Denunturile facute de Topoliceanu si Breazu impotriva Elenei Udrea. "Primea mita acasa.Banii erau ascunsi in pungi sau genti"

×
Codul embed a fost copiat

"Elena Udrea primea mita acasa, la birou si in sediul ministerului. Banii erau ascunsi in pungi de cadouri sau in genti de mana". Asa au scris in denunturi consilierii sai, oameni de afaceri, dar si prietena ei Ana Maria Topoliceanu.

Banii au fost folositi pentru vacante de lux, serbarea zilei de nastere sau pentru a acoperi cheltuieli de partid.

Elena Udrea asteapta ziua de 5 martie, cand se va intoarce in fata judecatorilor Inaltei Curti pentru a contesta masura arestului preventiv in dosarul Gala Bute. Intre timp, denunturile apropiatilor descriu masinaria prin care Udrea ar fi primit 10% din contractele finantate de minister. Ana Maria Topoliceanu, alaturi de care Udrea a fost fotografiata intr-o vacanta la Paris, declara ca:

"Erau situatii cand faceam plati pentru Udrea Elena, dar aceste sume erau scazute din banii primiti de la Lungu Stefan. De exemplu, am platit suma de 8.407 euro pentru vila Danai din Halkidiki Grecia, unde a pretrecut o vacanta Udrea Elena in luna septembrie 2011. In acea vila au stat Udrea Elena si Cocos Dorin."

Ana Maria Topoliceanu l-a sfatuit si pe consilierul Elenei Udrea, Tudor Breazu, sa ii sustina denuntul, ca sa scape de inchisoare. Acesta din urma a depus la dosar o inregistrare video in care Topoliceanu ii arata mai multe biletele, iar el raspunde prin semne.

Citește și
carton elena udrea
Elena Udrea, ARESTATA preventiv in dosarul GALA BUTE. Fostul ministru a ajuns in Arestul Politiei Capitalei
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Inregistrarea video a DNA:
Ana Maria Topoliceanu: "Daca iti zic sa zici de ea, sa zici! Incerc cat pot sa nu ne aresteze. Le-am zis ca suntem certati. Daca imi sustii varianta, e mai credibil."
Tudor Breazu a incuviintat pozitiv prin inclinarea capului.
Ana Maria Topoliceanu: "M-a intrebat daca sunteti amanti"
Amandoi au zambit ironic.
Ana Maria Topoliceanu: "Tu trebuie sa fii cel folosit! Cred ca au nevoie de noi sa le spunem lucruri. Zici doar de banii de la Lungu. Incerc sa scapam, spunandu-le niste lucruri. Nu vreau la puscarie nici pentru mine, nici pentru tine."

Anchetatorii precizeaza insa ca Tudor Breazu a sustinut doar partial versiunea lui Topoliceanu si a continuat sa o apere pe Elena Udrea in declaratii.

"Imprejurarea ca sumele incasate de mine ar fi reprezentat de fapt mita, fie pentru Topoliceanu, fie pentru Elena Udrea, este nereala. Eu cred ca Topoliceanu Ana Maria a aflat ca se fac perchezitii la locuinta mea si a lui Stefan Lungu si a altor persoane si a banuit ca Stefan Lungu va face afirmatii nereale la adresa sa, motiv pentru care de frica sau invatata de cineva, a hotarat sa recunoasca o fapta pe care nu a sarvasit-o in realitate si a incercat sa ma implice si pe mine cu minim de consecinte" a declarat Breazu.

Pe de alta parte, mana dreapta a Elenei Udrea in minister, secretarul general Gheorghe Nastasia, caruia ii delegase chiar si dreptul de semnatura, a facut un denunt impotriva Elenei Udrea, pe care o acuza ca a primit o geanta cu 900 de mii de euro de la un om de afaceri.

Gheorghe Nastasia: "Dupa intalnirea de la Busteni de la pensiunea mea, am avut o discutie cu doamna Udrea la care aceasta mi-a spus ca o sa ma caute domnul Gardean, ca domnul Gardean stie ce suma trebuie sa restituie din platile primite si ca eu voi fi cel contactat de domnul Gardean in acest sens. Imediat dupa primirea gentii cu bani de la domnul Gardean, i-am adus aceasta geanta doamnei ministru Udrea la cabinet. Am gasit-o in birou i-am lasat geanta si i-am spus ca sunt banii de la domnul Gardean."

Elena Udrea face "circuitul denunturilor" pe Facebook

Intr-o noua postare pe contul de Facebook al Elenei Udrea, semnata de "echipa de comunicare", se spune ca "se creeaza in mod fals ideea ca banii destinati cumpararii de publicitate de catre MDRT la «Gala Bute» ar fi fost deturnati catre Elena Udrea".

"Nimic mai neadevarat. Acuzatiile de luare de mita la adresa fostului ministru nu au nicio legatura cu organizarea evenimentului sportiv, ele fiind doar «anexate» la dosar", continua textul mentionat.

 

"Circuitul denunturilor: • Adrian Gardean depune denunt impotriva lui stefan Lungu si a lui Gheorghe Nastasia. • Dupa ce a fost acuzat, Lungu o denunta pe Ana Maria Topoliceanu si il pomeneste si pe Tudor Breazu. • Acuzata de Lungu, Ana Maria Topoliceanu face denunt impotriva Elenei Udrea si il preseaza pe Tudor Breazu sa declare, la randul sau, impotriva lui Udrea. • Breazu neaga afirmatiile lui Topoliceanu si demonstreaza cu probe presiunile la care a fost supus. • Dupa denuntul lui Gardean, Nastasia neaga, initial, acuzatiile, pentru ca, apoi, sa depuna un denunt impotriva Elenei Udrea. Concluzie: denunturile impotriva lui Udrea au venit abia dupa ce Topoliceanu si Nastasia au fost pusi sub acuzare. in realitate, odata prinsi, acestia au vrut, in mod fraudulos, sa plaseze vina mai departe", se arata in postarea de pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost arestata preventiv miercuri, dupa ce ICCJ a emis pe numele ei mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, in dosarul "Gala Bute". Decizia nu este definitiva, contestatia Elenei Udrea urmand sa se judece, in 5 martie, tot la instanta suprema.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea "Galei Bute", se arata in decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Elena Udrea s-a intors in arestul politiei. Mesajul transmis de aceasta pe Facebook:
Elena Udrea s-a intors in arestul politiei. Mesajul transmis de aceasta pe Facebook: "Are loc o condamnare mediatica"

Arestul politiei Capitalei - pe care Elena Udrea l-a prezentat recent drept "un spatiu de tortura" - e locul unde s-a intors fostul ministru, dupa 8 zile in care a stat acasa, in arest la domiciliu.

Elena Udrea, ARESTATA preventiv in dosarul GALA BUTE. Fostul ministru a ajuns in Arestul Politiei Capitalei
Elena Udrea, ARESTATA preventiv in dosarul GALA BUTE. Fostul ministru a ajuns in Arestul Politiei Capitalei

Instanta suprema a decis, miercuri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a Elenei Udrea, in dosarul "Gala Bute".

Basescu a vizitat-o pe Elena Udrea iar Boc pe Monica Iacob Ridzi. Mesajul fostului presedinte pentru Udrea
Basescu a vizitat-o pe Elena Udrea iar Boc pe Monica Iacob Ridzi. Mesajul fostului presedinte pentru Udrea

Fostul presedinte Traian Basescu a marturisit ca a vizitat-o pe Elena Udrea, aflata in arest la domiciliu. Acesta a spus ca a dorit sa o asigure ca nu a abandonat-o.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.