Orban, despre deschiderea restaurantelor: ”Nu este o chestiune de rea-voinţă”

restaurant
Shutterstock

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că, imediat ce situaţia epidemiologică va fi mai bună, Guvernul va dispune redeschiderea restaurantelor.

El afirmă că nu este o chestiune de "rea-voinţă", ci o alegere care trebuie făcută în astfel de situaţii "între sănătatea oamenilor şi anumite sacrificii pe care trebuie să le facă anumite companii".

"Într-un termen relativ scurt am permis reluarea activităţii pentru hoteluri, am permis reluarea activităţii din turismul balneo, am permis derularea activităţilor pe terase. Singurul domeniu din HORECA care este încă sub restricţie este domeniul restaurantelor din spaţiu închis. Imediat ce vom avea o situaţie epidemiologică mai bună vom lua decizia de a permite reluarea activităţii şi pentru restaurantele în spaţii închise. Nu este o chestiune de rea-voinţă, întotdeauna când eşti în astfel de situaţii trebuie să alegi între sănătatea oamenilor şi anumite sacrificii pe care trebuie să le facă anumite companii", a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

El a amintit măsurile luate de Guvern pentru companiile aflate în dificultate, menţionând, între altele, alocarea unui miliard de euro, dintre care 500 de milioane de euro, fonduri dedicate granturilor pentru asigurarea capitalului pentru activităţile economice afectate de restricţiile din perioada epidemiei de COVID-19.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Protest al angajaților HoReCa, organizat miercuri în toată țara:
Protest al angajaților HoReCa, organizat miercuri în toată țara: "Pentru a trage un semnal de alarmă"

Angajaţii din HoReCa vor protesta, miercuri, între orele 17-18, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează, pentru a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.

Un restaurant chinez şi-a pus clienţii să se cântărească. Ulterior, și-a cerut scuze
Un restaurant chinez şi-a pus clienţii să se cântărească. Ulterior, și-a cerut scuze

Un restaurant din Changsha, centrul Chinei, şi-a cerut scuze sâmbătă pentru că le-a solicitat clienţilor să se cântărească înainte de a intra, în cadrul unei campanii la nivel naţional împotriva risipei alimentare, informează AFP.

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Am ajuns la cea mai mare rată de decese COVID-19 din UE
Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Am ajuns la cea mai mare rată de decese COVID-19 din UE

Starea de alertă va fi prelungită în România cu încă 30 de zile. Vom fi așadar obligați să purtăm încă o lună măști de protecție în spațiile închise și în cele aglomerate, iar restaurantele rămân cu ușile ferecate.

Românii, pe primul loc la numărul de cazuri de Covid-19 descoperite în Grecia
Românii, pe primul loc la numărul de cazuri de Covid-19 descoperite în Grecia

Se iau măsuri suplimentare în Grecia, după ce tot mai mulți turiști au fost depistați pozitivi, iar românii se află, din păcate pe primul loc la numărul de cazuri de Covid-19 descoperite, de autoritățile elene - 88.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.