1.000 de lire pentru refacerea danturii unui iepure. "In jur de 80% din iepurii cumparati cadou de Paste sunt abandonati"

Ultimul update: Joi 31 Martie 2016 07:04
Data publicarii: Luni 28 Martie 2016 08:41
Categorie: Social

Desi sunt adorabili, iepurii nu trebuie sa reprezinte un cadou comod si ieftin pentru cineva drag de Paste. Este mesajul unei campanii demarate in Marea Britanie, in preajma sarbatorilor pascale.

Asta in conditiile in care cei mai multi dintre urecheatii oferiti in dar sfarsesc abandonati in adaposturi, adesea intr-o stare deplorabila.

Soufle a fost abandonat in urma cu trei ani la adapostul pentru iepuri din Royston. Suferea de obezitate morbida, iar dintii ii crescusera necontrolat. O mie de lire sterline a costat interventia pentru a i se reface dantura. Cazurile de acest fel s-au tot inmultit in ultimii ani, iar asociatiile caritabile nu mai fac fata costurilor.

Caroline Collings, medic veterinar: "Toby este cel mai bun exemplu de animal apreciat doar pentru ca este simpatic, ca arata ca o jucarie. Dar un iepure are sentimente. Este sensibil. Acum, de pilda, nu mai vea sa stea la mine in poala. Vrea sa se duca la joaca."

Braconieri pregatiti de vanatoare, depistati in judetul Tulcea. Ce au gasit politistii in masina lor

Aproape 70 de mii de iepuri au ajuns numai anul trecut in adaposturi, in multe cazuri cu grave probleme de sanatate. Iar cifrele nu includ si iepurii abandonati la cabinete veterinare, pentru a fi eutanasiati.

Emma Birchley, corespondent Sky News: "In jur de 80% din iepurii cumparati cadou de Paste sunt fie abandonati, fie neglijati si ajung sa moara in mai putin de un an. In cele mai multe cazuri, stapanul isi pierde interesul pentru animalul primit. Acesta este motivul pentru care militantii pentru protectia animalelor le cer proprietarilor de pet-shopuri sa sisteze vanzarea de iepuri in perioada sarbatorilor pascale."

Mai multe magazine au acceptat deja sa faca asta. Mai greu va fi, spun activistii, sa ii invete pe oameni ca un iepure implica, la fel ca orice alt animal de companie, si responsabilitati.

Lisa Whitty, activista pentru protectie animalelor: "Iepurii care ajung intr-un centru pentru animale sunt cei norocosi. Ghinionistii sunt cei uitati in vreo magazie prin fundul gradinii."

Un iepure traieste intre 10 si 12 ani. Asa ca, pentru cei care se plictisesc repede, un dar mai nimerit ar fi un iepure din plus sau unul din ciocolata, insista cei care militeaza pentru protectia acestor creaturi blande.
 

Insula populata in totalitate de iepuri. Povestea macabra care a tinut vizitatorii departe dupa razboi

Insula populata in totalitate de iepuri. Povestea macabra care a tinut vizitatorii departe dupa razboi

Carne de porc

„Porcul somon”, printre preferințele consumatorilor. Fermierii, încurajați să-i crească

Cinefilii s-au delectat cu specialități din rață la film. Prețul unui bilet la cinema-culinar

Reacția Poștei Române după ce mesajul unui bărbat căruia i s-a cerut adeverinţă pentru livrarea unui colet s-a viralizat

Magazinele au intrat în competiția vitrinelor de Crăciun, încă din noiembrie

Specialiști: 1 din 7 tineri are probleme psihice sau de comportament. Semnele evidente

Semnal de alarmă pentru România. "Revoluţia fiscală" ne-ar putea lăsa fără investiţiile private

Copil bolnav de cancer

Ionuț, un copil care suferă de cancer, are nevoie de bani pentru a se trata în Turcia

Locuitorilor din Buzău le va fi interzis să mănânce semințe în parcuri sau să usuce hainele la vedere

Irina are nevoie de ajutorul nostru! Eleva de la „Elena Cuza” Craiova duce o luptă crâncenă cu o formă gravă de cancer osos

Adevărata cauză a morții gravidei de 21 de ani, din Vaslui, descoperită de legiști

Tânără amendată după ce a sesizat la 112 un posibil furt. ”Mi se pare nedrept”

Un tânăr de 22 de ani din Brăila, adoptat în Italia, își caută familia biologică. Mesajul lui