Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Liderii kurzilor din Siria sustin ca au fost tradati de SUA si jura ca vor lupta pana la ultima suflare impotriva Turciei

Kurzi

Liderii kurzilor din Siria au jurat sa-si apere teritoriul din nord-estul Siriei, cu pretul vietii, dar se tem de cooperarea actuala dintre Siria si Turcia, avand in vedere ca relatia diplomatica dintre ei si SUA fluctueaza.

Intr-un interviu, un oficial marcant al kurzilor din Siria a declarat ca vor lupta pana la ultima suflare impotriva Turciei, pentru a stopa invadarea teritoriilor lor si a vorbit despre o posibila reconciliere intre Damasc si Ankara, legat de problema kurzilor, relateaza The Independent

Kurzii din Siria, cel mai eficient aliat al Statelor Unite, in lupta impotriva celor de la ISIS, se considera acum victime ale unei tradari internationale.

Sprijinul americanilor pentru armata turca, in intervenita din 24 august, din Siria, a fost o lovitura pentru kurzi. Fara ajutorul americanilor, ei sunt vulnerabili impotriva acaturilor din partea mai multor inamici, care i-au luat in vizor, inclusiv Turcia si, in viitor, posibil si Guvernul Sirian.

Pe 18 august, Fortele Aeriene din Siria i-au atacat pe kurzi in regiunea Hasakah, pentru prima data in 5 ani. Sihanouk Dibo, un consilier important al liderilor kurzi din Siria a declarat:” Ce s-a intamplat in Hasakah nu e un conflict local minor, e vorba despre putere. Mai precis, Guvernul Sirian si Turcia sunt impotriva kurzilor”.

Kurzii din Siria au putine optiuni la dispozitie, singura viabila, la momentul actual, fiind cea de a continua alianta cu SUA si sa se spere ca americanii nu-i vor abandona, implicit, impingandu-i in mainile Turciei sau ale Guvernului Sirian.

 

 


 

 

Sursa: The Independent, Data publicarii: 3 Septembrie 2016
Citeste mai multe despre: kurzi, Siria, razboi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed