Prognoza meteo de REVELION 2014. Cum va fi vremea pana pe 12 ianuarie

×
Codul embed a fost copiat

Anul nou nu vine cu zapada, chiar daca ne vom pune aceasta dorinta la miezul noptii.

Va fi putin mai frig fata de Craciun, dar temperaturile sunt normale pentru aceasta perioada. De Revelion ninge slab doar la munte, in timp ce in Banat ploua. Iar ceata va fi nelipsita din peisaj. 

Incheiem 2013 cu un cer noros peste toata tara. Din loc in loc in ziua de 31 decembrie vor fi fulguieli, iar in zonele joase ceata persistenta. Ziua vor fi inregistrate temperaturi maxime intre -2 si 8 grade C . Cu 2 grade in Capitala.

vreme revelion 1

Noaptea de Revelion va fi mai racoroasa cu temperaturi intre - 8 si 2 grade C, mai ales in muntii Banatului si in Carpatii Orientali.

Citește și
munte
Imaginile petrecerilor de Craciun la munte. Cursa de pe partii s-a transformat in cozi la sorici
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”

De Revelion, cad cativa fulgi si in Capitala, unde termometrele vor arata in jur de - 3 Grade . Iar pe litoral sunt temperaturi pozitive de 1- 2 grade .

PROGNOZA METEO PANA PE 12 IANUARIE

BANAT - In cele doua saptamani ale intervalului, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada , iar valorile de temperatura vor avea variatii destul de mici de la o zi la alta.

Astfel, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 5 si 8 grade, iar media temperaturilor minime din aceasta regiune va tinde spre -1 grad in cele mai reci noptii si va fi in jur de 1 grad in cele mai calde. Precipitatiile vor fi in general slabe. Acestea vor fi, intre 30 decembrie si 2 ianuarie, sub forma de burnite, iar ulterior vor fi mai ales ploi si vor avea o probabilitate de aparitie zilnica .

CRISANA - In primele trei zile vremea se va raci usor, dar, pe ansamblul celor doua saptamani ale intervalului, va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Si in aceasta regiune valorile de temperatura vor avea variatii mici de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime se vor situa, in medie, intre 5 si 7 grade, iar media temperaturilor minime va tinde spre -2 grade in noptile mai reci s i va fi in jur de 1 grad in cele putin mai calde. Pina pe 2 ianuarie vor fi posibile cu totul izolat burnite, iar intre 3 si 12 ianuarie in fiecare zi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor predominant sub forma de ploaie va fi relativ ridicata.

TRANSILVANIA - In tot intervalul de prognoza vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta regiune si doar in estul ei se vor inregistra, izolat, cateva nopti cu ger. Astfel, se preconizeaza a se realiza medii pozitive ale temperaturilor maxime ce vor oscila intre 2 si 5 grade si medii usor negative ale temperaturilor minime, cuprinse intre -4 si -2 grade. Intre 30 decembrie si 2 ianuarie nu se estimeaza precipitatii, dar in intervalele 3-7 ianuarie si 10-12 ianuarie temporar vor fi posibile precipitatii slabe, mixte.

MARAMURES - Intre 30 decembrie si 2 ianuarie vremea se va raci usor, iar in urmatoarele 3 zile va reveni treptat la valorile termice de la inceputul intervalului. Pe parcursul celei de-a doua saptamani se va pastra acelasi fond de vreme calda pentru aceasta perioada a anului, cu varia tii mici de la o zi la alta ale temperaturii aerului. In aceste conditii, temperaturilemaxime se vor situa, in medie, intre 3si 5 grade, iar media temperaturilor minime va fi in jur de -3 grade in noptile mai reci si apropiata de 0 grade in cele usor mai calde. Pina pe 2 ianuarie nu se asteapta precipitatii, iar intre 3 si 12 ianuarie acestea isi pot face aparitia in fiecare zi, si vor fi predominant sub forma de ploi slabe.

MOLDOVA - Vremea va fi calda pentru aceasta perioada. Intre 30 decembrie si 1 ianuarie, media maximelor termice diurne va scadea usor, de la 3 la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne va oscila in jur de -1 grad. In urmatoarele doua zile, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime ce vor cre ste spre o medie regionala de 4 grade, in timp ce media temperaturilor minime va situa intre -2 si 0 grade. Ulterior, pana pe 12 ianuarie, valorile termice vor scadea usor cu 1...2 grade. Intre 30 decembrie si 3 ianuarie doar izolat si trecator vor fi burnit e sau fulguieli, iar in intervalele 4-7 ianuarie s i 10-12 ianuarie local vor fi precipitatii slabe, mixte.

DOBROGEA - Valorile termice diurne vor fi in usoara crestere pana in jurul datei de 3 ianuarie, cand se vor inregistra temperaturi maxime in medie in jur de 8 grade, in timp ce media minimelor nocturne vor oscila intre 0 si 1 grad. Ulterior, regimul termic se va mentine ridicat, cu valori maxime medii diurne intre 5 si 7 grade si minime medii nocturne pozitive, osciland in jurul a 1 grad. Asadar vremea va fi calda pentru aceasta perioada pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza. O probabilitate ceva mai ridicata de aparitie a precipitatiilor va fi intre 4 si 9 ianuarie, cand se vor semnala ploi slabe cantitativ. In restul intervalului sansele de precipitatii se mentin reduse.

