(P) Ce factori influențează performanța anvelopelor de iarnă pe drumuri umede sau înzăpezite

seo

Anvelopele de iarnă joacă un rol crucial când vine vorba despre conducerea în condiții neprielnice precum polei, zapadă sau viscol.

Alegerea corectă a anvelopelor și performanța lor poate fi influențată de o varietate de factori, iar înțelegerea acestora te poate ajuta să-ți maximizezi siguranța și confortul în sezonul rece. Iată ce factori trebuie să iei în considerare pentru a alege anvelopele corecte și pentru a a asigura performanța optimă a acestora.

Alege anvelopele de iarnă potrivite

Pentru a nu avea surprize neplăcute este important să știi cum să alegi anvelope iarna potrivite pentru mașina ta. Pentru asta trebuie să știi care sunt dimensiunile potrivite. Acestea sunt ușor de aflat deoarece se găsesc în cartea mașinii sau pe anvelopele actuale, îndiferent de tipul lor (de vară, de iarnă sau all-season).

Prin urmare, uită-te cu atenție și vei observa o serie de tipul cauciucuri iarna 205/55 R16. 205 reprezintă lățimea exprimată în milimetri, 55 reprezintă înălțimea (exprimată în procent din lățime), iar R 16 este diametrul interior al anvelopei. Astfel, ținând cont de această serie, vei putea găsi rapid anvelopele potrivite.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Însă, când cumperi anvelope de iarnă este important să fii atent ca acestea să aibă inscripționate unul dintre următoarele simboluri: "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S", dar și un fulg de zăpadă. Literele M și S vin de la cuvintele englezești “mud” care înseamnă “noroi” și “snow” care înseamnă “zăpadă”. Dacă anvelopele nu au aceste inscripții înseamnă că nu sunt reglementate pentru sezonul rece, sunt periculoase și, în plus, riști să te alegi cu amenzi costisitoare.

Ce factori influențează performanța anvelopelor de iarnă

Pe piață există numeroși producători de anvelope. Prin urmare vei putea achiziționa anvelope iarna 205/55 R16 de la diverși producători, fiecare având prețuri diferite. Iată însă la ce factori trebuie să fii atent când alegi anvelopele pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere:

Compoziția anvelopelor. Anvelopele de iarnă sunt fabricate din compuși de cauciuc speciali care rămân flexibili la temperaturi scăzute. Acești compuși contribuie la aderența optimă pe suprafețe umede sau înghețate.

Profilul anvelopelor. Un profil adecvat, cu blocuri de rulare și caneluri groase, asigură o evacuare eficientă a apei și zăpezii. Aceasta reduce riscul de alunecare și îmbunătățește tracțiunea pe drumuri umede sau înzăpezite.

Adâncimea benzii de rulare. Anvelopele de iarnă au o adâncime a benzii de rulare mai mare decât cele de vară. Cu cât adâncimea este mai mare, cu atât anvelopa are o capacitate mai bună de a expulza apă și de a se “agăța” de zăpadă pentru tracțiune crescută.

Lamele și caneluri. Lamelele și canelurile adaugă muchii suplimentare pentru o aderență mai bună pe drumuri umede, contribuind la reducerea riscului de acvaplanare.

Temperatura ambientală. Temperaturile crescute pot afecta semnificativ performanța anvelopelor. Compușii de cauciuc din anvelopele de iarnă rămân mai flexibili la temperaturi mai joase, asigurând aderența adecvată.

Viteza de conducere. Conducerea la viteze ridicate, sau agresivă, poate duce la o creștere a temperaturii anvelopelor, afectând durabilitatea și performanța lor pe termen lung.

Starea de încărcare a mașinii. O mașină supraîncărcată poate pune o presiune excesivă pe anvelope, afectând aderența și durabilitatea acestora.

Pentru a beneficia la maximum de performanța unor anvelope de ianră, asigură-te că acestea sunt întotdeauna într-o stare optimă și că știi cum să adaptezi stilul de conducere la condițiile meteorologice. Cu o atenție adecvată, anvelopele tale vor oferi tracțiune și siguranță superioare pe drumuri umede sau înzăpezite.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.