Localitatea din Romania unde 45 de primari sunt cercetati pentru abuz in serviciu
Mai mult de jumatate dintre primarii unor localitati din Arges sunt cercetati de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu.
Edilii sunt acuzati ca ar fi facut strategii de dezvoltare pentru comunele si orasele pe care le conduc, cu ajutorul unei firme ce apartine unui deputat PSD.
Potrivit DNA, in intermedierea acestor proiecte ar fi intervenit si fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Conform procurorilor DNA, cei 45 de primari din Arges au incheiat nu mai putin de 105 contracte de prestari servicii cu firme din Capitala, in valoare de aproape 4 milioane de lei.
Aceasta insa nu intocmea lucrarile cerute, ci le comanda mai departe unei firme infiintate de deputatul Mircea Draghici, care avea un nume aproape identic. Astfel, banii ajungeau la parlamentar si la o ruda a acestuia, aparent legal.
Primarul orasului Topoloveni este unul dintre edilii chemati la DNA. Primaria a platit in jur de 10 mii de euro firmei respective pentru a-i face strategia de dezvoltare. Orasul a obtinut 26 de milioane de euro pentru diferite proiecte. Edilul sustine insa ca nu a fost influentat in niciun fel atunci cand a ales firma.
Gheorghita Botarca:, primarul orasului Topoloveni: "Chemarea este o chemare colectiva, parca am merge la colindete. Acolo ni s-a adus la cunostinta ca prin faptele pe care le-am comis noi am fi creat un abuz in serviciu, in folosul altcuiva."
Si primarul comunei Leordeni se afla pe lista celor cercetati de procurorii anticoruptie, in acelasi dosar. In 2007, a comandat aceleiasi firme un studiu de fezabilitate, dar nu a reusit sa obtina finantare pentru proiectele de canalizare si pentru asfaltarea drumurilor din localitate.
Marian Ibric, primarul comunei Leordeni: "Noi eram obligati sa facem aceasta strategie de dezvoltare locala intrucat trebuia sa depunem proiecte pentru a atrage fonduri europene si in functie de aceasta stragie putem sa obtinem mai usor aceste fonduri."
Alta comuna, aceeasi poveste. Fostul primar din Maracineni este si el urmarit penal. Actualul edil spune ca nu stie ce s-a intamplat inainte sa fie el ales.
Nicolae Dascalu, primarul comunei Maracineni: "Au fost strategii, nu pot sa va spun toate proiectele ca eu sunt venit.. de doi ani! La ora actuala se depune o noua strategie."
Aflata abia la inceput, ancheta in acest dosar se anunta a fo una de durata, cu multe si indelungi audieri.