MUNTENIA - Pana pe 1 ianuarie, temperaturile maxime vor scadea treptat de la o medie de 4 grade pana in jurul valorii de 1 grad, cu toate acestea fiind usor mai ridicate decat mediile multianuale specifice perioadei. Intre 1 si 3 ianuarie vor marca o crestere semnificativa, ajungand la aproximativ 6 grade, apoi nu vor mai avea variatii semnificative. Pe tot intervalul de prognoza, mediile temperaturilor minime se vor situa intre -2 si 0 grade, cu o usoara crestere in 6 si 7 ianuarie. In prima saptamana nu se vor semnala decat burnite, iar intre 4 si 8 ianuarie, precum si in jurul datei de 10 ianuarie va creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor predominantsub forma de ploi, slabe cantitativ.

OLTENIA - Pana pe 1 ianuarie, temperaturile maxime vor scadea treptat de la o medie de 5 grade pana in jurul valorii de 1 grad, fiind usor mai ridicate decat mediile multianuale specifice perioadei. Intre 1 si 4 ianuarie vor marca o crestere semnificativa, ajungand la aproximativ 6 grade, apoi vor scadea usor. Mediile temperaturilor minime, pe tot intervalul de prognoza se vor situa intre -2 si 1 grad, contribuind si acestea la caracterizarea vremii ca fiind cu mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Panape 3 ianuarie vor fi burni te, iar intre 4 si 12 ianuarie aproape zilnic vor fi posibile precipitatii predominant sub forma de ploi, slabe cantitativ.

LA MUNTE - In prima saptamana, valorile termice diurne vor scadea de la medii de 4 grade spre 1 grad, iar media minimelor nocturne de la -1 la -5 grade. Ulterior se vor ment ine aceleasi medii, cu mici variatii de la o zi la alta, astfel ca pe intreg intervalul de prognoza vremea va fi calda pentru aceasta perioada din an. Pana pe 3 ianuarie nu se estimeaza decat cu totul izolat fulguieli, iar in intervalele 4 – 8 ianuarie si 10 - 12 ianuarie sunt posibile precipitatii slabe, mixte.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Gimnasta ajunsă milionară în euro la 18 ani scoate bani din orice! Decizia luată de frumoasa americancă
FOTO Gimnasta ajunsă milionară în euro la 18 ani scoate bani din orice! Decizia luată de frumoasa americancă
Citește și...
Cele mai bune statiuni de schi pentru familii. In Avoriaz, esti dus la hotel cu sania trasa de cai
Cele mai bune statiuni de schi pentru familii. In Avoriaz, esti dus la hotel cu sania trasa de cai

 Cine spune ca, daca ai copii mici, nu poti pleca linistit in vacanta la schi?

Imaginile petrecerilor de Craciun la munte. Cursa de pe partii s-a transformat in cozi la sorici
Imaginile petrecerilor de Craciun la munte. Cursa de pe partii s-a transformat in cozi la sorici

 La munte, seara de Ajun a fost seara petrecerilor inlantuite pentru ca multi dintre noi sunt liberi pana pe 6 ianuarie.

Mesele bogate de Craciun cu care au fost asteptati turistii prezenti pe Valea Prahovei si la Brasov
Mesele bogate de Craciun cu care au fost asteptati turistii prezenti pe Valea Prahovei si la Brasov

Mii de turisti sunt asteptati zilele acestea la munte cu tone de carne, munti de cozonaci si litri de vin.

Recomandări
Proteste. Impozitarea tichetelor de masă și a concediilor medicale, picătura care a umplut paharul sindicaliștilor
Proteste. Impozitarea tichetelor de masă și a concediilor medicale, picătura care a umplut paharul sindicaliștilor

Mii de sindicaliști de la Blocul Naţional Sindical au mărșăluit în Capitală. Au cerut reducerea fiscalității și demararea de urgență a unei reforme fiscale.

Cât are pus deoparte, în medie, fiecare angajat din România în contul din Pilonul II de pensii. Suma lunară a crescut cu 50%
Cât are pus deoparte, în medie, fiecare angajat din România în contul din Pilonul II de pensii. Suma lunară a crescut cu 50%

Peste 135 de miliarde de lei este suma pe care au reușit să o strângă românii în conturile personale de pensii, Pilon 2.  

Gest neobișnuit. Parchetul European, condus de Kovesi, amenință că va da în judecată Comisia Europeană. Răspunsul primit
Gest neobișnuit. Parchetul European, condus de Kovesi, amenință că va da în judecată Comisia Europeană. Răspunsul primit

Laura Codruţa Kovesi, șefa Parchetului European - însărcinat cu investigarea infracţiunilor financiare grave care afectează interesele UE - a luat, la 9 aprilie, decizia de a lansa o aşa-numită "procedură de soluţionare amiabilă" cu Comisia Europeană.