare la FCSB: Iese Campagno, intră V. Gheorghe. 

Min. 58 - Danezii rămân în 10 oameni pe teren! Nagalo a primit al doilea „galben” și este eliminat. 

fcsb Nordsjaelland

Min. 53 - Dublă schimbare la Nordjaelland: Ingvartsen este înlocuit cu Nygren / Osman iese, intră Antman.

Min. 48 - Schimbare la formația oaspete. Dorgeles iese, intră Svensson

Min. 46 - Schimbare la FCSB! Octavian Popescu intră în locul lui Andrei Cordea.

Min. 46 - Start al reprizei secunde. 

Min. 45 + 1 - Fluier final al primei reprize. 

*Vicecampioana Danemarcei domină până acum duelul de pe Stadionul Ghencea

Min. 32 - Adamo Nagalo de la Nordsjaelland vede cartonașul galben. 

Min. 26 - Nuamah șutează periculos spre poarta lui Târnovanu, dar execuția sa nu îl pune în pericol pe portarul vicecampioanei Superligii.

Min. 9 - Roș-albaștrii se aruncă din nou în careul advers, Compagno este găsit excelent, șutează peste poartă din 7 metri, dar poziția sa a fost semnalizată afară din joc.

Min. 5 - Târnovanu apără cu o paradă senzațională lovitura de cap a lui Frese, din interiorul careului.

Min. 2 - FCSB bifează prima mare ocazie la poarta adversă. Compagno a șutat peste poartă din 7 metri.

fcsb Nordsjaelland

 Min. 1 - Partida a început.

fcsb Nordsjaelland

* decizie de ultim moment la FCSB. Adrian Șut s-a accidentat la încălzire și va fi înlocuit cu Ovidiu Popescu

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Olaru, Șut, Djokovic - Cordea, Compagno, Coman

Rezerve: Vlad, Crețu, Panțîru, Haruț, Oct. Popescu, Lixandru, Edjouma, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Ngezana, Radaslavescu

Antrenor: Elias Charalambous

Nordsjaelland: Hansen - Villadsen, Nagalo, Jensen-Abbew, Frese - Diomande, Tverskov, Dorgeles - Nuamah, Ingvartsen, Osman

Rezerve: Antman, Barslund, Coulibaly, Eriksson, Hansen, Hey, Marxen, Munck, Nygren, Schandorf, Sertdemir, Svensson

Antrenor: Johannes Thorup

LIVE BLOG

Elias Charalambous ar putea apela la același 4-3-3 obișnuit la FCSB, cu Ștefan Târnovanu în poartă și linia de fund obișnuită, formată din Pantea, Dawa, Chiricheș și Radunovici.

În centru, Adrian Șut și Damjan Djokovic, prin prisma bunelor evoluții din ultima perioadă, nu au cum să lipsească. Asemenea lui Darius Olaru.

Linia de atac poate să difere față de meciul cu CFR Cluj. Florinel Coman, în banda stângă, va fi titular, în timp ce Andrea Compagno ar putea fi introdus pentru partida cu danezii, într-un sfârșit, încă din primul minut, iar Tavi Popescu, „perla” lui Becali, să nu mai joace vârf fals, ci să se retragă în banda dreaptă, notează Sport.ro.

4-3-3: Ștefan Târnovanu - Alexandru Pantea, Joyskim Dawa, Vlad Chiricheș, Risto Radunovic - Darius Olaru, Adrian Șut, Damjan Djokovic - Tavi Popescu, Andrea Compagno, Florinel Coman 

- Un anunț important pentru suporteri a fost publicat de FCSB pe pagina sa de Facebook

- Jandarmeria Română a anunțat măsuri de securitate sporite înaintea meciului din de astăzi din Ghencea.

 „Joi, 10 august 2023, începând cu ora 21:30, pe stadionul „Steaua” din Capitală, va avea loc partida de fotbal dintre echipele FCSB și FC Nordsjaelland, în cadrul Europa Conference League.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 19:00, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator, alături de un documentde identitate (fizic sau în format electronic), după efectuarea unui control riguros efectuat de către Jandarmerie și societatea specializată de pază.

Suporterii echipei gazdă pot folosi ca loc de adunare platoul din fața fostului cinematograf Lira, situat la intersecția străzilor Mihail Sebastian și Calea 13 Septembrie, în intervalul orar 18:00-19:00, de unde se va face deplasarea către stadion sub protecția forțelor de ordine.Subliniem faptul că un număr de 33 suporteri gazdă se află sub interdicția participării la meciurile de fotbal, sens în care posibila lor încercare de a intra în incinta arenei sportive constituie infracțiune, potrivit prevederilor art. 31, alin. 1 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare”.

