Bucurestenii vor putea ajunge in 40 de minute cu trenul din Gara de Nord in vestul Capitalei. Pretul unei calatorii

Ultimul update: Joi 27 Octombrie 2016 07:15
Data publicarii: Luni 24 Octombrie 2016 18:44
Categorie: Financiar

Ministerul transporturilor vrea sa foloseasca centura feroviara a Bucurestiului pentru transportul persoanelor. Oficialii spera ca astfel vor ajuta la diminuarea traficului

Pentru inceput ne vom putea plimba de la nord la vest. Trenurile vor circula din 15 in 15 minute. Acesta este trenul care va circula pe Inelul Capitalei. Calea ferata exista, dar nu este folosita asa ca trebuie reabilitata. Inelul feroviar ar urma sa fie gata in noiembrie 2018, dar pana in pana in februarie anul viitor, ministerul Transporturilor promite ca va da in folosinta prima portiune, intre Gara Progresul si Gara de Nord.

De la gara Progresul pana la Gara de Nord veti ajunge 42 de minute si veti opri in 16 statii. Acesta tren va circula cu aproape 100 de kilometri la ora, iar calatoria va va costa 4 lei si 40 de bani.

Autoritatile spera ca ii vor convinge pe bucurestenii ce locuiesc in apropierea acestor statii sa renunte la masini. Aceasta alternativa ar reduce si aglomeratia din metrou, tramvaie ori autobuze. Ne propunem urmatorul experiment, suntem in fata Garii de Nord si vrem sa ajungem in Gara Progresul. Cu masina, am ajuns la Gara Progresul in aproximativ 40 de minute. Timpul scos nu este deloc grozav, in conditiile in care intre Gara Progresul si Gara de Nord sunt doar 10 kilometri.

Ministerul trebuie sa reabiliteze in afara de calea ferata propriu-zisa si 20 de puncte de oprire. Cateva dintre ele sunt peste soseaua de centura si au nevoie de o infrastructura speciala. Trenurile ar urma sa circule din 15 in 15 minute.

Marius Chiper, director CFR Infrastructura: Aici nu vorbim de intarzieri din cauza infrastructurii, putem programa trenuri care vor circula din 15 in 15 minute.
Reporter: Garantati dvs ca aceste trenuri nu vor intarzia?
Marius Chiper: Nu garantez, eu nu am venit sa dau garantii.

Bugetul pentru reabilitarea inelului feroviar este de 15 milioane de euro.

 

tanar fara loc de munca

25% din tinerii din România nu muncesc și nici nu studiază

Gigant hotelier de 5 stele din București, scos la vânzare. Cât cer proprietarii pe el

ANAF a început un control la două bănci, ”pe pierdere”. Tudose: ”Nu riscă să intre în faliment?”

bonuri fiscale

Loteria bonurilor fiscale. Suma câștigătoare în luna iulie

”Business” cu dulcețuri tradiționale. Cât costă investiția într-o afacere ”dulce”

Au avut idei, iar acum sunt milionari. Afaceri vândute în România pe bani mulți