Trusa medicală pentru vacanță. Ce pastile să iei cu tine când pleci în concediu

Trusa mediacala de vacanta
Shutterstock

Trusa medicală pentru vacanță în 2023 este un lucru fără de care nu poți pleca la drum, indiferent că ai sau nu asigurare medicală de călătorie.  

Este crucial să ai medicamente la tine în timpul unei călătorii, pentru că te poți confrunta cu probleme de sănătate sau urgențe neașteptate. Să ai la îndemână medicamente esențiale te poate ajuta să gestionezi bolile subite, alergiile sau afecțiunile cronice. Este esențial să ai la tine medicamentele prescrise de medic, cum ar fi inhalatoarele pentru astm, stilouri cu epinefrină pentru alergii severe sau medicamente pentru afecțiuni cardiace.

Trusa medicală pentru vacanță la mare sau la munte

În funcție de destinația de călătorie, accesul la unitățile medicale sau la farmacii poate fi limitat, în special în zonele îndepărtate sau în afara orelor de program.

Trusa medicală pentru vacanță te asigură că ai acces imediat la medicamente, chiar dacă nu poți găsi o farmacie în apropiere, se arată într-un ghid pentru turiști realizat de CDC (centrul de control și prevenție a bolilor din SUA).

Pe lângă medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, este benefic să ai și medicamente fără prescripție medicală pentru afecțiuni comune precum dureri de cap, răceli, alergii, rău de mișcare sau probleme digestive. Acestea pot ajuta la ameliorarea simptomelor minore și pot îmbunătăți confortul în timpul călătoriei.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Atunci când împachetezi medicamentele pentru călătorie, asigură-te că acestea sunt depozitate corespunzător, etichetate și în ambalajul lor original.

Este recomandabil să ai o listă cu medicamentele, inclusiv numele generic și de marcă, dozele și instrucțiunile. În plus, dacă ai afecțiuni medicale subiacente, purtarea unei brățări de alertă medicală sau purtarea documentelor medicale relevante poate oferi informații cruciale în caz de urgență.

Atunci când te pregătești pentru o vacanță la mare sau la munte, este esențial să ai în bagaj o trusă medicală bine echipată pentru a face față problemelor de sănătate și urgențelor obișnuite. Iată câteva articole sugerate pentru a le include:

Materiale de prim ajutor de bază:

Leucoplast de diferite dimensiuni

Tampoane de tifon sterile și bandă adezivă

Șervețele sau soluție antiseptică

Pensetă și foarfecă mică

Mănuși de unică folosință

Pungi de gheață instant portabile

Termometru

Ace de siguranță

Medicamente:

Analgezice, cum ar fi paracetamol sau ibuprofen

Antihistaminice pentru reacții alergice sau înțepături de insecte

Antiacide pentru indigestie sau arsuri la stomac

Medicamente împotriva răului de mișcare

Medicamente antidiareice

Săruri de rehidratare orală

Medicamente pe bază de prescripție medicală (dacă este cazul) cu provizii suplimentare

Protecție solară:

Cremă de protecție solară cu un SPF ridicat

Gel de aloe vera pentru ameliorarea arsurilor solare

Balsam de buze cu SPF

Pălărie cu boruri largi și ochelari de soare

Protecție împotriva insectelor:

Repelent împotriva insectelor (verifică dacă este adecvat pentru destinație și activitate)

Loțiune cu calamină sau cremă cu hidrocortizon pentru mușcături de insecte sau iritații ale pielii

Îngrijirea rănilor:

Soluție salină sterilă pentru curățarea rănilor

Unguent antibiotic

Leucoplast impermeabil sau plasturi pentru bășici

Picături sterile pentru ochi

Bandaje elastice pentru entorse sau luxații

Medicamente personale:

Orice medicamente eliberate pe bază de rețetă specifice nevoilor tale (de exemplu, inhalatoare pentru astm, medicamente pentru alergii).

Copii ale rețetelor sau o scrisoare de la medicul tău pentru substanțele controlate

Consumabile suplimentare:

Informații medicale și lista persoanelor de contact în caz de urgență

Pungă sau recipient rezistent la apă pentru depozitarea trusei medicale

Orice dispozitive medicale necesare (de exemplu dispozitive de monitorizare a glucozei)

Nu uita să verifici periodic datele de expirare ale articolelor din trusa medicală și să le înlocuiești după cum este necesar.

Ar trebui să îți adaptezi trusa medicală în funcție de nevoile tale specifice de sănătate, de destinație și de activitățile planificate.

Medicamente pentru vacanța în străinătate

Atunci când călătorești în străinătate, este important să iei în bagaj medicamentele necesare în timpul călătoriei.

Medicamente cu prescripție medicală. Dacă iei medicamente pe bază de prescripție medicală, asigură-te că aduci o rezervă adecvată pentru întreaga durata călătoriei. Este recomandat să ai la tine mai mult decât crezi că vei avea nevoie, în caz de întârzieri neașteptate sau de șederi prelungite. Păstrează medicamentele în ambalajul lor original cu eticheta rețetei.

Documente. Ia cu tine o copie a rețetelor, inclusiv denumirile generice ale medicamentelor, precum și o scrisoare de la medic de unde să reiasă necesitatea medicală de a avea asupra ta aceste medicamente. Acest lucru poate fi util în cazul unor întrebări sau inspecții din partea funcționarilor vamali.

