Cine este Alianța AUR, partidul-surpriză de la exit-poll

George Simion (AUR)

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid politic din România, înființat în septembrie 2019 de către George Simion, activist unionist și candidat la alegerile europarlamentare din același an.

Partidul are filiale în 22 de țări din Europa și America de Nord.

AUR a avut primul congres în 24 ianuarie 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu, care a candidat pentru Primăria Capitalei la alegerile locale 2020.

Candidații AUR din București la alegerile parlamentare 2020 sunt Claudiu Târziu, care deschide lista pentru Senat, și George Simion, care deschide lista pentru Camera Deputaților.

Pe listele AUR apar foști membri ai unor partide care au mai fost în parlament. Este cazul lui Francis Tobă, care deschide lista de la Camera Deputaților. Tobă a fost consilier al lui Adrian Năstase, fost parlamentar FDSN și fost candidat la parlamentare din partea PSD.

Citește și
Marcel Ciolacu, Ludovic Orban
Rezultate exit-poll alegeri parlamentare 2020. PNL și PSD sunt aproape la egalitate
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Ce-și propune Alianța AUR

 

După ce fondatorul partidului, George Simion, a candidat, fără succes, în 2019 ca independent la alegerile europarlamentare sub sloganul „România Mare în Europa”, a lansat Alianța AUR, al cărei program politic are patru „piloni”: familia, patria, credința, libertatea.

Potrivit statutului, AUR își propune să realizeze unitatea românilor de pretutindeni „pentru însăși existența noastră ca neam”. Astfel, printre obiectivele AUR se regăsește și asumarea reunirii cu Republica Moldova ca proiect de țară.

Programul politic al AUR arată că are „viziune spiritualistă, pe care o opune categoric vederii plate a materialismului vulgar”.

„Suntem încredințați că miza fundamentală a vieții noastre este una spirituală, fără legătură cu inepta ambiție a progresului material. În mod evident, această poziționare a noastră nu înseamnă că suntem împotriva căutării firești a bunăstării de către fiecare persoană, dar respingem idolatria banului, considerînd cîștigul material un mijloc, nu un scop în sine”, se arată în programul AUR.

Programul electoral al AUR este disponibil pe site-ul Alianței.

Cine este George Simion. A fost expulzat din Republica Moldova

 

George Simion a intrat în atenția publică în special în 2015, când a fost expulzat din Republica Moldova, cu interdicția de a mai intra în țară timp de 5 ani, pentru marșurile și activitatea sa unionistă.

„M-au rugat să îi însoţesc, mi-au dat o hârtie prin care eram declarat indezirabil pentru 5 ani şi m-au condus la vamă. Nu mi-au motivat, dar motivul era faptul că pregătim un marş foarte mare pe 16 mai. Clasei politice de la Chişinău nu îi convine marşul pregătit”, povestea, la acea vreme, George Simion, în emisiunea „Jocuri de putere”, găzduită de Rareș Bogdan.

În 2016, George Simion a organizat în București un marș pentru unirea Basarabiei cu România, când a fost reținut pentru câteva ore, după ce a ieșit de pe traseul anunțat și a forțat cordonul de jandarmi.

Votant PRM și susținător al lui Victor Ponta când era prim-ministru, Simion a fost apărat public de Eugen Tomac și Sebastian Ghiță, care au mers chiar la secţia de poliţie pentru a protesta față de reținerea acestuia și a altor patru participanți la marș, conform g4media.ro.

George Simion a fost implicat și în incidentele din iunie 2019 din Valea Uzului, când câteva zeci de români au intrat cu forța în Cimitirul Militar, pe care autoritățile locale, conduse de politicieni UDMR, îl închiseseră cu lanț și lacăt.

Printre participanții la acțiune s-au aflat reprezentanți ai Frăției Ortodoxe Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, Noua Dreaptă și George Simion. Aceștia au rupt poarta cimitirului și i-au lovit maghiari cu steagurile, declarând că doresc să comemoreze soldații români.

Un alt reprezentant al AUR, Dan Tănasă, candidat pentru Camera Deputaților în Mureș la alegerile parlamentare 2020, a primit elogiile Sputnik, după ce ar fi declarat atunci că „Sunt peste 1,200 de persoane, este un eveniment important, dar autoritățile statului român nu sunt aici!”.

„Este un blogger român care apără, în articolele sale, drepturile românilor din Ținutul Secuiesc”, a scris Sputnik despre Dan Tănasă.

Ce avere are George Simion

 

Conform declarației de avere disponibilă pe declaratii.integritate.eu, George Simion nu deține decât un autoturism Ford Fiesta, achiziționat în 2006. În plus, ca director de marketing al unei companii, el a înregistrat un venit anual de 38.322 de lei (aproape 3.200 de lei pe lună).

Cine este Claudiu Târziu. S-a implicat activ în referendumul pentru familie

 

Claudiu Târziu a fost membru al Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie în perioada de strângere a semnăturilor pentru modificarea Constituției.

„Cine boicotează Referendumul pentru Căsătorie sau votează împotrivă este contra libertății, lipsit de dragoste și iresponsabil”, a declarat, în 2018, Claudiu Târziu.

Pe 28 noiembrie, Claudiu Târziu a postat un mesaj tranșant pe pagina sa de Facebook: „Partidele care au trădat familia românească trebuie scoase din Parlament”.

Claudiu Târziu a fost director și fondator al revistei „Rost”, „o revistă pentru resurecţia naţională şi creştină”, apărută în decembrie 2002.

Pe blogul personal, Târziu nu și-a ascuns admirația pentru Corneliu Zelea Codreanu.

„Care adevăr istoric a fost ignorat de Ion Cristoiu cînd l-a portretizat pe Codreanu? Nu era charismatic, incoruptibil şi idealist (sau, mă rog, dacă vreţi, romantic)? Cînd şi ce dovezi sînt că Mişcarea Legionară a pregătit asasinarea în masă a evreilor?”, a scris Claudiu Târziu.

Participanți la proteste anti-mască

 

În septembrie 2020, liderii AUR au organizat un protest anti-mască în Piața Victoriei, unde au criticat deciziile autorităților de a impune purtarea măștii în spații publice. Ei nu purtau mască și au protestat cu steaguri tricolore în mâini și cu baloane pe care au scris „Masca ucide”.

AUR a dat lovitura și pe Google

 

La scurt timp după anunțarea rezultatelor exit-poll, conform cărora AUR a obţinut 5,3% la Senat şi 5,2% la Camera Deputaţilor, românii s-au grăbit să caute pe internet mai multe informații despre supriza sondajului CURS-Avangarde.

Astfel, AUR apărea pe primele poziții din Google Trends, serviciul gratuit al gigantului american în care se pot verifica cei mai căutați termeni pe propriul motor de căutare.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Prima reacţie a liderului PSD Marcel Ciolacu după anunţarea rezultatelor exit-poll la alegerile parlamentare
Prima reacţie a liderului PSD Marcel Ciolacu după anunţarea rezultatelor exit-poll la alegerile parlamentare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că prin votul de duminică românii au arătat că este nevoie de o schimbare

Rezultate exit-poll alegeri parlamentare 2020. PNL și PSD sunt aproape la egalitate
Rezultate exit-poll alegeri parlamentare 2020. PNL și PSD sunt aproape la egalitate

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare, cele de tip exit-poll, au fost anunțate de Institutele de Cercetări Sociologice Avangarde și Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), acestea fiind acreditate de Biroul Electoral Central..

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.