Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Informatii noi in legatura cu starea Regelui Mihai. Cine ii este alaturi dupa revenirea in tara a Principesei Margareta

Embed:

Majestatea Sa Regele Mihai este in continuare internat intr-o clinica din orasul elvetian Lausanne. Starea sa de sanantate este stabila, potrivit unor surse aproapiate Casei Regale.

Devenita de curand cea mai importanta figura publica a Casei Regale, Principesa Margareta a fost vazuta miercuri, in curtea Domeniului de la Savarsin.

Alteta Sa Regala s-a intors marti seara in tara, in timp ce Principesa Maria, sora sa mai mica, a ramas in Elvetia, alaturi de rege si regina, ambii intr-o stare precara de sanatate. Revenirea in tara a Custodelui Coroanei are loc la o saptamana, de la anuntul ca fostul suveran, in varsta de 94 de ani, este suferind.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei si reprezentantul cel mai inalt al Casei Regale dupa imbolnavirea tatalui sau, Regele Mihai, a fost vazuta pentru prima data in Romania, dupa anuntul ca Majestatea Sa este in spital.

Alaturi de Principele Radu, s-a plimbat pe domeniul de la Savarsin. Imbracati bine pentru vremea racoroasa, cei doi s-au urcat intr-o masinuta de golf si, insotiti de cainele lor, s-au pierdut pe aleile Domeniului. Oamenii din Savarsin spun ca se roaga in continuare pentru suveran.

Li s-au alaturat si credinciosi din Cluj, care au mers la catedrala mitropolitana sa se roage pentru Rege.

Motivul revenirii in tara ar putea fi starea neschimbata, dar stabila a Regelui, care potrivit ultimului buletin de sanatate, este internat intr-o clinica din Lausanne, cu o forma severa de cancer si leucemie cronica.

Oficial, Principesa Margareta trebuie sa puna la punct Celebrarea a 150 de ani a regalitatii. Daca nu intervine un alt eveniment, pe 10 mai anul acesta va fi organizat obisnuitul Garden Party - de aceasta data la Castelul Peles - pentru prima data dupa Revolutie.

Cele doua principese au facut asadar o rocada princiara - Maria, cea mai mica dintre cele cinci fiice ale fostului suveran a plecat in Elvetia.

Pe de alta parte Principesa Maria este si cea mai apropiata de Majestatea Sa, dupa Principesa Margareta. In 2014, dupa ce a implinit 50 de ani, Maria a cerut sa se mute la Bucuresti, unde reprezinta Casa Regala din ianuarie 2015.

Sustine diverse proiecte sociale și este interesata de promovarea economiei românești. In Elvetia ar trebui sa ajunga sa-si vada parintii si celelalte trei fiice. Principesa Sofia locuieste in Franta, alaturi de fiica sa. Elena - Mama fostului Principe Nicolae este in Anglia, iar Irina - in Statele Unite. Aceasta din urma a ramas insa fara titlul dinastic dupa implicarea intr-un dosar penal cu lupte ilegale de cocosi.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 9 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Regele Mihai, Principesa Maria, Regina Ana, Elvetia, clinica,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed