(P) S-a lansat PortalMed, platformă online pentru medici, farmaciști și pacienți

PortalMedia
PortalMedia

PortalMed - un portal medical de cursă lungă.

Născut dintr-o necesitate constantă, dar mai ales stringentă în prezent, în vremea pandemiei de COVID-19, proiectul PortalMed, pornit inițial ca o revistă medicală online, a devenit în decurs de câteva săptămâni o platformă multimedia pentru specialiști și pacienți, care își propune să furnizeze cele mai noi, prețioase și de încredere informații medicale.

Demersul inițiatorilor s-a concretizat într-un timp foarte scurt (dar și ca urmare a implicării specialiștilor din domeniu) într-un demers mult mai amplu, care vizează rezultate pozitive pe termen lung. În jurul ideii inițiale s-au coagulat, în scurt timp de la lansare, resurse solide, umane și informaționale. Ulterior,s-au implicat și companii farmaceutice importante, care au asimilat și proiectat această viziune în viitor, manifestându-și astfel crezul în evoluție, devenire și educație.

Nimeni nu trebuie să rămână singur, în fața unei urgențe de sănătate publică mondială. Niciun pacient nu trebuie să fie considerat doar un număr dintr-o statistică și niciun medic nu trebuie să fie lipsit de echipamente de protecție, de informații esențiale și de susținere publică. Dar, mai ales, nimeni nu trebuie să rămână singur, de nicio parte a baricadei, atunci când se pune problema unei necesități de informație medicală, independent de pandemia actuală.

PortalMed - un proiect tânăr și ambițios

 

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Complexitatea acestui nou proiect ambițios, dar și necesar României actuale, constă în esențializarea informațiilor medicale de ultimă oră. Dacă există deja website-uri, agenții de presă și instituții media focalizate pe transmiterea de informații oficiale și/sau despre situații ieșite din comun, can-can-uri și critici, PortalMed își propune să acopere o zonă încă insuficient explorată și comunicată public în România zilelor noastre: aceea a informațiilor punctuale, specializate, concentrate pe dezvoltarea științelor medicale și pe informarea corectă a medicilor, farmaciștilor și pacienților.

Surse de încredere

 

Cele mai importante institute de cercetare, autorități medicale și farmaceutice, cele mai relevante jurnale de specialitate din întreaga lume sunt monitorizate constant de echipa redacțională. Ulterior, informațiile sunt verificate, filtrate, traduse de specialiști și transmise către public, într-o formă de prezentare accesibilă și utilă.

Domenii și categorii

 

Aria de informații pe care își propune să o acopere PortalMed este legată, în principal, de Medicină și Farmacie. Recent, aici a fost publicat, în premieră pentru România, cel mai recent studiu clinic despre neurofibromatoza de tip 1 (NF1), iar la scurt timp după - informații despre primul tratament pentru această boală considerată incurabilă până în prezent. Veți găsi aici și o categorie dedicată special publicului larg, fără pregătire medicală, dar cu necesități medicale: informații generale despre boli, afecțiuni, tratamente, istoria medicinei, sfaturi pentru un stil de viață sănătos, curiozități, o rubrică dedicată copiilor etc. În calitate de pacienți, atunci când suntem mai bine informați, ne este mult mai ușor să identificăm bolile și afecțiunile, cauzele și manifestările acestora, ceea ce ajută la o mai bună abordare terapeutică din partea medicilor cărora ne vom adresa pentru tratament. O categorie aparte le este dedicată și celor mici: aceasta cuprinde informații de folos pentru părinți, atunci când copiii se confruntă, la rândul lor, cu probleme de sănătate, dar și modalități prin care ne putem distra împreună cu ei, sau jocuri pe înțelesul lor, care le vor deschide interesul către știință și arte. Categoria Lifestyle cuprinde articole despre importanța prevenției, susținerea imunității și activități fizice benefice și accesibile tuturor. Este celebră observația conform căreia este mult mai ușor să previi decât să tratezi, așadar aici pot fi regăsite sfaturi și sugestii pentru îmbunătățirea calității vieții, în ansamblul ei.

Cui îi este de folos platforma PortalMed?

 

Răspunsul scurt este: tuturor! Aici sunt furnizate cele mai noi și mai relevante noutăți pentru specialiști, sunt explicate caracteristicile bolilor, afecțiunilor și tratamentelor pentru pacienți, dar au loc și întâlniri online între medici și persoanele preocupate de diverse situații și probleme de sănătate. Aici se pot obține sfaturi și recomandări de specialitate în timp real. De luni până vineri, de la ora 20.30, un medic este la dispoziția persoanelor aflate în dificultate, pentru a oferi răspunsuri.

PortalMed - revistă online

 

Știrile medicale publicate zilnic acoperă întreaga arie medicală și farmaceutică, de la ultimele descoperiri științifice și până la soluțiile de biotehnologie revoluționare, tocmai identificate în cadrul unor instituții sau centre de cercetare de prestigiu mondial, care au șanse mari să schimbe istoria medicinei. Articolele dedicate aprofundează informațiile, pun la dispoziția celor interesați resurse suplimentare de studiu și prezintă pe înțelesul tuturor informațiile specializate. Această resursă informațională este utilă atât pentru pacienți, cât și pentru specialiști.

PortalMed, anti-coronavirus

 

Rubrica dedicată pandemiei în plină desfășurare cuprinde date recente despre statistici, abordări terapeutice, descoperiri, studii clinice, tratamente experimentale și măsuri de precauție. Aici, veți găsi toate informațiile relevante, dar și semnale de alarmă față de proliferarea unor informații false, mai ales prin intermediul rețelelor de socializare.

PortalMed, post-coronavirus

 

Aparte de urgența medicală a momentului, această platformă vizează menținerea standardelor informative în zona medicală și farmaceutică, pe termen lung. COVID-19 va fi învins, așa cum au fost anihilate holera, ciuma, lepra și multe alte pandemii de-a lungul istoriei umanității. Este doar o chestiune de timp. Dar nevoia de sănătate, modalitățile prin care o putem menține și restaura rămân valabile în permanență: atât înainte, în timpul, dar și după anihilarea pandemiei decanșate de noul coronavirus. Transmiterea de informații corecte, popularizarea științei, responsabilizarea și responsabilitatea, împărtășirea cunoștințelor și orientarea permenentă către evoluție - toate acestea sunt elemente de bază ale devenirii și perpetuării unei specii, dincolo de instincte.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.