Încă două state europene solicită românilor un test COVID negativ la intrarea în țară

avion
Getty

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, din 28 decembrie, persoanele care sosesc pe cale aeriană sunt obligate să prezinte un test PCR negativ la COVID-19, făcut cu maximum 72 de ore înainte, la intrarea în Turcia.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Turcia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, persoanele care vor sosi începând cu 28 decembrie 2020, pe cale aeriană, iar de la data de 30 decembrie 2020, pe cale rutieră, feroviară şi maritimă, vor trebui să prezinte, după caz, la îmbarcare sau la intrarea în Turcia, un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia”, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Sursa citată mai spune că „persoanelor care intenţionează să călătorească în Turcia pe cale aeriană şi care nu vor fi în măsură să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării în Republica Turcia, nu li se va permite îmbarcarea. Persoanele care intenţionează să călătorească pe cale rutieră, de asemenea, vor fi nevoite să prezinte autorităţilor vamale un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării în Republica Turcia. În situaţia în care călătorii nu sunt în măsură să prezinte rezultatul testului, conform solicitării adresate de către autorităţi, aceştia pot intra pe teritoriul Turciei, cu menţiunea că li se va aplica măsura carantinei, pe o perioadă de 10 zile, la adresa de cazare declarată (casă, hotel etc.), urmând ca în a 7-a zi respectivii să se poată deplasa pentru a efectua un test molecular (PCR) pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu prevederile legale. În cazul în care rezultatul testului efectuat este negativ, persoanele în cauză vor putea ieşi din carantină”.

Totodată, persoanele care vor intra în Republica Turcia pe cale rutieră şi care nu vor prezenta un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei şi care nu deţin un loc de cazare (casă, hotel etc.) unde să poată efectua perioada de carantină prevăzută de lege, vor fi redirecţionaţi, pentru efectuarea carantinei instituţionalizate, timp de 10 zile, în funcţie de locurile disponibile, în centre special amenajate, aparţinând Direcţiilor de Sănătate din provincia de destinaţie.

Ulterior, în a 7-a zi de carantină, persoanele carantinate se pot deplasa pentru a efectua un test molecular (PCR) pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu prevederile legale. În măsura în care rezultatul testului efectuat este negativ, persoanele în cauză pot ieşi din carantină.

Citește și
Incendiu la secția de Terapie Intensivă Covid-19 a unui spital din Turcia. Opt persoane au murit - 7
Bilanţul deceselor după incendiul de la o secție de terapie intensivă a unui spital din Turcia a crescut la 10
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Persoanele care în ultimele 10 zile dinaintea sosirii în Turcia s-au aflat în Regatul Unit, Danemarca sau Africa de Sud, vor fi obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore de la data intrării în Republica Turcia, şi vor avea obligaţia de a intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile, la adresa de domiciliu declarată (casă, hotel etc.).

În situaţia în care respectivele persoane nu deţin un loc de cazare (casă, hotel etc.) unde să poată efectua perioada de carantină prevăzută de lege, vor fi redirecţionate, pentru efectuarea carantinei instituţionalizate, timp de 10 zile, în funcţie de locurile disponibile, în centre special amenajate de către Direcţiile de Sănătate din provincia de destinaţie. Ulterior, în a 7-a zi de carantină, persoanele carantinate se pot deplasa pentru a efectua un test molecular (PCR) pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu prevederile legale. În măsura în care rezultatul testului efectuat este negativ, cetăţenii în cauză pot ieşi din carantină.

Persoanele care vor tranzita Republica Turcia vor fi nevoite să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei, numai în măsura în care ţara de destinaţie finală va solicita acest lucru. Totodată, respectivele persoane vor avea obligaţia să nu părăsească zona destinată tranzitului pe durata prezenţei pe teritoriul Turciei.

Transportatorii şi şoferii de tir nu sunt exceptaţi de la regulile anterior menţionate, aceştia având, la rândul lor, obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei.

Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei, sunt copiii minori, cu vârsta sub 6 ani.

Test PCR pentru români, cerut și de autoritățile olandeze

 

De asemenea, ministerul Afacerilor Externe mai precizează într-un alt comunicat că, începând cu data de 29 decembrie, ora 00:01, persoanele cu vârsta de peste 13 ani care intenționează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Țărilor de Jos, au obligativitatea prezentării unui rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 ore, în una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză.

Companiile de transport au primit de la autoritățile olandeze instrucțiuni de a verifica dacă pasagerii care se îmbarcă în țările considerate de risc (inclusiv România) pentru a călători spre Regatul Țărilor de Jos sunt în posesia unui rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, realizat cu maximum 72 ore anterior momentului călătoriei. Nu va fi permisă îmbarcarea persoanelor care nu vor prezenta rezultatul negativ al testului. Companiile aeriene vor informa pasagerii cu privire la aceste noi măsuri. Din informațiile furnizate de Ministerul de Externe olandez, restricția se aplică și persoanelor aflate în tranzit aeroportuar.

Printre statele care cer test negativ la intrarea în ţara lor, pentru călătorii care vin din România, se mai numără Croația, Austria, Spania, Serbia, Norvegia şi Bulgaria.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Turcia prelungeşte măsurile luate în contextul pandemiei. Ce trebuie să știe românii
Turcia prelungeşte măsurile luate în contextul pandemiei. Ce trebuie să știe românii

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile turce au prelungit măsurile deja adoptate în contextul pandemiei de COVID-19 şi pentru perioada 31 decembrie 2020, ora 21.00, până la data de 4 ianuarie 2021, ora 05.00.

Bilanţul deceselor după incendiul de la o secție de terapie intensivă a unui spital din Turcia a crescut la 10
Bilanţul deceselor după incendiul de la o secție de terapie intensivă a unui spital din Turcia a crescut la 10

Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat că în incendiul izbucnit, sâmbătă, la o secţie de terapie intensivă din Gaziantep, au murit zece persoane.

Incendiu la secția de Terapie Intensivă Covid-19 a unui spital din Turcia. Opt persoane au murit. GALERIE FOTO
Incendiu la secția de Terapie Intensivă Covid-19 a unui spital din Turcia. Opt persoane au murit. GALERIE FOTO

Un incendiu izbucnit în secţia de terapie intensivă COVID-19 a unui spital din Gaziantep, din sud-estul Turciei, a ucis opt persoane, a anunţat sâmbătă biroul guvernatorului provinciei, transmite Reuters.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.