LIVE BLOG Romania-Albania, duminica, 22:00 la ProTV. Albanezii anunta ca vor face "meciul vietii". Cum putem ajunge in optimi

Echipa Nationala a Romaniei

LIVE BLOG UEFA EURO 2016 ZIUA 9| Ca sa ajunga in optimi, Romania trebuie sa invinga Albania, duminica de la 22:00, live la PRO TV.

Toata Romania vede Romania! Din 9 iunie, ProTV transmite cea mai importanta competitie a anului 2016 - UEFA EURO 2016.

Cititi in articol:
Iordanescu: "Este sansa unei generatii"
De Biasi: Romania este greu de batut
Cum putem ajunge in optimi

Iordanescu: Baietii nostri trebuie sa inteleaga ca este sansa unei generatii

Citește și
baiat
Unde a mers acest suporter inainte sa plece catre EURO, pentru meciul decisiv al nationalei cu Albania
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Selectionerul Anghel Iordanescu a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca spera ca jucatorii sa inteleaga faptul ca jocul cu Albania reprezinta "sansa unei generatii" de a obtine o performanta si a-i bucura pe toti iubitorii fotbalului din Romania, insa el a mentionat ca trei dintre fotbalistii sai sunt incerti, potrivit News.ro.

"Baietii nostri trebuie sa inteleaga ca este sansa unei generatii. De opt ani echipa noastra nationala nu a mai fost prezenta la un turneu final, e sansa lor sa obtina o performanta, sa ii bucure pe toti iubitorii fotbalului din Romania. Sper ca baietii nostri sa inteleaga ca este nevoie ca sa obtii performanta sa dai totul pe teren.
Am avut sansa in primul meci sa jucam de la egal la egal cu echipa Frantei, poate ca daca reuseam sa dam gol la ocazile pe care le-am avut probabil ca puteam obtine chiar mai mult. Un gol ca cel al lui Payet e de exceptie, de generic. si in al doilea meci in prima repriza am avut foarte multe momente bune, am avut oportunitatea de a inchide jocul (bara lui Sapunaru si ocazia lui Chipciu), in repriza a doua dupa golul egalizator. Una peste alta avem un meci cu Albania, cu o echipa buna, o echipa care s-a luptat de la egal la egal cu echipa Frantei, a pierdut pe final, ca noi, si sunt convins ca albanezii vor face tot ce le sta in putinta pentru a obtine o victorie de palmares. Noi tinem foarte mult sa facem o partida buna, dar asta inseamna ca avem nevoie de 90 de minute de joc bun, de posesie, de agresivitate, de concentrare, de daruire, avem nevoie ssa neautodepasim
", a spus Iordanescu.

Selectionerul, care duminica se va afla pentru a 100-a oara pe banca tehnica a nationalei, a precizat ca nu il intereseaza cifra selectiilor sale. "Pentru mine mult mai important este jocul propriu zis si obiectivul pe care echipa nationala il are".

Iordanescu a mentionat ca pentru echipa nationala ziua de sambata a fost una extrem de solicitanta, care a cuprins deplasarea la Lyon si in care programul a fost modificat, el subliniind faptul ca antrenamentul are loc in alta parte decat conferinta de presa.

Anghel Iordanescu a adaugat ca trei jucatori sunt incerti si ca o decizie in privinta lor se va lua duminica. Ulterior, selectionerul a precizat pentru Dolce Sport ca fotbalistii incerti sunt Pintilii, Rat si Filip.

Hoban: Suntem foarte concentrati si maine cine va intra pe teren va da totul pentru a face mandra o tara intreaga

Mijlocasul Ovidiu Hoban a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca el si colegii sai din nationala Romaniei sunt foarte concentrati pentru meciul cu Albania si cei care vor intra pe teren vor "da totul pentru a face mandra o tara intreaga".

"Suntem foarte concentrati si maine cine va intra pe teren va da totul pentru a face mandra o tara intreaga", a spus Hoban, care a mentionat ca isi doreste ca dupa meci sa se scrie despre o "calificare istorica".

"Suntem constienti de importanta meciurilor, maine vom fi pregatiti suta la suta si dupa meci sper eu sa fim fericiti si sa fim multumiti de modul in care am jucat", a afirmat si Nicolae Stanciu.

Dragos Grigore a subliniat si el faptul ca echipa trebuie sa fie concentrata. "Fiecare e constient de importanta meciului de maine seara, nu ne ramane decat sa fim concentrati suta la suta si sa respectam ceea ce ni se va cere", a spus el.

Gianni De Biasi: Romania e o echipa compacta, greu de depasit

Selectionerul nationalei Albaniei, Gianni De Biasi, a declarat, sambata, ca Romania are o echipa compacta si va fi greu de depasit in partida din ultima etapa a grupei A de la Campionatul European din Franta.

"Este o partida decisiva pentru ambele formatii. Romania a jucat bine in primele doua partide, dar nu a facut decat un punct. Vom incerca din toate puterile sa castigam. Sper ca ce nu am facut in primele meciuri sa facem in partida de maine. Romania e o echipa compacta, greu de depasit. Pintilii este un jucator important, dar cred ca cel care il va inlocui o va face bine. Hoban si Prepelita sunt jucatoari foarte buni", a spus De Biasi la Dolce Sport.

Andi Lila: Cred ca Albania poate invinge Romania

Mijlocasul albanez Andi Lila a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa inaintea meciului cu Romania, ca formatia sa poate invinge echipa pregatita de Anghel Iordanescu, informeaza site-ul tuttomercatoweb.com.

"Chiar daca nu am mai invins de multi ani Romania, cred ca de data asta avem aceasta posibilitate. Sunt convins ca de data asta lucrurile vor fi in favoarea Albaniei", a spus Lila.

Atacantul Bekim Balaj, care nu a jucat niciun minut la Euro-2016, a afirmat ca nu va fi dezamagit daca nu va fi folosit in partida cu Romania. "Mai avem cel putin un meci si sper sa am oportunitatea de a juca. Daca nu se va intampla, nu voi fi dezamagit. Nu putem vorbi de dezamagire atunci cand faci parte din echipa nationala la un Campionat European", a precizat Balaj.

Calcule pentru calificare

Pentru a termina pe locul 2 si a fi siguri ca mergem in optimi, trebuie sa invingem Albania, iar Franta sa bata Elvetia fie cu 1-0, fie la cel putin 2 goluri diferenta. Astfel, am termina la egalitate de puncte cu Elvetia, dar am avea fie golaveraj mai bun, fie mai multe goluri marcate, si i-am depasi.

Pentru calificarea de pe locul 3, este iarasi obligatoriu sa batem Albania. Chiar si cu un egal si 2 puncte am termina pe 3, insa acest lucru nu ne ajuta, deoarece in optimi nu se califica toate echipele clasate pe locul 3, ci doar patru din cele sase grupe. Astfel, daca tot terminam pe 3, este bine sa avem cat mai multe puncte.

Medicul nationalei, despre situatia jucatorilor

Medicul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Laurentiu Oproiu, a facut o serie de precizari legate de situatia medicala a tricolorilor participanti la EURO 2016, intr-un comunicat dat publicitatii, sambata, pe site-ul FRF.

''Informatiile potrivit carora medicatia ar fi neadecvata sunt total nefondate, aceasta medicatie fiind utilizata la nivelul cluburilor europene de prestigiu in acest moment. Totodata, procedurile de refacere a jucatorilor de la prima reprezentativa sunt de ultima ora, moderne si nu s-au comis erori in aplicarea acestora'', afirma Oproiu in comunicat.

''Cat priveste evaluarea situatiilor medicale individuale, aceasta nu este efectuata empiric, in stilul vechiului staff medical, ci cu rigurozitate. Avem la dispozitie investigatii moderne pe care dorim sa le exploatam la maximum in stabilirea unui diagnostic cat mai exact, in functie de care sa urmam tratamentul corespunzator'', a mai mentionat Oproiu.

