Trei castigatori la loteria cu cel mai mare castig din istoria SUA. Suma pe care o vor imparti cei trei

Ultimul update: Duminica 17 Ianuarie 2016 07:32
Data publicarii: Joi 14 Ianuarie 2016 08:22
Categorie: Internaţional

Trei persoane au avut toate numerele castigatoare la extragerea loteriei cu cel mai mare premiu din istoria SUA, 1,5 miliarde de dolari.

In primul momentul al extragerii s-a stiut ca exista cel putin un bilet premiat, care fusese vandut intr-un magazin 7-Eleven din Chino Hills (sudul Californiei), insa cateva ore mai tarziu sefa de comunicatii a loteriilor din California, Russ López, a informat ca mai exista inca doua bilete castigatoare, vandute in Florida si Tennessee.

Castigatorii isi vor imparti un total de 1,5 miliarde de dolari in plati anuale esalonate timp de 29 de ani sau o singura plata de 930 de milioane de dolari (impozitabile). Numerele castigatoare la extragerea de miercuri au fost 4, 8, 19, 27, 34 plus numarul Powerball 10.

Cel mai mare premiu atins vreodata la loterie a suscitat o ampla mobilizare in SUA unde oamenii s-au inghesuit pana in ultima zi sa joace un bilet inainte de marea extragere.

Din 4 noiembrie, nimeni nu a reusit sa castige marele premiu pus in joc timp de 19 extrageri consecutive tinand cont de probabilitatile minime (1 la 292 de milioane) de a nimeri toate cele 6 numere castigatoare.

Loteria Powerball se joaca in 44 de state ale SUA, in Districtul Columbia (unde se afla capitala Washington), in Puerto Rico si in insulele Virgine.
 

Americanii stau la cozi kilometrice, mexicanii si canadienii trec granita pentru un bilet. La cat a ajuns premiul la loto

Americanii stau la cozi kilometrice, mexicanii si canadienii trec granita pentru un bilet. La cat a ajuns premiul la loto

atac Rusia

Atac cu cuţitul în oraşul rusesc Surgut; sapte persoane au fost rănite

Autorităţile finlandeze anchetează atacul de la Turku drept un act terorist

Profilul suspecţilor implicați în atacurile din Spania. Antecedentele penale

statele unite

Eclipsă totală de soare peste 3 zile în Statele Unite

Măsuri speciale la Boston, unde va avea loc o manifestaţie în favoarea dreptului la liberă exprimare

Atac cu o sabie de samurai în Taiwan. Un polițist a fost rănit