Temperaturile scad și se apropie de normalul perioadei. De vineri vin ninsorile

Ultimul update: Marti 09 Ianuarie 2018 09:37
Data publicarii: Marti 09 Ianuarie 2018 08:23
Categorie: Vremea

Marți se mai răceşte puţin. Temperaturile se apropie de normal în sud şi est, pe unde vin şi câţiva stropi de ploaie. Maximele pleacă de la 1 grad în Bucovina şi ajung pe la 15 grade în vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera închisă; s-ar putea să picure sau să burniţeze, iar ceata va persista câteva ore. Temperaturile pierd un grad două faţă de luni.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei: condiţii de ceaţă dimineaţa; mulţi nori şi un pic de soare după prânz. Maximele, la fel ca ieri, se opresc pe la 5 grade. La noapte, se răceşte şi vom avea minime negative, de minus 2, minus 3 grade. În nordul Moldovei şi în Bucovina temperaturile scad. Vom avea maxime de cel mult 3 grade şi minime în jur de minus 5 grade. E posibil să plouă slab, dar vom zări şi soarele pentru scurte momente. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş nu sunt anunţate ploi, dar ceaţa persista câteva ore. Temperaturile, mai scăzute cu vreo 3 grade faţă de ieri, se menţin peste valorile obişnuite. Temperaturile sunt neobişnuit de mari în ţinuturile vestice. Atmosferă va fi schimbătoare, se înteţeşte vântul, iar maximele urcă spre 13 grade.

Vremea se menţine caldă şi în centrul ţării. Ceata domina zonele joase, iar pe la munte s-ar putea să cadă lapoviţa şi să se depună polei. Noaptea va fi mai rece decât ultima, cu minus 6 grade în depresiuni.

În Oltenia găsim vreme cam neplăcută: acum ceaţa, mai tarziuu ploi slabe sau burniţă şi temperaturi în scădere. Se răceşte şi în regiunile sudice, pe unde ieri s-au atins şi 10...11 grade. Vom avea atmosferă închisă, negura dimineaţa, ploi sporadice peste zi.

Ziua în care în România ajung ninsorile puternice și gerul. Anunțul meteorologilor

Şi în Bucureşti se anunţă o zi mohorâtă, cu umezeala ridicată. Vor fi condiţii de burniţa, iar vântul va deveni activ. Temperatura este de 6 grade şi vă rămână la această valoare de-a lungul zilei. Mâine în zori vor fi cam zero grade.

La munte, marți vor fi condiţii de lapoviţă cu polei în Carpaţii Meridionali şi în sudul Orientalilor. Tot pe masivele sudice se porneşte şi vântul, iar temperaturile încep să scadă. În Bucegi şi Făgăraş, la peste 1800 de metri se menţine riscul de avalanşă.

Miercuri tot vreme urâtă, cu ploi locale sau burniţa în sud, est şi centru; lapoviţa şi ninsoare pe la munte. Vântul se înteţeşte în sud şi est, iar presiunea atmosferică va fi în scădere.

Şi joi aşteptăm atmosfera mohorâtă prin sud şi prin est, pe unde mai vin câţiva stropi,
chiar lapoviţă sau ninsoare la deal şi la munte.

De vineri se răceşte, domina atmosfera închisă şi vor fi ceva precipitaţii, de la ploi la ninsori, mai cu seamă în ţinuturile sudice. Minimele coboară sub pragul îngheţului în multe zone.

Temperaturile încep să scadă treptat în toata țara, luni. Prognoza meteo până joi

Temperaturile încep să scadă treptat în toata țara, luni. Prognoza meteo până joi

Iarna

România, sub zăpadă: Zeci de localități nu au energie electrică de trei zile

Zile călduroase, urmate de perioade cu ger. Pronogza meteo pe 2 săptămâni

8 județe sub cod galben de ninsoare şi vânt puternic

Cod galben de ninsori și viscol în sudul țării. Prognoza meteo până miercuri

Temperaturi ridicate în februarie și martie, ploi și frig în aprilie. Prognoza meteo pe 3 luni

ANM: Precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, urmate de ninsori însoţite de viscol

vremea

Proiecțiile dezastruoase ale meteorologilor: zăpada va disparea complet în România

Avertizare ANM: ninsori în întreaga țară, începând de vineri seară până duminică

Vremea 19 ianuarie 2018. Temperaturile încep să crească și sunt așteptate ploi

Codul portocaliu de viscol, prelungit pentru 13 judeţe. Cod galben de ninsori pentru vineri

Vremea 18 ianuarie 2018. Ninsori, vânt și ger, în mai multe regiuni

Viscol puternic în mai multe județe. Dezastrul provocat de vântul care a atins 130 de km/h