Vremea azi, 3 aprilie. Se apropie Paștele, dar avem temperaturi de februarie

×
Codul embed a fost copiat

Duminică ne-aduce vreme rece; lapoviță în vest, nord și centru și ninsori în zonele de munte.

Vântul se intensifică aproape peste tot, iar în sud-est o să plouă în orele serii. Maximele pleacă de la 2 grade în Transilvania și ajung pe la 15...16 grade în Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei.

Vremea pe regiuni

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme schimbătoare, vânt puternic și câteva ploi de scurtă durată în a doua parte a zilei. Se răcește față de ieri, când au fost 21...22 de grade. Astăzi, maximele se opresc la 15...16 grade-valori mai potrivite pentru dată din calendar.

Temperaturile scad și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Este soare acum, dimineață, dar mai târziu se înnorează și vin ceva ploi. Vântul continuă să agite atmosfera și se ating 14...15 grade după prânz.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face mult mai frig decât ar fi normal la această dată. Cerul rămâne acoperit toată ziua. O să cadă lapoviță, iar în zonele mai înalte o să ningă și se va depune strat de zăpadă. Vor fi cel mult 5...6 grade pe timpul zilei, iar la noapte temperaturile vor coborî până la - 5 grade în Bucovina.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, ne așteaptă o zi foarte rece, cu atmosferă de iarnă, lapoviță și ninsoare în multe zone. Vântul devine mai insistent; maximele se opresc pe la 3 grade, iar la noapte se ating chiar și -7 grade în zona Transilvaniei.

În vestul țării se anunță o zi mohorâtă, cu lapoviță sau ploaie și temperaturi de februarie. În zonele montane o să ningă destul de mult, iar la noapte, temperaturile coboară SUB pragul înghețului și apar condiții de brumă.

Și în Transilvania găsim vreme tare neplăcută, cu precipitații, vânt și temperaturi foarte scăzute. Vor fi cel mult 5...6 grade pe la amiază, iar minimele vor ajunge pe la -5 grade în depresiuni. După lăsarea nopții se va produce brumă.

Un aer mai rece pătrunde astăzi și în zona Olteniei, însă pe aici găsim vreme mai bună și până la 10...11 grade în termometre. Norii apar în treacăt, dar e puțîn probabil să plouă, însă vântul se intensifica din când în când.

Temperaturile scad și în sudul țării. După cele 20...21 de grade înregistrate ieri, astăzi vor fi cel mult 15...16 grade. Nu prea sunt semne de ploaie, dar vântul rămâne destul de insistent.

Cum va fi vremea în București și la munte 

Vremea se răcește și în zona Capitalei. De fapt, temperaturile coboară spre normal și o să avem o zi însorită, cu vreo 15 grade după prânz. Vântul continuă să agite atmosfera și vor fi rafale de peste 55...65 Km/h, iar la noapte temperatura va coborî până la 1 grad.

La munte s-a întors iarnă. Astăzi o să fie foarte frig și o să ningă, mai mult în Apuseni și în Carpații Orientali. Se intensifica și vântul, iar în Carpații de Curbură va suflă cu peste 70 Km/h.


Vedem cum va arată vremea în următoarele zile, în București și în zonele de munte


În București, luni trecem la vreme rece pentru această perioada. Apar ceva înnorări, dar nu o să plouă, iar maximă se oprește la 11 grade. Mâine-noapte vor fi -2 grade la margine orașului și se poate produce brumă.

Marți, se încălzește și o să avem vreme frumoasă, soare, câțiva nori și un pic de vânt. Temperatura urcă până la 18 grade.

Iar miercuri se face din nou mai cald decât ar fi normal. Se ating 22 de grade, nu prea zărim norii și atmosfera devine foarte plăcută după prânz.

La munte s-a întors iarna. După o duminică foarte rece, și luni să fie foarte frig. Mai vin câteva ninsori slabe, dar se arată trecător și soarele. Mâine-noapte, vântul prinde putere în zona înalta din Orientali și va suflă cu peste 70...80 KM/h.

Marți, temperaturile încep să crească, dar vremea rămâne rece pentru această perioada, mai ales la altitudini mari. Avem o zi destul de însorită, dar seară și noaptea, în masivele nordice, apar precipitații slabe, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Miercuri prindem vreme frumoasă și se mai încălzește puțîn. Dimineață mai sunt ceva condiții de precipitații în Carpații Orientali. Apoi, soarele se arată peste tot, iar vântul suflă mai tare pe crește.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius

Vremea rămâne caldă. Temperaturile trec de 30 de grade în sudul și în estul României și ajung pe la 34 de grade în Muntenia.  

Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate
Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate

Prima zi de iunie ne aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în sudul și în estul Românei.

Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite, pe tot parcursul lunii iunie, anunţă vineri, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.