Precizăm faptul că, prin grija Societății de Transport București, programul de circulație al tramvaielor 41, 47 și al tuturor liniilor de autobuz care defluiesc din zona stadionului va fi prelungit până la ora 01:00.

Organizatorul recomandă ca accesul autovehiculelor în incinta complexului sportiv să se facă începând cu ora 20:30.

De asemenea, persoanele cu dizabilități sau însoțitorii acestora pot ridica biletele speciale de la casele de bilete ale stadionului. Pentru a primi biletele, acestea trebuie să prezinte copii după C.I. a persoanei cu dizabilități și actul doveditor al dizabilității respective, precum și copie după C.I. a însoțitorului. Pentru acces auto, persoanele cu dizabilități trebuie să trimită o cerere la adresa de email [email protected]! Atenție!

Persoanele cu dizabilități sunt obligate să prezinte certificatul de dizabilitate inclusiv la accesul în incinta stadionului.

 - Antrenorul formaţiei FCSB, Elias Charalambous, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că FC Nordsjaelland este o echipă bună, dar are încredere în jucătorii săi care au avut un start perfect de sezon.

„Întâlnim o echipă bună, cu jucători cu calitate, tineri, dar au ceva experienţă, am analizat echipa. Repet, sunt o echipă bună, dar cred mult în jucătorii pe care îi avem. Jocurile în Europa devin din ce în ce mai grele cu fiecare rundă şi ţinta noastră este să trecem în runda următoare. Adversarii sunt din ce în ce mai buni şi observăm că jocurile devin mai grele, dar totul depinde de atitudinea noastră (...)”, a spus tehnicianul celor de la FCSB, conform Agerpres.

Știrea inițială

FCSB înfruntă joi echipa daneză FC Nordsjaelland, în turul III preliminar din Conference League. Meciul va fi transmis în direct pe PRO TV și VOYO, de la ora 21:30.  

FCSB va juca meciul pe arena din Ghencea, iar antrenorul Elias Charalambous s-a arătat încântat că echipa sa va evolua din nou acolo unde a câștigat derbiul cu CFR Cluj, din ultima etapă a Superligii.

”Jucăm pe un stadion pe care l-am folosit şi săptămâna trecută, acum îl ştim mult mai bine. Suntem fericiţi că vom avea din nou fanii alături de noi, aţi văzut atmosfera pe care au creat-o şi am fost foarte fericiţi. Vom încerca să facem tot posibilul pentru a scoate un rezultat bun în perspectiva celui de-al doilea joc din Danemarca. Am văzut terenul acum trei zile şi este într-o stare foarte bună.

Suntem o echipă căreia îi place să joace fotbal, aşa că este foarte important pentru noi să jucăm pe un teren bun, asta ne va ajuta foarte mult. Suntem bucuroşi că vom juca pe un stadion mai mare şi vom aduce mai multe fonduri, în plus cred că atmosfera de pe stadion îi va ajuta pe jucători. Îmi place stadionul Ghencea, e un stadion frumos, compact, cu atmosferă plăcută, este frumos să joci acolo", a spus miercuri antrenorul FCSB.

”Jucătorii sunt într-o formă bună”

Charalambous consideră că ”jucătorii sunt într-o formă bună, au arătat-o în ultimele meciuri, în special în ultimul, dar a trecut asta. Mâine avem un alt joc, diferit, din două reprize, aşa cum se întâmplă în Europa, primul mâine şi al doilea peste o săptămână, în Danemarca. Întâlnim o echipă bună, cu jucători cu calitate, tineri, dar au ceva experienţă, am analizat echipa.

Repet, sunt o echipă bună, dar cred mult în jucătorii pe care îi avem. Jocurile în Europa devin din ce în ce mai grele cu fiecare rundă şi ţinta noastră este să trecem în runda următoare. Adversarii sunt din ce în ce mai buni şi observăm că jocurile devin mai grele, dar totul depinde de atitudinea noastră şi cum vom fi mâine. Ne dorim să controlăm jocul şi vom face tot posibilul pentru a obţine un rezultat bun, dar repet, este vorba doar de un joc.

