Târgul de Crăciun din Craiova. Tot ce trebuie să știi, de la program la atracții și spectacole

Targul de craciun din Craiova
facebook/Târgul de Crăciun Craiova

Târgurile de Crăciun sunt o reală atracție pentru adulți și copii, iar România se mândrește anul acesta cu câte un târg de Crăciun în fiecare mare oraș.  

Unul dintre cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din România în 2023 este cel din Craiova.

Târgul de Crăciun din Craiova, spectaculos

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile pe 17 noiembrie, la ora 18:30. Se va încheia pe 2 ianuarie 2024, dar până atunci, evenimentul se defășoară în patru zone din municipiu: Centrul Vechi, Piața William Shakespeare, zona Doljna și Piața Mihai Viteazu.

La Târgul de Crăciun va putea fi văzută Crăiasa Zăpezii, iar întreaga temă a Pieții Mihai Viteazu se concentrează în jurul său, cu decor alb turcoaz.

Târgul de Crăciun din Craiova este spectaculos și datorită faptului că aici vei găsi cea mai mare roată panoramică, înaltă de 40 de metri înălțime și cu o capacitate de 140 de persoane.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Roata a fost adusă din Olanda și este decorată cu 200.000 de leduri.

Vedeți în galeria foto imagini de la Târgul de Crăciun din Craiova

Ce pot face vizitatorii în cadrul târgului

Cu două premii europene în palmares, târgul de Crăciun aduce bucurie și magie în inima craiovenilor.

Tema centrală a ediției din acest an este dedicată poveștii Crăiasa Zăpezii, iar Piața Mihai Viteazul strălucește în alb-turcoaz, de la cele mai mici detalii până la decorurile grandioase.

O adevărată atmosferă de poveste așteaptă vizitatorii, cu noutăți surprinzătoare în fiecare zonă a târgului, adaptate tematicii specifice.

Vizitatorii au ocazia să se bucure de atmosfera feerică și să achiziționeze produse specifice sărbătorilor de la peste 70 de comercianți locali și din întreaga țară.

De la mâncare tradițională, jumări, brânzeturi, vin fiert, cozonaci, gogoși, până la burgeri, churros, stroh, turtă dulce, decorațiuni și cadouri handmade, târgul oferă o varietate bogată pentru toate gusturile.

Cu decorațiuni uimitoare, un brad uriaș, patinoar, concerte, ateliere creative, carusel, personaje de poveste și cele mai frumoase luminițe de Crăciun din Europa, Craiova devine destinația perfectă pentru întreaga familie în această perioadă festivă.

”Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveştii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piaţa Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăţi pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori şi figurine diferite – pe tematica din piaţa respectivă.

Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălţime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane şi vine direct din Olanda.

Aşa că invităm pe toată lumea să vină la Craiova şi să aprindem împreună cele două milioane de luminiţe de la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat primarul orașului, Olguța Vasilescu.

Programul târgului de Crăciun din Craiova 2023

Programul târgului de Crăciun din Craiova este de luni până duminică, între orele 12:00 și 22:00.

Târgul va sta deschis o perioadă de o lună și jumătate. De pe 17 noiembrie 2023 pe 2 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun din Craiova își așteaptă vizitatorii în perioada 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, între orele 12:00 și 22:00.

Evenimentul va avea loc în patru locații de basm - Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul, unde atmosfera va fi dominată de magia Crăiasa Zăpezii.

Vizitatorii vor fi încântați de o boltă cu nori și păsări, un castel minunat, o oglindă imensă înconjurată de cioburi, un patinoar strălucitor, căsuțe îmbrăcate în culorile zăpezii și cea mai mare roată panoramică din România.

În Piața Frații Buzești, în inima Centrului Vechi, atmosfera se va încărca de bucuria lui Moș Crăciun.

Copiii vor avea ocazia să se fotografieze alături de el, să admire căsuțele decorate și se bucure de un brad imens, colorat și luminat.

Adulții se pot bucura de preparatele tradiționale precu vinul fiert, cârnați, brânzeturi, etc, în timp ce micuții pot gusta turta dulce sau ciocolata caldă și pot participa la atelierele de creație.

Alte târguri de Crăciun în România

Sărbătorile de iarnă aduc o atmosferă magică în orașele din România, unde târgurile de Crăciun devin tot mai populare. Administrațiile locale s-au alăturat acestui trend, organizând târguri tematice în diverse orașe ale țării.

În Sibiu, celebrul târg de iarnă, deschis încă din 2007, atrage vizitatori începând cu 17 noiembrie și își păstrează ușile deschise până pe 2 ianuarie. Cu programul extins între orele 11:00 – 22:00 în timpul săptămânii și 10:00 – 22:00 în weekend, târgul promite spectaculoase proiecții de lumină care transformă clădirile din Piața Mare în opere de artă în mișcare, aducând magia sărbătorilor la viață într-un mod inedit.

În Brașov, târgul de Crăciun se deschide pe 30 noiembrie. Cu peste 80 de căsuțe noi, acest târg promite să fie o adevărată încântare pentru vizitatori, oferind momente artistice și preparate tradiționale.

Timișoara se remarcă prin cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Crăciun, deschis între 26 noiembrie și 7 ianuarie. Desfășurat în mai multe zone ale orașului, inclusiv în Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântului Gheorghe și zonele Soarelui și Aurora, acesta oferă românilor din zonă oportunitatea de a se bucura de atmosfera festivă.

Românii din marile orașe au posibilitatea de a experimenta farmecul târgurilor de Crăciun și de a se bucura de magia sezonului festiv.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte

A fost un weekend plin pentru cei care iubesc să citească și au ajuns la Bookfest, unul dintre cele mai mari târguri de carte de la noi, organizat în Capitală.  

Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării
Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării

Peste 60.000 de turiști s-au bucurat în acest weekend de vremea bună de pe litoral, mai mulți ca anul trecut în primul weekend din iunie.

Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost rănit, duminică, într-o explozie urmată de incendiu, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.