Medicamente fără prescripție medicală. Include medicamente fără prescripție medicală pentru afecțiuni comune, cum ar fi analgezice (de exemplu, paracetamol sau ibuprofen), antihistaminice pentru alergii, antiacide pentru indigestie, medicamente antidiareice și orice alte medicamente pe care le utilizezi în mod regulat pentru afecțiuni minore. Verifică reglementările locale privind importul de medicamente fără prescripție medicală, deoarece restricțiile pot varia în funcție de țară.

Trusa de sănătate pentru călătorii. Ia în considerare includerea unor articole precum plasturi, bandă adezivă, șervețele antiseptice, repelent pentru insecte, cremă de protecție solară și orice alte articole specifice de care ai putea avea nevoie în funcție de destinație și de activitățile planificate.

Asigurare și informații de contact în caz de urgență. Ar trebui să ai la tine detaliile asigurării de călătorie și informațiile de contact în caz de urgență, inclusiv datele de contact ale medicului de familie.

Dacă vizitezi o țară în care este posibil să întâmpini bariere lingvistice, poate fi util să ai o listă de termeni sau expresii medicale comune în limba locală. Acest lucru te poate ajuta la comunicarea nevoilor tale medicale, dacă este necesar.

Păstrează-ți medicamentele în bagajul de mână sau unde îți ții obiectele personale atunci când călătorești cu avionul, deoarece bagajele înregistrate pot fi supuse pierderii sau întârzierilor. Asigură-te că medicamentele sunt depozitate într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui sau de temperaturi extreme.

Înainte de a călători, verifică reglementările locale privind importul de medicamente și orice restricții privind anumite medicamente în țara de destinație. Este posibil ca unele medicamente să fie interzise sau să necesite documente sau permise suplimentare.

Trusa medicală de vacanță pentru copii

Atunci când călătorești cu copii, este important să ai o trusă medicală bine aprovizionată pentru a rezolva problemele de sănătate comune care pot apărea în timpul vacanței. Iată câteva elemente esențiale pe care trebuie să le incluzi într-o trusă medicală de vacanță pentru copii, potrivit Mummy Travel:

Plasturi de diferite dimensiuni și forme

Tampoane de tifon sterile și bandă adezivă

Șervețele antiseptice sau soluție pentru curățarea rănilor

Mănuși de unică folosință

Termometru (de preferință digital)

Mască de resuscitare cardio-respiratorie (pentru urgențe)

Analgezice și calmante pentru durere și febră potrivite pentru copii

Antihistaminice pentru reacții alergice sau mușcături/înțepături de insecte

Remedii pentru tuse și răceală fără prescripție medicală adecvate pentru copii

Soluție de rehidratare orală sau pachete de electroliți pentru deshidratare

Cremă topică cu hidrocortizon pentru ameliorarea mâncărimilor

Orice medicamente eliberate pe bază de rețetă pe care copilul le ia în mod regulat, cu o rezervă suficientă pentru întreaga durată a călătoriei

Cremă de protecție solară cu un SPF ridicat, special concepută pentru copii

Repelent împotriva insectelor potrivit pentru copii

Dezinfectant de mâini potrivit pentru copii

Loțiune hidratantă pentru pielea uscată

Săpun blând și șampon potrivit pentru copii

Scutece

Șervețele umede sau șervețele pentru copii

Pachet mic de șervețele

Articole de îngrijire orală (periuță de dinți, pastă de dinți potrivită pentru copii)

Băuturi sau gustări de rehidratare adaptate copiilor

Nu uita să păstrezi trusa medicală departe de îndemâna copiilor, dar ușor accesibilă pentru adulți. În plus, asigură-te că ai verificat datele de expirare ale tuturor medicamentelor și că ai înlocuit orice articol expirat înainte de călătorie.

Este bine să te consulți cu medicul pediatru al copilului înainte de a călători, în special dacă copilul are afecțiuni medicale specifice sau alergii. 

Articol recomandat de sport.ro
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Galerie de lux în finala Champions League! Partenerele starurilor de la Real Madrid și Borussia Dortmund, prezente pe Wembley
Citește și...
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce trece prin cinci județe.  

Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării
Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării

Vizitarea unui vechi palat regal, situat chiar în inima Bucureștiului, este o experiență deosebită, mai ales pentru cei care vor să aibă parte de liniște în weekendurile din sezonul estival, când toată lumea se înghesuie la mare sau la munte.

Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii
Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii

Ziua Internațională a Copilului, celebrată pe 1 Iunie, este prilejul perfect pentru familii de a petrece timp de calitate împreună, oferind copiilor experiențe memorabile și pline de veselie.

Recomandări
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea
Tinerele românce luate de ape în Italia au fost găsite decedate. Nu se știe nimic despre băiatul care le însoțea

Trupurile neînsuflețite a doi dintre cei trei tineri români care au dispărut în apele râului Natisone după ce, vineri, au fost luaţi de ape sub podul Romano din Orsaria di Premariacco (Udine).  

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.

ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”
ÎPS Teodosie și-a exprimat public părerea despre donarea de organe. Pe care dintre acestea „nu este moral să le dăm”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio.