România a pierdut încă un meci la scor-fluviu la rugby, 84-0 cu Scoția în Grupa B

rugby

Naţionala de rugby a Scoţiei a învins sâmbătă seara cu scorul de 84-0 (42-0) reprezentativa României, într-un meci din Grupa B de la CM 2023 din Franţa, disputat pe Stade Pierre-Mauroy din Lille.

Meciul, care a arătat încă odată dacă era nevoie prăpastia uriaşă care ne desparte de marile naţiuni din sportul cu balonul oval, a fost unul dominat categoric de scoţieni de la un capăt la celălalt, "ciulinii" având practic un galop de sănătate cu "stejarii", marcându-ne nu mai puţin de 12 eseuri, obţinând şi punctul bonus ofensiv, tricolorii suferind cea mai drastică înfrângere de la acest campionat mondial.

Mai mult, în prima repriză, România a rămas la un moment dat cu doar 12 jucători pe teren, după cartonaşe galbene succesive primite din cauza indisciplinei în joc.

Tabela de marcaj a fost modificată prima dată în minutul 8 de Hamish Watson, care a deschis seria eseurilor scoţiene din prima repriză, încercarea fiind transformată de Ben Healy. Apoi, într-un curs al jocului direcţionat doar către buturile noastre, au mai reuşit eseuri Ali Price (16), Darcy Graham (20, 32), Matt Fagerson (38) şi Chris Harris (40), toate transformate de Healy, la pauză fiind 42-0 pentru "ciulini".

În plus, Robert Irimescu, Florian Roşu şi Marius Simionescu au văzut cartonaşe galbene pentru infracţiuni în joc pe parcursul primelor 40 de minute, astfel încât, la un moment dat, pentru scurt timp, România a avut pe teren doar 12 jucători pe gazon.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În mitanul secund, coordonatele partidei nu s-au schimbat, scoţienii reuşind alte şase încercări, prin Chris Harris (45), Ollie Smith (53), Ben Healy (59), Johnny Matthews (70), Rory Darge (72) şi Darcy Graham (76), toate transformate de Ben Healy.

Singurele momente mai bune de joc ale tricolorilor au fost la jumătatea reprizei a doua, când au reuşit să aibă o prezenţă ceva mai consistentă în 22-ul advers, dar fără niciun rezultat concret pe tabela de marcaj.

România, care a pierdut la scoruri-fluviu primele două partide, 82-8 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia internaţională, şi 76-0 cu Africa de Sud, campioana mondială en-titre, va disputa ultimul meci contra Tonga, pe data de 8 octombrie, la Lille.

Scoţia păstrează încă şanse de a se califica în sferturile competiţiei, dar este nevoită să învingă Irlanda, ocupanta primului loc în grupă, săptămâna viitoare.

Sâmbătă, XV-le de start al României a fost: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 3. Gheorghe Gajion (Stade Montois), 4. Adrian Moţoc (Biarritz), 5. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare) 6. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 7. Dragoş Ser (CSA Steaua), 8. Cristi Chirica (căpitan; CS Dinamo), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), 10. Alin Conache (SCM USV Timişoara), 11. Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare), 12. Tangimana Fonovai (CSA Steaua), 13. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 14. Sioeli Lama (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timişoara). Antrenor: Eugen Apjok.
Rezerve: 16. Florin Bărdaşu (CSA Steaua), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d'Arcachon), 18. Costel Burţilă ((RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 19. Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Nicolas Onuţu (CS Annonay).

Scoţia a început în formula:
15. Ollie Smith, 14. Darcy Graham, 13. Chris Harris, 12. Cameron Redpath, 11. Kyle Steyn, 10. Ben Healy, 9. Ali Price, 1. Jamie Bhatti, 2. Ewan Ashman, 3. Javan Sebastian, 4. Sam Skinner, 5. Grant Gilchrist, 6. Luke Crosbie, 7. Hamish Watson, 8. Matt Fagerson
Rezerve: 16. Johnny Matthews, 17. Rory Sutherland, 18. WP Nel, 19. Scott Cummings, 20. Rory Darge, 21. George Horne, 22. Blair Kinghorn, 23. Huw Jones.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Champions League la fotbal, iar succesul spaniolilor l-a îmbogățit pe un român.

 

România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj
România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj

Echipajele României au obţinut şapte medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori (Under19) 2024 de la Kruszwica (Polonia).

Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a
Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a "urecheată" pentru "Los Blancos"

Real Madrid este noua regină a Europei. Echipa spaniolă a câștigat, sâmbătă, pentru a 15-a oară în istorie, Liga Campionilor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.