”Urzeala tronurilor” din Coreea de Nord. Scenariul ascuns din spatele asasinării lui Kim Jong-nam

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 15 Noiembrie 2017 08:52
Categorie: Internaţional
kim jong nam

În timp ce două femei sunt judecate pentru uciderea lui Kim Jong-nam, fratele mai mare al liderului nord-coreean Kim Jong-un, Chris Ayres, jurnalist al publicației The Times, dezvăluie dedesubturi demne de un roman.

Potrivit acestuia, relația dintre Kim Jong-nam și tatăl său, Kim Jong-il, a fost una foarte apropiată, mulți ani de zile acesta fiind considerat succesorul său la cârma Coreei de Nord. Deoarece s-a născut în urma unei aventuri a lui Jong-il cu o actriță, identitatea acestuia a fost mult timp ascunsă, el fiind trimis încă de la vârsta de 8 ani la studii în Moscova.

La întoarcerea în Coreea de Nord, Kim Jong-nam intenționa să introducă în țara sa un regim care să ducă la modernizarea peninsulei. Totul până în mai 2001, când într-o excursie în Japonia s-a folosit de un pașaport fals, a fost arestat și deportat apoi în China, lucru ce a adus o mare rușine în familia dictatorului Kim Jong-il, care a decis rapid ca succesorul său să fie Kim Jong-un, actualul lider de la Phenian.

Până să fie asasinat, se pare că Kim Jong-nam a vizitat Phenianul pentru ultima dată în 2011, atunci când i-a adus un omagiu tatălui său. Se crede că aceasta a fost singura dată când cei doi frați, Jong-un și Jong-nam s-au cunoscut, actualul lider fiind rodul căsătoriei dintre Kim Jong-il și Ko Yong-hui, potrivit The Times

Stilul de viață dezordonat, presărat de jocuri de noroc și autodistrugere, i-ar fi adus lui Kim Jong-nam sfârșitul, acest comportament fiind sprijinit de guvernul chinez. Mai mult decât atât, se pare că acesta ar fi avut legături cu CIA, aceste speculații fiind explicate de faptul că înainte de a fi asasinat a avut o presupusă întâlnire cu un american pe insula Langkawi, dar și cei 120.000 de dolari în numerar pe care îi avea la el când a fost ucis. Totodată, acesta n-ar fi susținut niciodată un discurs public oficial împotriva actualului regim de la Phenian.

Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a fost asasinat pe aeroportul din metropola Kuala Lumpur din Malaezia, în luna februarie a acestui an. Fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a murit după ce a fost atacat cu ace otrăvite de două femei.

kim jong nam Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: The Times

cutremur în Mexic

Nou cutremur cu magnitudinea de 6,1 produs în Mexic. Oamenii au ieșit panicați pe străzi

Revoltă într-o închisoare din Brazilia. 18 gardieni, luați ostatici de către deținuți

Țara din Europa care vrea să dea un venit minim de peste 11.000 euro fiecărui cetățean

Parada campionilor, la Carnavalul de la Rio. Ultima defilare a școlilor de samba

Echipele de salvare iraniene au reluat operaţiunile de căutare a avionului dispărut

Salate preparate din verdețuri care cresc sub privirile clienților, într-un restaurant din Berlin

kate middleton

Gala premiilor BAFTA: Kate Middleton nu s-a alăturat mişcării „Time's Up” și a ales o rochie verde

Discursul puternic, în lacrimi, al unei eleve care a supraviețuit atacului din Florida

Rapperul Drake a donat 1 milion de dolari și a filmat reacțiile oamenilor. VIDEO

Premiile Bafta. Actrițele poartă ținute negre pentru susținerea mișcării "Time's Up"

Guvernul Malaysiei, ironizat după ce a folosit un cocoș care ”latră” pentru a onora Anul Câinelui

Acuzații grave la adresa lui Donald Trump. ”Făcea sex cu o chelneriță pe coridor”