Dan Laurentiu Oproiu este de o luna (din 17 mai) medic al echipei nationale, in locul lui Pompiliu Popescu. Oproiu are sase ani de experienta ca medic sportiv la Unirea Urziceni si Steaua Bucuresti, dar s-a format si specializat in sistemul medical din Marea Britanie, unde a si lucrat in ultimii cinci ani, in institutii medicale importante precum University Hospital Coventry, Watford General Hospital si Southampton General Hospital.

Dan Laurentiu Oproiu, in varsta de 41 de ani, este sprijinit de preparatorul fizic Marian Lupu si ii are in staff-ul sau pe Iulian Mircea (asistent medical principal, fizioterapeut), Toma Vasilescu (fiziokinetoterapeut), Adrian Mirza (fiziokinetoterapeut), Gabriel Niculescu (kinetoterapeut/masor), Dragos Paraschiv (kinetoterapeut/masor). De asemenea, Oproiu coordoneaza si activitatea medicala de la toate celelalte loturi nationale.

Arbitru ceh la meciul cu albanezii

Asteptam si de la arbitrul din Cehia un penalty. Arbitrul ungur ne-a dat 11 metri cu Franta, iar rusul de la centru a facut la fel in meciul cu Elvetia.

Arbitrul ceh a ramas la Lyon, unde a arbitrat meciul oprit de grindina dintre Ucraina si Irlanda de Nord. La Lyon vom intalni Albania.

Ar trebui sa intre Sanmartean. El e ultimul roman care a marcat cu arbitrul ceh la centru. A facut-o la arabi. Nationala asteapta un penalty si de la arbitrul ceh. Pe primele doua le-a transformat Bogdan Stancu.

Cu arbitrul ceh, Romania a pierdut amicalul cu Ucraina, cand Razvan Lucescu era selectioner. Steaua a trait o drama cu el la centru - a pierdut cu Napoli in prelungiri.

Romanii trebuie sa aiba grija. Arbitrul ceh da multe galbene, iar nationala poate rata calificarea din cauza cartonaselor.

"Trebuie sa castigam. Dumnezeu sa fie alaturi de noi, sa avem si putin noroc", a declarat Andone.

Meciul 100 cu Albania pentru Iordanescu

Anghel Iordanescu va bifa meciul 100 pe banca nationalei la partida cu Albania de duminica, transmisa in direct de ProTV. Acesta este liderul nationalei, depasindu-l in preliminariile pentru Euro pe Victor Piturca, acesta din urma avand 95 de meciuri pe banca nationalei.

Iordanescu este si in topul de la Euro. Acesta este intrecut doar de nume mari, precum campionii mondiali Joachim Low si Vicente del Bosque, cu 133, respectiv 112 selectii, si Fatih Terim, cu 126 de selectii.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Suma fabuloasa pe care o vor imparti jucatorii Nationalei, daca bat Albania. Sefii federatiei ii lasa sa pastreze toti banii
Suma fabuloasa pe care o vor imparti jucatorii Nationalei, daca bat Albania. Sefii federatiei ii lasa sa pastreze toti banii

Un milion si jumatate de euro! Atat vor imparti romanii in vestiar, daca bat Albania duminica de la 10 seara, in direct la ProTV.

Unde a mers acest suporter inainte sa plece catre EURO, pentru meciul decisiv al nationalei cu Albania
Unde a mers acest suporter inainte sa plece catre EURO, pentru meciul decisiv al nationalei cu Albania

Unde a mers acest suporter inainte sa plece catre EURO, pentru meciul decisiv al nationalei cu Albania.

Tot stadionul a fost cu ochii pe ele. Cum au aparut doua suporterite ale Albaniei la meciul cu Franta
Tot stadionul a fost cu ochii pe ele. Cum au aparut doua suporterite ale Albaniei la meciul cu Franta

Doua suporterite ale Albaniei au devenit vedete in timpul meciului de aseara cu Franta.  Romania - Albania, e duminica, de la 22:00, LIVE, la ProTV.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.