Orice s-ar întâmpla mâine, nu se va decide cineva trece în runda următoare, pentru că meciul decisiv va fi săptămâna viitoare în Danemarca", a declarat Charalambous.

Tehnicianul cipriot a analizat echipa adversă, pe care o consideră foarte puternică, dar mizează pe experienţa jucătorilor săi pentru partida de joi.

”Cred în echipa mea, cred foarte mult în jucătorii mei”

"Cu siguranţă sunt o echipă bună, dar şi noi avem jucători de valoare. În opinia mea, este vorba de un foarte bun mix de jucători experimentaţi cu jucători tineri. Cred în echipa mea, cred foarte mult în jucătorii mei şi cu siguranţă cred că putem trece în runda următoare, şi acesta este obiectivul nostru pentru mâine.

Noi am avut un start bun de campionat şi asta mă face să cred că mâine va vom avea un meci frumos, mai ales că şi ei au arătat că marchează uşor. Dar primesc goluri în fiecare joc, am analizat echipa, întotdeauna ne facem temele. Am avut un început foarte bun de sezon, aş minţi dacă aş spune că nu a fost perfect.

Dar nu vreau să fim foarte entuziasmaţi, e doar începutul, trebuie să fim umil să lăsăm capul jos pentru că este încă începutul campionatului. Trebuie să muncim în continuare, să ne îmbunătăţim jocul, sunt multe lucruri de îmbunătăţit în fiecare zi. Dar ceea ce mă bucură cel mai mult este că văd jucătorii că luptă la fiecare antrenament, ceea ce îmi face munca mai grea în a alege formula de start.

Avem fotbalişti care au jucat în străinătate, jucători de echipa naţională, cu multe jocuri în picioare, şi cred că sunt foarte, foarte maturi şi pregătiţi pentru acest tip de jocuri", a mai spus Charalambous.

Echipa de fotbal FCSB întâlneşte, joi, de la ora 21:30, pe Stadionul Steaua din Capitală, formaţia daneză FC Nordsjaelland, într-o partidă contând pentru prima manşă a turului 3 preliminar al Conference League.

Manşa secundă se va disputa în Danemarca, la 17 august. Meciul de pe stadionul Ghencea este transmis în direct pe PRO TV și VOYO.

Reporteri: Cosmin Stan, Cristian Anton, Alexandru Toader

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
FCSB - FC Nordsjaelland, în turul III preliminar al Conference League, joi, în direct pe PRO TV și VOYO
FCSB - FC Nordsjaelland, în turul III preliminar al Conference League, joi, în direct pe PRO TV și VOYO

FCSB se va duela, joi, cu cu gruparea daneză FC Nordsjaelland, în turul III preliminar din Conference League. Meciul va fi transmis în direct pe PRO TV și VOYO, de la ora 21:30.

FCSB s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa Conference League, după 3-2 cu ŢSKA 1948
FCSB s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa Conference League, după 3-2 cu ŢSKA 1948

Echipa FCSB a învins joi seara, pe teren propriu, scor 3-2, formaţia bulgară CSKA 1948 Sofia, în manşa secundă a turului al doilea preliminar din Conference League.

CSKA 1948 - FCSB 0-1, în primul meci din turul doi preliminar al Conference League. Victorie la limită pentru roș-albaștri
CSKA 1948 - FCSB 0-1, în primul meci din turul doi preliminar al Conference League. Victorie la limită pentru roș-albaștri

FCSB a început miercuri cu dreptul aventura europeană, după ce a învins cu 1-0 pe CSKA 1948 la Sofia, în turul doi preliminar al Conference League. Returul va avea loc peste o săptămână, pe 3 august, la București.  

Premierul Ciolacu, după derbiul FCSB - Dinamo: M-am uitat şi în tribune să văd terorismul, nu l-am văzut. Nici huligani
Premierul Ciolacu, după derbiul FCSB - Dinamo: M-am uitat şi în tribune să văd terorismul, nu l-am văzut. Nici huligani

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă seară, că meciul FCSB - Dinamo, scor 2-1, a fost unul frumos şi crede că stadioanele sunt pentru echipele de fotbal.

Elias Charalambous: Florinel Coman este cel mai bun jucător din România
Elias Charalambous: Florinel Coman este cel mai bun jucător din România

Elias Charalambous, antrenorul echipei FCSB, crede că elevii săi au făcut un meci foarte bun în prima repriză şi spune că lui Târnovanu nu are ce să-i reproşeze, chiar dacă a greşit la golul lui Dinamo.

 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.