Cazul Sorinei, tot mai complicat. Motivul pentru care procesul s-a amânat din nou

×
Codul embed a fost copiat

Epopeea adopţiei Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă, continuă.

Procurorul general interimar al României le-a cerut luni explicaţii personal procurorilor care anchetează cazul, după ce paşaportul copilei a ajuns la Secţia de Investigare a Magistraţilor.

Dacă la Bucureşti lucrurile par a se limpezi, la Slatina se amână din nou. Aşa că plecarea familiei adoptive în Statele Unite este din nou amânată.

Ovidiu Oanță, corespondent Știrile ProTV: „Adopția Sorinei continuă să stârnească interesul Procurorului General al României, cel care, de altfel, a încercat până acum – fără succes – să blocheze, pe de o parte, ducerea la bun sfârșit a acestei adopții, dar mai ales rejudecarea cazului.

Iată, însă, că pentru Bogdan Licu, rejudecarea cazului rămâne, în continuare, unul important. De dimineață, a venit la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție – secție care o cercetează pe procuroarea de la Curtea de Apel Craiova, care s-a ocupat personal de încercarea de a duce la bun sfârșit acea decizie definitivă de adopție – procuroare care, cel puțin deocamdată, e suspectată pentru purtare abuzivă.

Citește și
Bogdan Licu
Reacția procurorului general privind decizia ca Sorina să rămână la familia adoptivă
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Motiv pentru care procurorii Secției Speciale au avansat cu ancheta și au stârnit controverse și reacții adverse în momentul în care au cerut pașaportul fetiței, ca o măsură de a împiedica plecarea în Statele Unite alături de părinții adoptivi. Nu există, cel puțin deocamdată, o decizie judecătorească să împiedice această plecare.

Lucrurile par, însă, să se fi lămurit între timp, spune Bogdan Licu, motiv pentru care procurorii care au cerut pașaportul fetiței a fost legat de apariția unor suspiciuni în ceea ce privește eliberarea documentului de călătorie, suspiciuni privind emiterea documentului, suspiciuni care, însă, au fost spulberate.

După cele două ore și jumătate petrecute la Secția Specială, Bogdan Licu spune că lucrurile s-au lămurit, că nu este nicio problemă cu pașaportul Sorinei. Motiv pentru care părinții adoptivi ar putea primi documentul în următoarele ore sau în următoarele zile.

Pentru ca lucrurile să nu fie pe deplin lămurite, lucrurile se amână și la Slatina, unde a ajuns o altă cerere a procurorului general de suspendare a dreptului de a pleca în SUA a familiei adoptive – cel puțin pentru o vreme, lucru care n-a putut fi tranșat din motive de procedură.”

După doar câteva minute de la sosirea la instanţă din Slatina, avocaţii părţilor au părăsit judecătoria, urmând să revină joi la ora 10.00. 

Reporter:„Ne spuneţi pe ce motiv, de ce s-a amânat?”
Clara Istrate, avocatul familiei Săcărin: „Pentru nişte citări, pentru a se achita o taxă de timbru, nişte chestii organizatorice.”
Reporter: „Cum interpretaţi, nu ar fi trebuit să se judece în regim de urgenţă?”
Avocat: „E urgență, 15-18, e în regulă, ne judecăm, ne vedem în 18."

Victor Dumitrică, avocat soţii Sărămăt: „S-a format cerere convențonală de către soţii Săcărin, care nu a fost timbrată.”
Reporter: „Ce au mai cerut?”
Avocat: „Este chestiunea aceea cu pretenţiile în bani, dacă se va admite - să fie obligat statul român să le plătească contavaloarea şi denintarea şi beneficul nerealizat în Statele Unite.”
Reporter: „La cât se ridică ceea ce cer?”
Avocat: „Am văzut 30.000 de dolari pe lună, oricum cererea asta nu are ce căuta în ordonanţa preşedinţială."

Vasile Șărămăt:Că fetiţa s-a adaptat după a doua zi, e ceva de groază. Eu nu cred aşa ceva, dacă un psiholog consideră că fetiţa aceasta, de ce nu o scot public, de ce nu o aduc să fie audiată? Nu doresc sub nici un fel să fie audiată fetiţa.”
Reporter: „Ce speranţe mai aveţi?”
Vasile Șărămăt: „Speranţe să zicem 1 la mie, la fel cum decurge justiţie, dar Dumnezeu e sus şi noi avem o inimă mare.”

Judecătoria Slatina este a cincea instanță chemată să soluționeze ordonanța președințială prin care Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a cerut ca Sorina să nu părăsească România.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Procurorul General, la SIIJ pentru
Procurorul General, la SIIJ pentru "o discuţie" în cazul Sorinei. "Nu e totul în regulă"

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, se află la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie unde va discuta cu procurorii referitor la reţinerea paşaportului fetiţei din Baia de Aramă.

Reacția procurorului general privind decizia ca Sorina să rămână la familia adoptivă
Reacția procurorului general privind decizia ca Sorina să rămână la familia adoptivă

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat vineri, după ce instanţa i-a respins cererea de revizuire a adopţiei fetiţei din Baia de Aramă, că va respecta decizia judecătorilor şi că legea îl obliga să "nu stea şi să fie spectator".

Adopția Sorinei rămâne valabilă. Reacția fostei asistente maternale
Adopția Sorinei rămâne valabilă. Reacția fostei asistente maternale

Adopţia în cazul Sorina, fetiţa din Baia de Aramă înfiată de nişte romani din Statele Unite, rămâne valabilă. Este decizia luată de Curtea de Apel Craiova.

Sorina rămâne la familia de români din SUA. Procuroarea de caz, urmărită penal
Sorina rămâne la familia de români din SUA. Procuroarea de caz, urmărită penal

Procurorul Maria Pițurcă, filmată acum 3 săptămâni în timp ce o lua cu forţa pe Sorina din casa asistentului maternal, a fost pusă sub urmărire penală de Secţia Specială de investigare a magistraţilor.

Procuroarea din cazul Sorina ar fi urmărită penal de SIIJ pentru
Procuroarea din cazul Sorina ar fi urmărită penal de SIIJ pentru "purtare abuzivă"

Surse judiciare au declarat că s-a dispus începerea urmăririi penale pentru purtare abuzivă în cazul procuroarei Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.