Surse Mediafax: Ponta nu e de acord cu varianta Sapunaru. Antonescu: E o propunere cu multe sanse

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi, precizand insa ca "crede sincer" ca Nini Sapunaru este o "propunere cu multe sanse de nominalizare".

UPDATE ora 16:00 Antonescu a declarat ca o decizie finala urmeaza sa fie luata duminica in Biroul Politic National. Antonescu a precizat ca urmeaza sa discute si cu premierul Ponta, dar ca "este normal ca pe un portofoliu care revine PNL, decizia, cel putin in ceea ce priveste propunerea sa fie a PNL".

Liberalul a adaugat ca "crede sincer" ca Nini Sapunaru este o "propunere cu multe sanse de nominalizare" in BPN al PNL.

"Nu m-a informat premierul ca nu este de acord cu Nini Sapunaru si nu aveam cum sa fiu informat pentru ca deocamdata premierul nu are cu ce sa fie sau sa nu fie de acord. Este normal ca premierul sa-si spuna parerea, sa-si dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a facut nicio nominalizare. Se confunda eventuale propuneri, cu nominalizarea", a afirmat Antonescu, pentru Gandul.

Liderul PNL a adaugat ca "teoretic" este dreptul premierului sa respinga "cu argumente" propunerea venita din partea conducerii PNL, dar nu crede ca se va ajunge acolo.

Citește și
Traian Basescu si Victor Ponta
Traian Basescu: Premierul Ponta nu imi raspunde la telefon
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Sigur vor exista intre timp discutii, este normal, avem discutii si in PNL, vrem sa evitam sa facem o propunere pe care premierul sa o respinga. Nu cred ca exista in acest moment o propunere posibila sau o nominalizare posibila pe care premierul sa o poata respinge pentru ca nu luam in calcul decat propuneri fezabile, cu oameni care nu ofera motive sa fie respinsi", a spus Antonescu.

Presedintele PNL a confirmat discutia avuta cu Nini Sapunaru in care l-a intrebat daca doreste sa preia portofoliul Transporturilor.

"Eu, in calitate de presedinte al PNL, evident ca am obligatia de a gandi mai multe variante in legatura cu aceasta nominalizare. L-am luat in calcul, l-am sunat pe Nini Sapunaru pentru a-l intreba daca ar fi dispus sa isi asume acest portofoliu si a avut loc o discutie. Pentru mine este clar ce propunere voi face, nu am dat un nume si continui sa nu dau, pentru ca este corect sa fac propunerea in forul partidului, dar confirm aceasta discutie cu Nini Sapunaru", a declarat liderul PNL.

Acesta a dezvaluit ca nu a purtat o discutie cu premierul Ponta despre aceasta propunere pe care i-a facut-o lui Nini Sapunaru. Presedintele PNL a precizat ca in BPN-ul partidului pot aparea si alte propuneri pentru Ministerul Transporturilor, dar a recunoscut ca o propunere avansata de presedintelui partidului "are o mai mare greutate', ceea ce se intampla in fiecare partid, dar ca nu se exclud si alte propuneri.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmeaza sa fie votata duminica in cadrul Biroului Politic National prin vot secret. Declaratia a fost data la scurt timp dupa ce Agentia MEDIAFAX a relatat, citand surse politice ca Victor Ponta se impotriveste acestei nominalizari, cerand PNL o alta propunere.

UPDATE 14:00 Premierul Ponta nu este de acord cu propunerea ca Nini Sapunaru sa preia postul de ministru al Transporturilor si i-a cerut presedintelui PNL, Crin Antonescu, o alta nominalizare pentru acest portofoliu, au declarat agentiei MEDIAFAX surse politice.

Nini Sapunaru a declarat ca a fost de acord si ca a fost autorizat sa anunte acest lucru.
 
El a spus, intr-o interventie la un post de stiri, citat de Mediafax ca este onorat de aceasta propunere.

"Nu am batut din pinteni, nu am cerut aceasta functie, nu-i o chestiune usoara, stiu la ce ma inham si nu este nicio nenorocire daca nu sunt acceptat", a spus Sapunaru. Intrebat daca se asteapta sa fie confirmat in aceasta functie de seful statului, el a raspuns: "Are posibilitatea sa nu confirme, dupa aceea va confirma urmatoarea propunere facuta de primul ministru. (...) A mai facut-o, cu motive intemeiate sau neintemeiate".

Biroul Politic National al PNL urmeaza sa analizeze duminica propunerea functia de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca ii va trimite luni dimineata presedintelui Traian Basescu noua nominalizare pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce PNL va lua o decizie in acest sens.

"Vrem sa avem un ministru al Transporturilor care sa se ocupe direct de toate lucrurile astea", a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, aflat in inspectie pe centura Capitalei.

El a aratat ca ii va transmite presedintelui noua propunere pentru portofoliul Transporturilor luni dimineata, inainte sa plece in vizita oficiala pe care o va efectua la Chisinau.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca PNL va propune un lider liberal pentru sefia Transporturilor duminica dupa pranz, dupa o discutie care va avea loc, dimineata, in Consiliul National al PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor, el mentionand ca, pana la expirarea mandatului interimar pe care il asigura, PNL va face o alta propunere, care va fi prezentata presedintelui Traian Basescu.

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat in iulie pentru functia de ministru al Transporturilor, post ramas vacant dupa demisia lui Relu Fenechiu, in urma condamnarii sale, in 12 iulie, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

Cine este Nini Sapunaru

Nini Sapunaru are 50 de ani si este la al patrulea mandat de deputat. A absolvit in 2000 Academia de Studii Economice Bucuresti - Facultatea de Economia Industriei, Constructiilor si Transporturilor, iar in 2010 a obtinut doctoratul in economie, cu teza "Locul si rolul institutiei vamale in Uniunea Europeana".

In perioada 1985 - 1990 a fost proiectant la Institutul de Proiectari "Vrancea" - Focsani, in perioada 1991 - 1995 a fost inspector de credite la Bankcoop Vrancea, iar din 1995, timp de doi ani, a detinut postul de director al SC "Europroiect" SRL - Focsani, firma la care in prezent detine 49,5% din actiuni.
Ati doi ani, din 1997, a fost secretar de stat, sef al Directiei Generale a Vamilor.

Conform declaratiei de avere, are, impreuna cu sotia, un teren intravilan de 750 de metri patrati in Focsani, achizitionat in 2002 si o casa de 394 de metri patrati construita in 2006.

Sapunaru are un Volkswagen Golf din 2000.

El detine 50% din actiuni si la F&C Consulting Bucuresti si a acordat un imprumut de 135.000 de euro lui Bogdan Sapunaru. De asemenea, are o datorie de 220.000 de euro la Banca Transilvania, credit contractat in 2009 si scadent in 2029.

Firma la care Nini Sapunaru detine 49,5% din actiuni, SC Europroiect SRL, cu activitati de inginerie si consultanta tehnica, a avut contracte de prestari servicii in valoare de 681.453 de lei, obtinute prin achizitie directa, cu Consiliul Judetean Galati, cu primariile din Focsani si Marasesti, dar si cu primariile a 16 comune din judetul Vrancea.
Nini Sapunaru este membru PNL din 1990.

Intre 1990 - 1991 a fost presedintele Organizatiei de Tineret a PNL Vrancea, in perioada 1991 - 1994 a detinut functia de presedinte al organizatiei municipale Focsani a PNL, iar intre 1992 si 2000 a fost consilier local la Focsani. In perioada 1994 - 2005, Nini Sapunaru a fost vicepresedinte al filialei Vrancea a PNL, iar intre 1997 - 2001 membru in Biroului Politic Central al PNL.

Din 2005 este presedinte al filialei Vrancea a PNL, iar in 2007 a redevenit membru al Biroului Politic Central al PNL.

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Ponta anunta ca ii va trimite luni dimineata lui Basescu noua propunere pentru Transporturi
Ponta anunta ca ii va trimite luni dimineata lui Basescu noua propunere pentru Transporturi

Premierul Victor Ponta a anuntat ca ii va trimite luni dimineata presedintelui Traian Basescu noua nominalizare pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce PNL va lua o decizie in acest sens.

Traian Basescu: Premierul Ponta nu imi raspunde la telefon
Traian Basescu: Premierul Ponta nu imi raspunde la telefon

Presedintele Traian Basescu a spus, marti, la Fundulea, ca premierul Victor Ponta nu ii raspunde la telefon. El a facut aceste declaratii dupa ce jurnalistii l-au intrebat daca a vorbit cu acesta despre problemele semnalate de el in agricultura.

DNA cere Parlamentului aviz pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi
DNA cere Parlamentului aviz pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor. DNA cere Parlamentului aviz pentru inceperea urmariii penale impotriva lui Silaghi.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).