Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Kremlinul raspunde acuzatiilor privind divulgarea informatiilor clasificate de catre Trump. Lavrov: "Nu vad niciun secret"

Lavrov despre Siria

Lavrov: Nu exista „niciun secret” in informatiile privind amenintarile din partea Statului Islamic divulgate de Trump.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat joi ca nu a vazut „niciun secret” in informatiile aparute in presa din SUA privind amenintarile la adresa securitatii din partea Statului Islamic, divulgate de presedintele Donald Trump saptamana trecuta, relateaza Reuters.

Din cate imi amintesc, poate cu o luna sau doua mai devreme, administratia Trump a interzis laptopurile (la bordul avioanelor – n.r.) din sapte tari din Orientul Mijlociu, iar acest lucru a fost legat direct de o amenintare terorista”, le-a spus Lavrov reporterilor. „Daca vorbiti despre acest lucru, nu vad niciun secret aici”, a adaugat el.

Seful diplomatiei ruse a evocat o gluma din perioada sovietica, atunci cand existau doua ziare importante in URSS – Pravda, care inseamna „adevar” si Izvestia, care inseamna „stiri”. „Adevarul nu este Stiri, iar Stiri nu este Adevarul”, era gluma.

„Sincer, am impresia ca o mare pare din presa americana lucreaza astfel”, a adaugat el.

Doi oficiali americani au declarat luni ca Trump i-a divulgat lui Lavrov, in cursul vizitei acestuia la Casa Alba, informatii clasificate privind o operatiune planificata a Statului Islamic. Dezvaluirile au aruncat Presedintia SUA intr-o noua controversa, la numai patru luni de la investirea in functie a lui Trump.

Declaratiile de joi au fost primele facute de Lavrov dupa intalnirea cu Trump de la Casa Alba.

Presedintele rus Vladimir Putin a respins informatiile ca presedintele american si ministrul sau ar fi discutat chestiuni secrete si s-a declarat dispus sa trimita Congresului transcriptul.

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 18 Mai 2017
Citeste mai multe despre: lavrov, kremlin, trump, informatii clasificate, secret, presa,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed