Informatii noi in legatura cu starea Regelui Mihai. Cine ii este alaturi dupa revenirea in tara a Principesei Margareta

Ultimul update: Sambata 12 Martie 2016 07:19
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2016 13:12
Categorie: Actualitate

Majestatea Sa Regele Mihai este in continuare internat intr-o clinica din orasul elvetian Lausanne. Starea sa de sanantate este stabila, potrivit unor surse aproapiate Casei Regale.

Devenita de curand cea mai importanta figura publica a Casei Regale, Principesa Margareta a fost vazuta miercuri, in curtea Domeniului de la Savarsin.

Alteta Sa Regala s-a intors marti seara in tara, in timp ce Principesa Maria, sora sa mai mica, a ramas in Elvetia, alaturi de rege si regina, ambii intr-o stare precara de sanatate. Revenirea in tara a Custodelui Coroanei are loc la o saptamana, de la anuntul ca fostul suveran, in varsta de 94 de ani, este suferind.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei si reprezentantul cel mai inalt al Casei Regale dupa imbolnavirea tatalui sau, Regele Mihai, a fost vazuta pentru prima data in Romania, dupa anuntul ca Majestatea Sa este in spital.

Alaturi de Principele Radu, s-a plimbat pe domeniul de la Savarsin. Imbracati bine pentru vremea racoroasa, cei doi s-au urcat intr-o masinuta de golf si, insotiti de cainele lor, s-au pierdut pe aleile Domeniului. Oamenii din Savarsin spun ca se roaga in continuare pentru suveran.

Principesa Maria merge in Elvetia, pentru a fi alaturi de Regele Mihai. Custodele Coroanei revine in tara

Li s-au alaturat si credinciosi din Cluj, care au mers la catedrala mitropolitana sa se roage pentru Rege.

Motivul revenirii in tara ar putea fi starea neschimbata, dar stabila a Regelui, care potrivit ultimului buletin de sanatate, este internat intr-o clinica din Lausanne, cu o forma severa de cancer si leucemie cronica.

Oficial, Principesa Margareta trebuie sa puna la punct Celebrarea a 150 de ani a regalitatii. Daca nu intervine un alt eveniment, pe 10 mai anul acesta va fi organizat obisnuitul Garden Party - de aceasta data la Castelul Peles - pentru prima data dupa Revolutie.

Cele doua principese au facut asadar o rocada princiara - Maria, cea mai mica dintre cele cinci fiice ale fostului suveran a plecat in Elvetia.

Pe de alta parte Principesa Maria este si cea mai apropiata de Majestatea Sa, dupa Principesa Margareta. In 2014, dupa ce a implinit 50 de ani, Maria a cerut sa se mute la Bucuresti, unde reprezinta Casa Regala din ianuarie 2015.

Sustine diverse proiecte sociale și este interesata de promovarea economiei românești. In Elvetia ar trebui sa ajunga sa-si vada parintii si celelalte trei fiice. Principesa Sofia locuieste in Franta, alaturi de fiica sa. Elena - Mama fostului Principe Nicolae este in Anglia, iar Irina - in Statele Unite. Aceasta din urma a ramas insa fara titlul dinastic dupa implicarea intr-un dosar penal cu lupte ilegale de cocosi.

Noi informatii despre starea de sanatate a Regelui Mihai. Principesa Maria a sosit in Elvetia pentru a fi alaturi de parinti

Noi informatii despre starea de sanatate a Regelui Mihai. Principesa Maria a sosit in Elvetia pentru a fi alaturi de parinti

masina foc bucuresti

O mașină a luat foc în centrul Capitalei

Proiectul pentru care am putea da banii înapoi UE. Primarul Robu l-a inaugurat cu mare fast

Vulpi, filmate în apropierea gospodăriilor din Brașov

Lexus din Ucraina, oprit la frontieră. Ce au găsit poliţiştii în maşină

Regele Mihai a primit din nou Sfânta Împărtăşanie

Accident grav în Mehedinţi: o maşină a intrat într-un TIR

Trafic bucurești

Rovinieta şi taxe de pod nu vor putea fi plătite prin SMS până duminică seara

Lebede pe Olt, lângă Slatina. Ce amenzi riscă cei care le ucid

Rujeola face a 36-a victimă: un copil de un an și o lună, care nu fusese vaccinat

Scandalul citricelor, în faza pe amenzi. Zeci de comercianți nu și-au avertizat clienții

Bărbați trimiși după gratii, după ce au înșelat mai multe persoane, prin metoda accidentul

46 de câini de luptă, găsiți într-o curte la ieșirea din Brăila