"Cornul si laptele" va deveni programul "after school". Cat de pregatite sunt scolile romanesti
Din toamna sunt sanse mari ca elevii sa nu mai primeasca lapte si corn la scoala.
Premierul ar vrea sa renunte la acest program, care rezista in invatamant de 10 ani, iar banii economisiti astfel sa fie redirectionati pentru dezvoltarea sistemului after-school.
La mijloc sunt aproximativ 80 de milioane de euro, care ar putea acoperi cheltuielile unor centre, in care cei mici sa isi faca lectiile, sa manance si chiar sa doarma.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
La scoala 190 din Bucuresti, zilnic 60 de elevi raman dupa ore. Supravegheati de 5 invatatoare, ei isi fac temele, studiaza engleza, mananca si dorm.
Toate activitatile sunt prinse intr-un program after-school, un soi de semi internat, pentru care parintii platesc lunar intre 400 si 600 de lei.
Primaria a finantat proiectul cu 155 de mii de euro. Din acestia bani a fost amenajata cladirea. La aceasta suma se adauga acum lunar cate 450 de euro pentru utilitati.
Profesorii si personalul sunt platiti insa din banii parintilor. Suma totala se apropie de 8000 de euro.
Premierul a anuntat ca din toamna ar vrea sa extinda sistemul in toate scolile publice.
Dar vrea sa renunte la ''Cornul si laptele'' estimat la
aproape 80 de milioane. Daca statul nu mai hraneste doua milioane de copii ar putea infiinta 300 de centre after-school.
Masura naste insa controverse. In primul rand, inseamna o lovitura pentru cei care furnizau lapte si cornuri.
In al doilea rand copiii saraci chiar se bucurau de aceste gustari.
Nu este de neglijat nici problema spatiului, pentru ca cele mai multe scoli sunt deja supra-aglomerate.