Cod galben de viscol în zone montane din 21 de judeţe, până sâmbătă dimineaţa

viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de viscol ce vizează zonele montane din 21 de județe, până sâmbătă dimineață.

Codul galben este valabil pentru zonele montane, la altitudini de peste 1700 m, de vineri, 28 ianuarie, ora 10, până sâmbătă, 29 ianuarie, ora 8.

În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, va fi viscol, zăpada troienită și vizibilitatea redusă.

Vineri (28 ianuarie), pe arii restrânse, intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Oltenia, cu viteze de 45...55 km/h.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (29/30 ianuarie), vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi la munte, unde va fi viscol.

Ninsori abundente în Maramureș

 

Vizibilitatea pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale din Maramureş este sub 50 de metri şi ninge abundent, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă.

"Vizibilitatea este redusă de ceaţă, sub 50 de metri pe DN18, în Pasul Prislop, între km 167 şi km 173. Vântul prezintă intensificări în zona înaltă de munte unde viscoleşte ninsoarea şi spulberă zăpadă. Stratul de zăpadă măsura pana la 40 cm la staţia meteo Iezer,41 cm la Firiza, 34 cm în Pasul Gutâi, 33 cm la Cavnic, 28 cm în Baia Borşa, 24 cm în Poiana Borşa, 23 cm la Târgu Lăpuş, 18 cm în Baia Mare, 17 cm la Ocna Şugatag, 16 cm la Sighetu Marmaţiei", a spus Dan Bucă, potrivit Agerpres.

Toate drumurile naţionale şi judeţene au fost curăţate de zăpadă.

"Sectoarele de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed, cu excepţia DN18, în Pasul Prislop, unde între km 152 şi km 181 se găseşte pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm. S-a intervenit pe sectoarele de drumuri naţionale cu 25 utilaje şi s-au împrăştiat 176 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat şi umed, cu excepţia unor tronsoane de drum din zona de munte care au carosabilul acoperit, pe alocuri, cu un strat de zăpadă frământată. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 36 utilaje şi s-au răspândit 540 tone de material antiderapant", a mai precizat Dan Bucă.

Vreme caldă în București

 

Regimul termic prognozat pentru zona Capitalei va fi unul cald în zilele de vineri şi sâmbătă, cu valori maxime ce vor ajunge şi la 9 grade Celsius, conform datelor publicate de ANM.

Potrivit specialiştilor, în Bucureşti, în intervalul 28 ianuarie, ora 10:00 - 29 ianuarie, ora 8:00, cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 8 - 9 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul a -2 grade Celsius.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 28 ianuarie. Urmează temperaturi neobișnuite pentru luna ianuarie
Vremea azi, 28 ianuarie. Urmează temperaturi neobișnuite pentru luna ianuarie

Vremea se mai încălzește vineri, mai cu seamă în zona intracarpatică. Avem o zi destul de însorită în sud și în sud-est; dar în celelalte zone mai vin ceva precipitații.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.