Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Un nou stat european va bombarda Statul Islamic in Siria. O escadrila de 16 avioane F-16 va incepe seria de lovituri aeriene

avioane britanice, raid in Siria

Olanda isi va extinde implicarea in coalitia internationala condusa de SUA impotriva Statului Islamic, anuntand vineri ca va participa la campania de lovituri aeriene vizand tinte ale jihadistilor in estul Siriei, transmit Reuters si AFP.
 

"Pentru a face lupta impotriva Statului Islamic in Irak mai eficace, s-a decis sa fie intreprinse lovituri aeriene impotriva SI in estul Siriei", indica Ministerul olandez al Apararii.

Decizia survine in urma cererilor in acest sens formulate de SUA si Franta.

O escadrila olandeza de 16 avioane F-16 este deja stationata in regiune, dar operatiunile sale se limitau la lovirea unor pozitii ale SI in Irak.

Olanda are in vedere, de asemenea, suplimentarea echipamentului militar furnizat fortelor irakiene care lupta impotriva jihadistilor.

Extinderea operatiunii aeriene a fost posibila dupa ce Partidul Laburist olandez, partener in coalitia de guvernare, s-a declarat in aceasta saptamana favorabil ideei, creand majoritatea parlamentara necesara.

Interventiile militare externe constituie un subiect sensibil in Olanda, care a purtat o misiune dezastruoasa de pace in Bosnia in 1995, cand 8.000 de barbati si baieti musulmani au fost masacrati de fortele bosniace sarbe.

Un guvern anterior a plecat de la putere in 2010 din cauza participarii Olandei la operatiunile impotriva talibanilor in Afganistan, unde actionau 2.000 de militari olandezi.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 29 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: olanda, statul islamic, raid, lovituri aeriene, Siria,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed