”Urzeala tronurilor” din Coreea de Nord. Scenariul ascuns din spatele asasinării lui Kim Jong-nam

Ultimul update: Miercuri 15 Noiembrie 2017 09:21
Data publicarii: Miercuri 15 Noiembrie 2017 08:52
Categorie: Internaţional
kim jong nam

În timp ce două femei sunt judecate pentru uciderea lui Kim Jong-nam, fratele mai mare al liderului nord-coreean Kim Jong-un, Chris Ayres, jurnalist al publicației The Times, dezvăluie dedesubturi demne de un roman.

Potrivit acestuia, relația dintre Kim Jong-nam și tatăl său, Kim Jong-il, a fost una foarte apropiată, mulți ani de zile acesta fiind considerat succesorul său la cârma Coreei de Nord. Deoarece s-a născut în urma unei aventuri a lui Jong-il cu o actriță, identitatea acestuia a fost mult timp ascunsă, el fiind trimis încă de la vârsta de 8 ani la studii în Moscova.

La întoarcerea în Coreea de Nord, Kim Jong-nam intenționa să introducă în țara sa un regim care să ducă la modernizarea peninsulei. Totul până în mai 2001, când într-o excursie în Japonia s-a folosit de un pașaport fals, a fost arestat și deportat apoi în China, lucru ce a adus o mare rușine în familia dictatorului Kim Jong-il, care a decis rapid ca succesorul său să fie Kim Jong-un, actualul lider de la Phenian.

Până să fie asasinat, se pare că Kim Jong-nam a vizitat Phenianul pentru ultima dată în 2011, atunci când i-a adus un omagiu tatălui său. Se crede că aceasta a fost singura dată când cei doi frați, Jong-un și Jong-nam s-au cunoscut, actualul lider fiind rodul căsătoriei dintre Kim Jong-il și Ko Yong-hui, potrivit The Times

Stilul de viață dezordonat, presărat de jocuri de noroc și autodistrugere, i-ar fi adus lui Kim Jong-nam sfârșitul, acest comportament fiind sprijinit de guvernul chinez. Mai mult decât atât, se pare că acesta ar fi avut legături cu CIA, aceste speculații fiind explicate de faptul că înainte de a fi asasinat a avut o presupusă întâlnire cu un american pe insula Langkawi, dar și cei 120.000 de dolari în numerar pe care îi avea la el când a fost ucis. Totodată, acesta n-ar fi susținut niciodată un discurs public oficial împotriva actualului regim de la Phenian.

Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a fost asasinat pe aeroportul din metropola Kuala Lumpur din Malaezia, în luna februarie a acestui an. Fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a murit după ce a fost atacat cu ace otrăvite de două femei.

kim jong nam Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: The Times

explozie

Explozie puternică în apropierea ultimei locații cunoscute a submarinului argentinian dispărut

Un tren din India a călătorit timp de două ore în direcția greșită

Descoperire impresionantă în Turcia. Cercetătorii au găsit ruinele unui castel vechi de 3000 de ani

Recorduri de căldură în SUA. Americanii petrec Ziua Recunoștinței la plajă

Gafa lui Putin la întâlnirea cu liderii Iranului și Turciei. A trântit scaunul lui Erdogan. VIDEO

Ministrul indian al Sănătății: Cancerul este o formă de justiție divină

Tanar de culoare, victima a politiei

Adolescent de culoare, victimă a brutalității poliției. Oamenii legii: A căzut de pe bicicletă

Trump l-a făcut "prost nerecunoscător" pe tatăl unuia dintre baschetbaliştii reţinuţi în China

Moarte misterioasă a unui bărbat eliberat din Coreea de Nord

Toto Riina, unul dintre cei mai temuți „nași” mafioţi, înmormântat discret

Român mort într-un accident de muncă, în Italia, abandonat pe stradă de colegii de serviciu

Putin le cere companiilor ruse să fie pregătite pentru creșterea producției de război