Ce solutii ai daca iti sunt divulgate date personale pe internet
Ati avut vreodata curiozitatea sa dati o cautare pe internet cu propriul nume? Si, mai ales, ce va faceti daca nu va place ce gasiti? Daca va vorbeste cineva de rau pe vreun forum sau blog, nu trebuie sa stati cu mainile in san.
De cand a aparut internetul, oricine are o opinie si-o poate face cunoscuta unui numar foarte mare de oameni. E de ajuns sa intre pe un forum sau sa comenteze blogul propriu sau al altcuiva. Problema e ca unele opinii nu pica bine tuturor. O simpla cautare si puteti gasi pe internet fotografii compromitatoare, comentarii sau informatii pe care ati prefera sa nu le mai stie si altii.
Dupa ce va calmati, puteti lua masuri. Mai intai aflati cui apartine site-ul cu pricina cautandu-l pe www.whois.com. Apoi ii contactati. Un tanar a facut asta pentru un consultant financiar din New York, despre care s-a scris pe internet ca e vinovat de frauda - lucru care l-a costat milioane de dolari si a pierdut clienti.
Compania care administra site-ul a scos articolul calomnios, stiind ca risca un proces daca nu o face.
Daca gasiti informatii confidentiale, precum codul numeric personal sau istoricul dumnevoastra medical, asa cum s-a intamplat recent in Romania, puteti contacta Google, le spuneti despre pagina si ei iau masuri.
Mai greu e cand gasiti doar pareri deranjante, pentru ca fiecare e liber sa-si exprime opiniile. O solutie ar fi sa "coborati" pagina respectiva in lista de rezultate afisata la cautare.
Majoritatea utilizatorilor nu se uita decat pe primele doua pagini de rezultate, asa ca astfel reduceti considerabil numarul celor care citesc comentariile rautacioase despre dumneavoastra.