Vremea azi, 17 septembrie. Va ploua mult în vest, nord și centru

×
Codul embed a fost copiat

Sâmbătă o să plouă destul de mult în vest, nord şi centru, pe unde se face mai răcoare.

În sud şi în sud-est avem încă o zi caldă, dar cu averse în orele serii. Maximele plecă de la 15 grade în Bucovina şi pot atinge 33 de grade în sud-estul extrem.

Vremea în România

În Dobrogea și în Bărăgan avem atmosferă însorită, însă căldura devine sufocantă. Temperaturile urcă până la 34 de grade în Bărăgan, iar în zona Dobrogei, după-amiază s-ar putea să vină o aversă, doua.

Atmosfera înăbuşitoare va fi și în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Avem soare arzător în cea mai mare parte a zilei, maximele ajung la 33 de grade, iar în zonele mai înalte se adună norii de ploaie.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi destul de frumoasă, cu temperaturi, de la 27 la 32 de grade. În Bucovina şi la munte, în a doua parte a zilei apar averse zgomotoase.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş o să vină câteva reprize de ploi violente, cu tunete şi fulgere. Pe-aici se răcoreşte simţitor şi, după cele 36 de grade la umbră înregistrate, vineri, în Maramureş, sâmbătă nu vor fi mai mult de 30 de grade.

În ţinuturile vestice atmosfera se menţine instabilă. Apar alte averse abundente, însoţite de fenomene electrice, grindina şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă pot depăşi 30, 80 de litri de apă pe metru pătrat.

În zona Transilvaniei, temperaturile scad faţă de ziua trecută şi sâmbătă vor fi cel mult 31 de grade, pe la Târgu Mureş. În a doua parte a zilei ploile torenţiale ajung şi pe-aici şi vor lăsa în urma cantităţi foarte mari de apă, îndeosebi în zona montană.

În Oltenia, se răcoreşte simţitor: vineri au fost 37 de grade la Bechet, însă sâmbătă temperaturile se opresc la 29 de grade. O să plouă foarte mult: vorbim de averse zdravene, însoţite de fenomene meteo severe. În urma lor se pot acumula până la 80 de litri de apă pe metru pătrat.

Temperaturile scad şi în ţinuturile sudice, dar în estul Munteniei vremea rămâne călduroasă: vor fi 33 de grade la umbră şi vom resimţi disconfortul termic accentuat. Aversele apar şi pe-aici şi vor fi mai violente în jumătatea vestică a provinciei.

Vremea în București

În Bucureşti, sâmbătă vom avea tot vreme călduroasă: maximă ajunge la 33 de grade şi atmosfera devine înăbuşitoare după prânz. Pe seară şi la noapte se înnorează şi cresc şansele de ploaie, iar minimă atinge 19 grade.

Duminică, se răceşte foarte tare. Maximă se opreşte la 22 de grade şi o să avem o zi însorită, dar cu vânt intens şi rafale de 55, 60 Km/h.

Ziua de luni ne-aduce vreme frumoasă, soare şi câţiva nori. Se mai domoleşte vântul şi se încălzeşte uşor. Temperatura ajunge pe la 24 de grade.

Marţi se face un pic mai răcoare. O să avem o zi însorită, cu un pic de vânt şi cel mult 22 de grade pe la amiază. În noaptea următoare vor fi 7, 8 grade.

Vremea la munte

La munte, se mai răcoreşte puţin şi rămânem cu vremea instabilă. O să plouă torenţial, pe arii extinse, mai ales în Occidentali şi în Meridionali, pe unde se vor acumula încă 30, 80 de litri de apă pe metru pătrat.

Duminică, atmosfera se menţine instabilă. Îndeosebi în masivele vestice şi sud-vestice vin alte averse abundente, însoţite de descărcări electrice, vijelii şi grindină, care vor lăsa în urma cantităţi mari de apă.

Instabilitatea persistă şi marţi: o să plouă în majoritatea masivelor, iar mai ales în vestul Meridionalilor şi în Munţii Apuseni se vor strânge cantităţi însemnate de apă. Temperaturile din staţiuni cresc uşor.

Miercuri se mai încălzeşte puţin, dar nu scăpăm de averse. Acestea apar după-amiaza, pe suprafeţe mari, în special în masivele vestice şi nordice, iar vântul se înteţeşte pe timpul ploilor.

Vremea la mare

Pe litoral urmează încă o zi însorită şi caldă, cu stres termic foarte pronunţat. Spre seară norii se înmulţesc şi e posibil să vină o aversă, doua. Temperaturile ating 30 de grade pe plajă şi 25 de grade în apă.

Duminică, s-ar putea să mai vină 2, 3 stropi de ploaie, pe timpul zilei. Căldura devine sufocantă după prânz, iar briza va fi activă.

Marţi avem soare arzător şi atmosferă va fi înăbuşitoare. Norii apar destul de rar, vântul are unele răbufniri şi nu mai sunt semne de ploaie.

Miercuri, aproape aceeaşi situaţie: vreme călduroasă, disconfort termic ridicat, vânt activ şi câţiva nori de vreme bună. Temperaturile ajung la 31 de grade în aer şi 25 de grade în apă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius

Vremea rămâne caldă. Temperaturile trec de 30 de grade în sudul și în estul României și ajung pe la 34 de grade în Muntenia.  

Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate
Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate

Prima zi de iunie ne aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în sudul și în estul Românei.

Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite, pe tot parcursul lunii iunie, anunţă vineri, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.